|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Pią Cze 27, 2014 1:17 am | |
| Ciemną nocą, gdy Noctowle sobie huhoczą udałem się na bagna Zatraceńców. Miejsce było nieprzyjemnie ciemne i zamglone, więc musiałem cała droge przyświecac sobie po ścieżce laarką. Co chwilę podskakiwałem i ciarki pojawiały się na moim karku, bo tutaj nocą wszystko co się rusza wyrusza na żer. Bezpiecznie udało mi się dotrzeć do miejsca treningowego, gdyż tutejsze stwory boją się świała, ale niestety bardzo je też ciekawi i wiedziałem że jestem bardzo uważnie obserwowany. Wypusciłem z pokeballa Zubat i poleciłem jej wykryć jakiegoś sworka i poczęstować go arobatyką. Zubat podleciał do krzaczka rosnącego dwa metry od mojej nogi i zaczęła nad nim krążyć. Od razu się trochę odsunąłem, bo nie myślałem że coś podeszło do mnie na tak bliską odległość. Po chwili Zuba sie mocno rozpędziła i zaczęła pikować w krzaki. Od razu usłyszałem dziwny pisk i z krzaków wyskoczył mocno przerażony Ariados. Szybko zniknął w ciemności, a poza zasięgiem mojego wzroku usłyszałem poruszenie, co mogło świadczyc o tym, iż sworki mnie obserwujące zaczęły się mnie obawiać. Na wszelki wypadek przez całą drogę powrotną towarzyszyła mi Zubat, która co chwilę wskazywała mi krzaki, w których cos się ukrywało. ZubatAkrobatyka (Acrobatics) 11 |
|
| |
Crystal
Liczba postów : 630
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Pią Cze 27, 2014 10:03 pm | |
| Po treningu z ognistym stworkiem o imieniu Volcano zdecydowałam się ruszyć na bagna, które były miejscem treningu mojej Venipede. Wypuściłam pokemona robaka z pokeball'a. Mała Venipede miała uczyć się ruchu przyśpieszeniem, który pozwalał chwilowo przyśpieszyć ruchy pokemona, który używa tego ataku tak, aby ten zaatakował i mógł bezpiecznie się oddalić. Dzisiejszym zadaniem Venipede był bieg, który zakończyć miał się atakiem, a następnie pokemon robak miał wycofać się do startowego miejsca. Powtórzył tą czynność kilka razy. Po tym wycofałam pokemona do pokeball'a i poszłam.
Venipede i przyśpieszenie 24 trening. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Nie Cze 29, 2014 2:59 pm | |
| Po pływaniu w oceanie, naszła mnie ochota na wizytę na bagnach zatraceńców. Nie zamierzałem tam wpadać w stany depresyjne, lecz chciałem trenować swoją Zubat, którą kiedyś otrzymałem od Acinomy. Zubat niezbyt pewnie na mnie patrzyła po wyskoczeniu z balla, ale przekonałem ją do treningu. Podczas treningu miała latać dookoła mnie i co chwilę uderzać we mnie z pełną prędkością. Chciałem na własnej skórze poczuć siłę ciosów swej Zubat. Nietoperka miała krzepę i po kilku uderzeniach byłem porządnie poobijany. W nagrodę za to otrzymała miseczkę karmy, a ja zastosowałem maść na siniaki. ZubatAkrobatyka (Acrobatics) 12 |
|
| |
Crystal
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Nie Cze 29, 2014 9:51 pm | |
| Wyruszyłam na bagna, które były miejscem treningów z moją Venipede. Wypuściłam więc pokemona z jego pokeball'a. Robaczek miał za zadanie nauczyć się ruchu przyśpieszeniem, który chwilowo miał zwiększyć szybkość ruchu wykonanego przez Venipede. Robak trening ten miał zacząć od małej rozgrzewki w postaci biegu. Rozpoczął od truchtu i zaczął coraz bardziej się rozpędzać. Po tym ten starał się skupiać energię podczas biegu, aby zwiększyć szybkość wykonywanych przez siebie ataków.
Venipede i przyśpieszenie 25 trening. |
|
| |
Maverixx
Liczba postów : 243 Wiek : 28
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Nie Cze 29, 2014 10:38 pm | |
| Po zakończonych treningach z Arbokiem oraz Magikarpem, nadeszła pora na treningi z Pawniardem, które miały odbyć się na bagnach zatraceńców i to właśnie to miejsce stało się moim nowym celem. Dotarłem tam wczesnym wieczorem. Na samym początku nakarmiłem mojego pokemona, potem napoiłem go i pogłaskałem po głowie. Następnym krokiem był pierwszy trening teoretyczny. Dzisiaj rozpoczynaliśmy naukę Metalowego Pazura. To silny atak, a przede wszystkim wielofunkcyjny. Wytłumaczyłem Pawniardowi wszystko, co powinien był o nim wiedzieć. Kiedy go używać, do czego służy i jak go wykonać. Pokemon wydawał się być skonfundowanym natłokiem nowych informacji.
Trening na Metalowy Pazur - Pawniard (3) |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Pon Cze 30, 2014 5:46 pm | |
| W deszczowe popołudnie przeszedłem się na Bagna zatraceńców. W tym nieprzyjaznym miejscu wypuściłem z pokeballa swą Zubat i od razu było trochę raźniej. Zubat od razu domyśliła się o co chodzi i zaczęła robić okrążenia niezbędne do wykonania akrobatyki. Gdy już osiągnęła pełną prędkość, co kilka sekund rzucałem do góry drobne patyki, a Zubat wyskakiwała z okręgów i uderzała w lecące patyki. W ten sposób trenowaliśmy przez kilkanaście minut, po czym pochwaliłem Zubat i nakarmiłem ją. ZubatAkrobatyka (Acrobatics) 13 |
|
| |
Szogun
Liczba postów : 179
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Pon Cze 30, 2014 8:43 pm | |
| Przybyłem na bagna zatraceńców po dosyć długiej przerwie. Tęskniłem za atmosferą tego miejsca ale akurat za zapachem to niespecjalnie. Jakoś da się bez niego żyć. Od razu skierowałem się do mojego ulubionego miejsca treningowego czyli koło jednego z największych bagien. Gdy tam dotarłem z balla wyskoczył Arbok który niedługo miał wystąpić w turnieju pokemonów jego typu więc postanowiłem że lepiej będzie jeśli wznowimy treningi. Więc bez zbędnych zabaw przeszliśmy do trenowania. Po wielu treningach mrożenia kłów z pomocą bryły lodu Arbok miał za zadanie zmrozić sobie kły sam. Po paru minutach skupionej miny jego kły zaczęły lekko parować więc ugryzł manekina. Ugryzione miejsce zostało lekko zmrożone więc postanowiłem że wystarczy treningów na dzisiaj i odszedłem z bagien.
Arbok - Lodowy Kieł (7) |
|
| |
Szogun
Liczba postów : 179
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Wto Lip 01, 2014 11:51 am | |
| Przybyłem na teren bagien zatraceńców gdzie jest dużo zatraceńców. Przyszedłem tu by trenować z moim trującym wężem tym bardziej dlatego że niedługo mamy turniej typu trującego a bardzo zależy nam by wygrać ten turniej. Chociaż wiem że to mało realne trenowaliśmy dosyć ciężko by to wygrać. Po wypuszczeniu z balla Arboka który ucieszył się na mój widok. Po sesji siedzienia na kamieniu przeszliśmy do treningów. Więc Arbok miał za zadanie zmrozić swoje kły tak by doprowadzić je do temperatury poniżej zera. Z skupioną miną Arbok stał i starał się zmrozić swoje kły. Po jakimś czasie kły pokewęża stały się porządnie zmrożone i ulatywała z nich para. Zadowolony Arbok ugryzł pień który na skutek niskiej temperatury roztrzaskał się.
Arbok - Lodowy Kieł (7) |
|
| |
Maverixx
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Wto Lip 01, 2014 12:26 pm | |
| Prosto ze Srebrnej Doliny, skierowałem swoje kroki na Bagna Zatraceńców. Było chłodno, ale w żadnym razie mi to nie przeszkadzało. W końcu byłem przyzwyczajony do o wiele gorszych warunków klimatycznych, prawda? Na miejsce treningu dotarłem wczesnym popołudniem. Dzisiaj zacząłem nieco wcześniej niż zazwyczaj, więc wszystko przebiegało zgodnie z wcześniej ustalonym grafikiem. Po dotarciu na miejsce, wypuściłem z pokeballa swojego podopiecznego. Pawniard był zadowolony z mojego towarzystwa i nie mógł doczekać się treningu. Nakarmiłem go więc, napoiłem, pobawiłem się z nim i posłuchałem wspólnie z nim muzyki, a następnie dalej ogarnialiśmy Metalowy Pazur. Tłumaczyłem podopiecznemu jak atak powinien wyglądać i przeciwko komu najlepiej go stosować. Pokemon zaś zdawał się wszystko rozumieć, to dobrze.
Trening na Metalowy Pazur - Pawniard (4) |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Wto Lip 01, 2014 4:58 pm | |
| W słoneczne popołudnie wybrałem się z Zubat do miejsca zwanego Bagnami Zatraceńców. Na bagnach widok pięknego nieba został zasłonięty przez gęstą mgłę, lecz promienie słońca przebijające się przez zgęstniałe powietrze tworzyło wyjątkowo piękny, bajeczny widok.W tymże miejscu miałem trenować z Zubat Akrobatykę. Szkoda że nietoperka nie ma oczu i nie może podziwiać tego pięknego widoku, ale jak jeszcze troche się poduczy, to ewoluuje i jako Golbat będzie miała oczy. Zubat latała dziś nad dużą piłką plażową i co chwilę atakowała ja z pełną siłą. Po każdym uderzeniu była odbijana przez piłkę przez co miała utrudniony powrót do kołowania nad celem. Po kilkunastu minutach takiego treningu, dałem Zubat trochę odpoczynku, pochwaliłem ją, pogłaskałem po plecach i nakarmiłem karmą dla nietoperzy. ZubatAkrobatyka (Acrobatics) 14 |
|
| |
Roxie
Liczba postów : 1293 Wiek : 24
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Sro Lip 02, 2014 10:51 pm | |
| Przybywam do Bagien Zatraceńców, aby zacząć naukę Pogoni. Uczył się tego ataku będzie Purrloin, którego wypuszczam z pokeballa, a następnie się z nim witam. Po powitaniu przyszła pora na wytłumaczenie pokemonowi na czym będzie polegał atak. Tak więc atak polega na tym, iż pokemon skupiając swoją energię ma dogonić pokemona i go zaatakować. Ze względu na trudny charakter pokemona treningi z nim nie będą łatwe, ale podołam temu wyzwaniu. Aby wykonywać ów atak będzie nam potrzebny drugi pokemon, tak więc drugim pokemonem, który będzie nam pomagał będzie Glaceon. Wypuszczam Galceon z jej pokeballa i proszę o pomoc. Pokemon godzi się. Po wielu prośbach również Purrloin zgodził się, aby zacząć naukę ataku. Tak, więc Galceon zaczyna uciekać, a Purrloin próbuje skupić swoją energię, po paru próbach udaje mu się to,a potem zaczyna gonić Galceon. Gdy w końcu ją do gania. Po zakończonym treningu chowam oba pokemony do ich pokeballi.
Purrloin: -nauka Pogoni(1) |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Sro Lip 02, 2014 11:16 pm | |
| Tuż po północy wybrałem się do miejsca zwanego Bagnami Zatraceńców. Przez całą drogę towarzyszyła mi Zubat. Gdy dotarłem na miejsce, w którym trenerzy trenują swe stwory, ustawiłem na środku piłkę lekarską. Zubat z bliska zbadała cel i rozpoczęła trening Akrobatyki. Latała nad celem robiąc małe okręgi, gdy już osiągnęła maksymalną prędkość, spadała na cel i po trafieniu go, wracała do obrotów. Przez kilka minut zubat kilkanaście razy trafiła w piłkę, za co nagrodziłem ja podwójną porcją pokekarmy. ZubatAkrobatyka (Acrobatics) 15 |
|
| |
Crystal
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Czw Lip 03, 2014 5:05 pm | |
| Przyszłam z Venipede na bagna, aby kontynuować trening ruchu przyśpieszenia. Wypuściłam pokemona z pokeball'a i przywitałam się z nim. Pokemon miał całą energię skupić na tym, aby wytworzyć w okół siebie różową poświatę, która umożliwi jej wykonanie ruchu jako pierwszej. Zaczął bieg, a następnie miał wykonać swój ruch movesetowy, który już zna. Po tym schowałam pokemona do pokeball'a.
Venipede i przyśpieszenie 26 trening. |
|
| |
Maverixx
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Pią Lip 04, 2014 10:44 am | |
| Wszystkie treningi dzisiejszego dnia były już gotowe. Wszystkie, oprócz jednego, tego na bagnach zatraceńców. Nawet nie zauważyłem kiedy, ale bardzo zżyłem się ze swoim walczącym podopiecznym i powoli zaczynaliśmy się dogadywać. Przybyłem do celu późnym wieczorem, ale do północy zostało jeszcze trochę czasu. Trzeba się było spieszyć i przyłożyć do pracy. Wypuściłem więc Pawniarda z pokeballa. Teoria nie była skomplikowana, ale była konieczna do prawidłowego opanowania ciosu. Tłumaczyłem podopiecznemu jak wykonać Metalowy Pazur i w jakich sytuacjach używać tego ciosu, a na sam koniec wszelkiego rodzaju ćwiczeń, zabraliśmy się za quiz z wiedzy o tym ataku. Pawniard poradził sobie, podobnie jak inne moje poki, dosłownie wyśmienicie i był gotów na naukę praktyczną. Za to weźmiemy się jednak dopiero jutro.
Trening na Metalowy Pazur - Pawniard (5) |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Pią Lip 04, 2014 2:39 pm | |
| W piękne letnie popołudnie wybrłem się z Zubat do tradycyjnego miejsca treningowego zwanego Bagnami Zatraceńców. Na miejscu przez kilka minut przygotowywałem cel dla zubat, który miała stanowić duża bańka-wstańska. Ustawiłem ustrojstwo na jedynym równym i stabilnym miejscu jakie znalazałem i poleciłem Zubat obić je atakiem zwanym akrobatyką. Zubat jeszcze nie umiała wykonywać tego ataku, bo musiała go się nauczyć poprzez ciągłe próby. Zgodnie z mymi zaleceniami latała dookoła celu i gdy już osiągnęła maksymalną prędkość, wypadała z utworzonej fioletowej aurory nad celem i z impetem wpadała na niego, powodując znaczne jego odchylenie, gdy wróciła do latania, od razu kazałem jej uderzyć jeszcze raz, dopóki cel się nie ustabilizował. Zubat atakowała jeszcze wielokrotnie, a gdy się zmęczyła, pochwaliłem ją za dobry trening i nagrodziłem karmą dla Batmanów. ZubatAkrobatyka (Acrobatics) 16 |
|
| |
Roxie
Liczba postów : 1293 Wiek : 24
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Pią Lip 04, 2014 10:16 pm | |
| Dzisiaj również przebyłam do Bagien Zatraceńców razem z Purrloinem. Wypuszczam go oraz Glaceon z ich pokeballi. Celem treningu będzie dogonienie Glaceon. Galceon zaczyna uciekać, a kotek nie ma zamiaru ruszyć się z miejsca. W końcu po moich prośbach i błaganiach ruszył się. Skupił się i pognał za Glaceon. Dogonił ją. Po zakończonym treningu chowam oba pokemony do ich pokeballi.
Purrloin: -nauka Pogoni(2) |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Sob Lip 05, 2014 8:39 pm | |
| Po treningu z Palpitoadem, przeszedłem sie spokojnym krokiem do miejsca zwanego bagnami Zatraceńców. Na tym miejscu trenngowym wypuściłem z pokeballa swą latajacą nietoperkę i od razu kazałem jej by przystąpiła do treningu Akrobatyki. Tak jak zawsze zaczęła od rozpędzenia się i latania nad celem. Dziś tym celem był twardy kamień. Gdy już była gotowa, spadała na kamień jak piorun z jasnego nieba i po trafieniu go, wracała do kołowania. Po kilku takich próbach Zubat była trochę poobijana, wiec zakończyłem trening i poszliśmy do starej pasieki. ZubatAkrobatyka (Acrobatics) 17 |
|
| |
Crystal
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Nie Lip 06, 2014 2:18 pm | |
| Wypuściłam Venipede zaraz po dotarciu na bagna zatraceńców - miejsce, gdzie od dość długiego czasu trenowałam z pokemonem. Stworek uczył się przyśpieszenia czyli ruchu, który pozwalał tymczasowo przyśpieszyć ruchy pokemona. Dzięki temu właśnie przeciwnik Venipede mógł mieć mniejszą szansę na uniknięcie jej ataków. Zaczęliśmy od małej rozgrzewki w postaci biegu truchtem. Bieg ten przeradzał się następnie w szybki sprint. Po tym pokemon miał podbiegać na jego celu - drzewa rosnącego na bagnach i uderzyć je trującym żądłem, a następnie się oddalić. Próbował tak jeszcze kilka razy, a po tym wycofałam go do jego pokeball'a. Ruszyłam dalej.
Venipede i przyśpieszenie (27) |
|
| |
Crystal
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Pon Lip 07, 2014 11:21 am | |
| Venipede i przyśpieszenie (28)
Poprzedni trening pokemona robaka polegał na przyśpieszeniu swoich ataków, ale tym razem chciałam poświęcić trening na wytworzenie energii, która miała pojawić się na skórze pokemona. Wypuściłam Venipede i przywitałam się z nią po czym poprosiłam ją, aby ta skupiła się myśląc o jakieś przyjemnej rzeczy i rozpoczęła swój bieg. Na początku podczas biegu ciało pokemona nie było okryte żadną różową energią, ale gdy stworek się rozpędził. Nakazałam mu wówczas wykonać jakiś atak, stworek wystrzelił i trafił. Próbował jeszcze kilka razy. Po tym podziękowałam Venipede i schowałam ją do pokeball'a. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Pon Lip 07, 2014 12:22 pm | |
| Po wizycie z Beedrillem w Starej Pasiece, wybrałem się do kolejnego miejsca treningowego, które zwane było Bagnami Zatraceńców. Gdy dotarłem na miejsce, Zubat zaprezentowała Akrobatykę. Atak wyszedł jej wprost idealnie, wiec pochwaliłem ja i postanowiłem rozpocząć naukę kolejnego ataku. Tym atakiem miał być trujący kieł. Objaśniłem Zubat, że ten trujący atak jest silnym atakiem kontaktowym, który ma około 30 procent szans na zatrucie przeciwnika. Postanowiłem że opis wykonania tego ataku zostawię sobie na kolejny trening, więc odwołałem Zubat i poszedłem dalej. ZubatTrujący Kieł (Poison Fang) 1 |
|
| |
Crystal
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Wto Lip 08, 2014 5:27 pm | |
| Venipede i przyśpieszenie (29) Przyszłam na bagna i po dotarciu na miejsce wypuściłam mojego pokemona. Venipede miała nauczyć się ataku przyśpieszeniem, który pozwalał chwilowo przyśpieszyć ruchy wykonywane przez Venipede nie ważne czy to zbliżenie się do oponenta, czy też unik. Atak mógł być wykorzystywany w różny sposób. Wypuściłam trującego pokemona i przywitałam się z nim. Następnie nadmuchałam plażową piłkę, która miała pomóc nam w treningach. Ja rzucałam piłkę, a Venipede przy pomocy przyśpieszenia miała do niej dobiec i mi ją odbić. Ćwiczenie przerodziło się w zabawę, ale i tak Veni bardzo dobrze szło. Po tym schowałam pokemona do ball'a i poszłam. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Wto Lip 08, 2014 8:02 pm | |
| Kończąc dzisiejszą podróż po miejscach treningowych, wybrałęm sie do Bagien Zatraceńców. Pokemon, któego miałem tu uczyć była Zubat, a atakiem Trujący kieł. Podczas krótkiej rozmowy wyjaśniłem Zubat, ze musi zebrać trujacą energię tuż przy pyszczku i wbić ją zębami w przeciwnika. Pokazałem nietoperce zdjecie tego ataku i jeszcze trochę porozmawiałem z nią na temat tego ataku. Gdy już wszystko było jasne, udaliśmy się do domu na zasłużony odpoczynek. ZubatTrujący Kieł (Poison Fang) 2 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Sro Lip 09, 2014 9:55 am | |
| Przed południem udałem się na Bagna Zatraceńców w celu trenowania z Zubat ataku zwanego Trującym Kłem. Juz kiedyś trenowałem ten atak, więc nie obawiałem się że coś pójdzie nie tak podczas trenowania. Na początek przypomniałem Zubat teorię dotycząca tego ataku, a nastepnie przeszliśmy do pierwszych prób. Zubat kumulowała trujacą energię przed pyszczkiem a ja cały czas ją dopingowałem, ale efektów nie było widać. Po kilku minutach zrezygnowaliśmy, ale i tak pochwaliłem nieoperkę za to że próbowała. ZubatTrujący Kieł (Poison Fang) 3 |
|
| |
Crystal
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Sro Lip 09, 2014 10:35 am | |
| Venipede i przyśpieszenie (30)
Przyszłam na bagna w celu przeprowadzenia kolejnego treningu z swoją Venipede, która uczyła się tego ruchu już od jakiegoś miesiąca. Wypuściłam pokemona z jego pokeball'a. Veni uważnie wysłuchała moich instrukcji dotyczących nauki ataku. Dzisiejszym ćwiczeniem był po prostu bieg. Dałam pokemonowi chwilę na zgromadzenie pozytywnych emocji, a ten zaczął swój bieg. Stworka okryła lekka, różowa poświata. Wiedziałam, że jesteśmy już blisko poznania nowego ruchu. Schowałam pokemona do pokeball'a i poszłam. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców Czw Lip 10, 2014 5:00 pm | |
| Po ulewnej burzy wybrałem sie razem z Zubat na Bagna Zatraceńców. Gdy dotarliśmy do miejsca treningowego, opowiedziałem nietoperce jak Drapion wykonuje atak trujacym kłem i czym sie różni od sposobu, który przyjmie Zubat. Po gadaninie przyszła pora na trochę ruchu. Ustawiłem na kępie trawy niewielką atrapę pikachu i poleciłem swej dzielnej Zubat, atakować gryzonia Trujacym kłem. Zubat próbowała i próbowała, aż sie zdenerwowała i załatwiła atrapę gryzieniem. Mimo braku sukcesu, pochwaliłem Zubat i nagrodziłem ja małą paczuszka słodyczy. ZubatTrujący Kieł (Poison Fang) 4 |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Bagna Zatraceńców | |
| |
|
| |
|