|
|
| |
Autor | Wiadomość |
---|
Maverixx
Liczba postów : 243 Wiek : 28
| Temat: Re: Rzeka Nihon Pią Kwi 04, 2014 10:34 pm | |
| Skończyłem treningi w rejonie ciemnych moczar, a więc nie pozostawało nic innego, jak tylko iść do przodu. Prosto z tamtego miejsca, udałem się w dalszej kolejności nad rzekę Nihon. Było stosunkowo chłodno, ale nie przeszkadzało to jednak ani mnie, ani mojemu pokemonowi, którego po dłuższej chwili wypuściłem z pokeballa. Gastrodon pisnął wesoło i przytulił się do mojej nogi. Nakarmiłem go i napoiłem, a następnie wspólnie słuchaliśmy muzyki przez dobre kilkanaście minut. Następnie nadszedł czas na trening Zabłoconej Wody. Wczoraj zaczęliśmy ćwiczenia praktyczne, które nie wyszły za dobrze. Na całe szczęście, nigdzie nam się nie spieszyło i mieliśmy wiele czasu na treningi.
Trening na Zabłoconą Wodę - Gastrodon (7) |
| | | Maverixx
| Temat: Re: Rzeka Nihon Sob Kwi 05, 2014 8:44 pm | |
| Wszystkie treningi dnia dzisiejszego były już zakończone i odhaczone, został więc tylko ten nad rzeką Nihon. Na miejsce udałem się tuż po zakończeniu ćwiczeń z Ekansem, był wczesny wieczór. Rzeka była zamarznięta, ale na całe szczęście, do ataku który staraliśmy się opanować, woda nie była potrzebna. Wypuściłem Gastrodona z pokeballa, pogłaskałem go po głowie, nakarmiłem i napoiłem, a następnie zabraliśmy się do trenowania, teraz już praktycznego.
Trening na Zabłoconą Wodę - Gastrodon (8) |
| | | Crin
Liczba postów : 5
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 06, 2014 9:39 am | |
| - Przepraszam Edge ale ostatnio nie mialem czasu na nasz trening, ale dzisiaj bedziemy juz trenowac Cieszysz sie? Pokemon zaczal podskakiwać ciesząc się, uśmiechnąłem się do niiego. - ten atak to taka silniejsza wodna broń, postaraj się wykonac wodną bron i staraj sie zrobic ją silniejszą. Pokemon wykonywal moje polecenie uderzajac wodę w drzewo. swietnie sobie radzil. - Brawo Croconaw!
Croconaw - Hydro Pompa (4) |
| | | RicoChet
Liczba postów : 295 Wiek : 30
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 06, 2014 11:18 am | |
| Wodna broń 12. Pogoda jest nijaka, to jestem w stanie stwierdzić już po chwili. Szare niebo, zero słońca, co prawda zimno nie jest, ale to nie najciekawsze warunki na trening. Razem z Totodile kontynuujemy trening, w sposób, jaki ostatnio wymyśliłem. Spuszczając różne przedmioty z jednego punktu rzeki, przepływały one dalej, gdzie czekał Totodile. Tam pokemon musiał strzelać strumieniem wody, by trafić „ruchome” cele. Taki trening właśnie dziś mieliśmy. |
| | | Sponge
Liczba postów : 332
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 06, 2014 11:59 am | |
| Dzisiejszy dzień był poświęcony całkiem nowemu przyjacielowi, a raczej przyjaciółce. Happiny. Mały, zadziorny pokemon o bardzo unikalnym charakterze. Zaraz po wyjściu z czerwonej piłeczki pokemon dokopał swemu trenerowi, ale w pozytywnym tego znaczeniu. Polubili się, nawet bardzo. Przez dłuższy czas próbowali się ze sobą zapoznać, bowiem dzisiejsze spotkanie było pierwszym oficjalnym, gdzie mogli się właśnie zapoznać. -Mam na imię Sponge, miło mi Cię poznać. Widzę, że nie jesteś jak inne Happiny. Na te słowa pokemon wskazał dłońmi znak gotowości, znak, że może walczyć tu i teraz. -Poczekaj. Zaśmiał się. Zaczniemy od przetestowania twoich umiejętności, zgadzasz się? Pokemon z uśmiechem odparł, że tak. Rozpoczęli ćwiczenia nad kilkoma, a raczej dwoma ruchami, które Happiny znała. -Myślisz, że powinnaś poznać coś nowego? Pokemon zgodził się i wspólnie obrali za następny cel treningów atak zwany Skopiowaniem. Na razie obchodzili się samą myślą.
Happiny * Nauka Skopiowania (1) |
| | | Maverixx
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 06, 2014 10:28 pm | |
| Większość kwietnia już za mną, ale ja dalej byłem zdeterminowany. Musiałem zrobić wszystko co w mojej mocy, aby uczynić moich podopiecznych silniejszymi. A był na to tylko jeden sposób - systematyczne i ciężkie treningi. Zarzuciłem więc na siebie ubrania, a następnie ruszyłem nad rzekę Nihon. Dotarłem tam wczesnym rankiem, było dość chłodno i mgła unosiła się w powietrzu. Nie zwlekając specjalnie długo, wypuściłem pokemona z pokeballa. Gastrodon pisnął wesoło i przytulił się do mojej nogi. Nakarmiłem go i napoiłem, a następnie wspólnie słuchaliśmy muzyki przez dobre kilkanaście minut. Następnie nadszedł czas na trening Zabłoconej Wody. Dzisiaj mieliśmy zacząć ćwiczenia praktyczne i tak też się stało. Poprosiłem Gastrodona aby dalej skupiał energię w swoim ciele i pokemon tak też starał się uczynić.
Trening na Zabłoconą Wodę - Gastrodon (9)
|
| | | Sponge
| Temat: Re: Rzeka Nihon Pon Kwi 07, 2014 8:14 pm | |
| Rzeka Nihon to miejsce bardzo spokojne, przepiękne i zrównoważone. Sponge nie często tu była, ale teraz miał nadzieję, że się to zmieni bowiem będzie musiał trenować wraz z nowo poznanym pokemonem, Happiny! Podrzucił czerwonego balla w górę, a srebrzyste światło prędko uformowało malutkiej wielkości kulkę, różową pociechę. -Cześć Happiny. Jak się dzisiaj czujesz? Pokemon przywitał się z trenerem, ale w dość nietypowy sposób. Charakter stworka był nieco...inny. Mniejsza. Rozpoczęli trening ataku zwanego Skopiowania. -Zacznijmy od prostego i zabawnego ćwiczenia, zgoda? Happiny, choć nieugięta to uśmiechnęła się i radośnie puściła oczko. -Tak więc polega to na tym. Ja podskoczę-ty podskoczysz. Ja podniosę rękę- ty także. Rozumiesz? To proste, taka zabawa w naśladowanie. Jesteś gotowa? Pokemon zgodził się i rozpoczęli zabawę. Cały dzień spędzili na zabawę w naśladowanie, to był miło spędzony czas.
Happiny * Nauka Skopiowania (2) |
| | | Maverixx
| Temat: Re: Rzeka Nihon Pon Kwi 07, 2014 10:46 pm | |
| Zakończyłem treningi z Quilavą w obszarze kraterów lawy, dlatego też swoje kroki w następnej kolejności postanowiłem skierować nad rzekę Nihon. To właśnie tam miałem zamiar trenować swojego wodnego podopiecznego - Gastrodona, który powoli stawał się coraz to potężniejszy. Było stosunkowo chłodno, ale nie przeszkadzało to jednak ani mnie, ani mojemu pokemonowi, którego po dłuższej chwili wypuściłem z pokeballa. Gastrodon pisnął wesoło i przytulił się do mojej nogi. Nakarmiłem go i napoiłem, a następnie wspólnie słuchaliśmy muzyki przez dobre kilkanaście minut. Następnie nadszedł czas na trening Zabłoconej Wody. Ćwiczenia praktyczne trwały nadal. Shellos cały czas starał się gromadzić w swoim ciele energię. Nic jednak nie wychodziło...
Trening na Zabłoconą Wodę - Gastrodon (10) |
| | | Mephisto
Liczba postów : 327 Wiek : 25 Skąd : Okolice Łodzi
| Temat: Re: Rzeka Nihon Wto Kwi 08, 2014 3:58 pm | |
| 7 Buneary i Szybki Atak Rzeka Nihon - płynąca przez całe Johto lazurowa wstęga zapraszała każdego, kto tylko chciał zarzyć świeżego powietrza, bądź poczuć na swojej twarzy orzeźwiającą mgiełkę wody. Lecz ja, przychodząc tu dzisiaj po raz pierwszy mam inny cel, a mianowicie trening z moją Buneary. Więc wypuściłem ochoczo małego królika, który chwilę po swoim wyjściu, zapatrzony w piękno przyrody, podskakiwał z radości. Chyba mu się tu spodoba. Ale... Najważniejszy dzisiaj jest trening. Tak też spojrzawszy na rzeke ujrzałem nieopodal skupisku kulkunastu liści grzybieni. Pomyślałem, że można to dobrze wykorzystać... Tak też zadaniem dla Buneary było szybkie przemieszczenie się po między liśćmi za pomocą Szybkiego Ataku, starając się nie wpaść do wody. Mały królik lubił zabawy - więc z uśmiechem na pyszczku wskoczył na pierwszy, potem na drugi i na następny... I tak przez dobre 5 minut. Ćwiczenie to miało za zadanie umocnić Buneary w przekonaniu, że jest szybkim pokemonem i, że potrafi w różnoraki sposób wykorzystać ten ruch. Więc gdy przywołałem do siebie małą Buneary i wyjąłem dla niej poffinkę jako nagrodę, ta wraz ze swoim przysmakiem wskoczyła mi na ramię. I tak ruszyliśmy w drogę powrotną. |
| | | Sponge
| Temat: Re: Rzeka Nihon Wto Kwi 08, 2014 9:52 pm | |
| Sponge przez długi czas próbował zrozumieć skomplikowany charakter Happiny, pokemon ten bowiem odstawał od idealnej Happiny, która służy w pokemon centrum. Być może to przez sposób w jaki została odnaleziona przez trenera, w okolicznościach porwania i wogóle... Ale przeciez to było tylko jajko, niewazne. -Bardzo Cię lubię i to się liczy. Powiedział Sponge, przywiązany do krzesła parówkami. -Zauważyłem, że uwielbiasz to robić. Hah. No bywa. I tak spędzili cały dzisiejszy dzień, na zapoznawaniu się, na zabawie i różnego rodzaju wygłupach. Zabrali się także za trening Skopiowania, Happiny była inna, ale również ambitna i chętna do spuszczenia łomotu swoim przeciwnikom. Ich trening wyglądał następująco. Ze względu na wiek Happiny, Sponge bawił się z nią w naśladowanie. Pokemon kopiował ruchy trenera, drapania się po nosie, skakania, stania na jednej nodze i inne takie. Trening jak najbardziej udany.
Happiny * Nauka Skopiowania (3) |
| | | Maverixx
| Temat: Re: Rzeka Nihon Wto Kwi 08, 2014 10:17 pm | |
| Po zakończonym treningu z Quilavą na terenie kraterów lawy, postanowiłem udać się na miejsce ostatniego już dzisiaj treningu. Była to rzeka Nihon i to właśnie tam skierowałem swoje kroki. Czas leciał, więc trzeba się było spieszyć. Rzeka była zamarznięta, ale na całe szczęście, do ataku który staraliśmy się opanować, woda nie była potrzebna. Wypuściłem Gastrodona z pokeballa, pogłaskałem go po głowie, nakarmiłem i napoiłem, a następnie zabraliśmy się do trenowania, teraz już praktycznego. Atak dalej się nie udawał i chyba powoli zdawałem sobie sprawę dlaczego tak się dzieje. Trzeba pomyśleć nad jakąś nową formą trenowania, ale to może jutro...
Trening na Zabłoconą Wodę - Gastrodon (11) |
| | | Mephisto
| Temat: Re: Rzeka Nihon Sro Kwi 09, 2014 3:50 pm | |
| 8 Buneary i Szybki Atak Przyjście też i tutaj - nad rzekę Nihon było tylko kwestią czasu. Ja i Buneary mamy zamiar kontynuowania treningów Szybkiego Ataku, tak też będziemy bywać tu częściej. Dzisiaj nie zaplanowałem żadnych nowości - ten sam jak zwykle trening. Wypuściłem więc małą Buneary na łono natury, by trochę pobiegała i nacieszyła się otoczeniem. Była to swego rodzaju rozgrzewka. Natępnie wskazałem cel działań - zgrabny... snopek słomy, którego ktoś po skończonym treningu nie zabrał. No cóż - przyda się nam. Tak też Buneary skupiła się w miejscu, by skumulować nieco energii wymaganej do biegu i ciosu, po czym raptownie wystartowała pozostawiając za sobą niewielką aure energii, a kończąc na mecie w postaci wykierowaengo w środek snopka ciosu. Oczywiście, jak można się spodziewać - snopek zniszczony, a do Buneary trafiła nagroda w postaci poffinki. Była bardzo zadowolona. |
| | | Maverixx
| Temat: Re: Rzeka Nihon Sro Kwi 09, 2014 10:51 pm | |
| Było zimno, strasznie zimno. Wydawało mi się, że najgorsze mrozy już przeszły, ale jak pokazywał termometr - myliłem się sromotnie. Podniosłem się z łóżka wczesnym rankiem, po czym zarządziłem poranną higienę. Musiałem zabrać się za treningi ze swoimi podopiecznymi, żeby stawali się oni coraz to silniejsi. Zarzuciłem więc na siebie ubrania, a następnie ruszyłem nad rzekę Nihon. Dotarłem tam wczesnym rankiem, było dość chłodno i mgła unosiła się w powietrzu. Nie zwlekając specjalnie długo, wypuściłem pokemona z pokeballa. Gastrodon pisnął wesoło i przytulił się do mojej nogi. Nakarmiłem go i napoiłem, a następnie wspólnie słuchaliśmy muzyki przez dobre kilkanaście minut. Następnie nadszedł czas na trening Zabłoconej Wody. Minęło kilkanaście minut i w końcu były jakieś rezultaty!
Trening na Zabłoconą Wodę - Gastrodon (12) |
| | | Sponge
| Temat: Re: Rzeka Nihon Czw Kwi 10, 2014 8:54 pm | |
| Dzisiejszego dnia Sponge przybył nad tereny Rzeki Nihon, aby wraz ze swym pokemonem wznowić ćwiczenia dotyczące bardzo zabawnego i pożytecznego ataku - Skopiowania. Zabawnego, bowiem wykonywanie i naśladowanie ruchów wyglądało komicznie. Szczególnie kiedy trening dotyczył pokemona takiego jak Happiny. Sponge przez cały trening miał ubaw po pachy, ale to dobrze. -Jesteś gotowa by zacząć? Tak jak wczoraj, pamiętasz chyba o co chodziło, co nie? Uśmiechnął się do pokemona, który przygotowywał się do ćwiczeń. -No to na początek... Sponge przyjął figurę pajaca, a zadaniem Happiny było skopiowanie pozy, poprzez oczywiste naśladowanie jej. Ćwiczyli tak przez cały dzień, a gdy i to dobiegło końca, zaczęli przygotowywać kolacje. Pora była dosyć późna, ale nie przeszkodziło im to we wspólnej rozmowie i posiłku. To był koniec zmagań na dziś.
Happiny * Nauka Skopiowania (4) |
| | | Sponge
| Temat: Re: Rzeka Nihon Pią Kwi 11, 2014 8:47 pm | |
| -Coś Ci dzisiaj nie idzie, Happiny! Pokazał język śmiejąc się w kierunku pokemona. Oczywiście ten gest był gestem przyjaznym. Happiny również ukazała swój czerwony jęzor, a potem zrobiła krzywą, głupią minę i wznowiła zabawę. Nie potrafiła skopiować pozy Spongea, bo zwyczajnie nie miała tak długich nóg i rąk, ale co im tam, trenowali dalej poprzez radosną zabawę. Każdego dnia ćwiczyli kopiowanie, a raczej robiła to Happiny. Była dzieckiem, a taki sposób nauki ataku Skopiowania był jak najbardziej odpowiedni dla pokemona. Sponge był pewien, że moce Happiny ujawnią się z czasem, z biegem rozwijania umiejętności wroczonej takiej jak kopiowanie ataku przeciwnika. -Ah, dziękuje za dzisiejszy trening. Jestem naprawdę zmęczony, nie wiem jak z tobą. Uśmiechnął się do pokemona, a Happiny zasnęła. Sponge chwycił ją w ramiona i utulił do snu. Powrócił ją do pokeballa i opuścił tereny Rzeki Nihon.
Happiny * Nauka Skopiowania (5) |
| | | Maverixx
| Temat: Re: Rzeka Nihon Pią Kwi 11, 2014 10:31 pm | |
| Trening z Quilavą mogłem spokojnie uznać za zakończony, a więc nadeszła pora na kolejne ćwiczenia, tym razem z wodnym podopiecznym - Gastrodonem. Treningi miały odbywać się nad rzeką Nihon. To właśnie tam miałem zamiar trenować swojego wodnego podopiecznego - Shellosa, który powoli stawał się coraz to potężniejszy. Było stosunkowo chłodno, ale nie przeszkadzało to jednak ani mnie, ani mojemu pokemonowi, którego po dłuższej chwili wypuściłem z pokeballa. Shellos pisnął wesoło i przytulił się do mojej nogi. Nakarmiłem go i napoiłem, a następnie wspólnie słuchaliśmy muzyki przez dobre kilkanaście minut. Następnie nadszedł czas na trening Zabłoconej Wody. Podobnie jak robiliśmy to wczoraj, dzisiaj również ćwiczyliśmy egzekucję tego ciosu.
Trening na Zabłoconą Wodę - Gastrodon (13) |
| | | Sponge
| Temat: Re: Rzeka Nihon Sob Kwi 12, 2014 8:52 pm | |
| Dzisiejszego dnia, Sponge przybył nad rzeczkę Nihon, aby wraz z Happiny rozpocząć treningi dotyczące Skopiowania. -Czekałem na tę chwilę cały dzisiejszy dzień! Nie mogłem się doczekać, kiedy zaczniesz kopiować prawdzie ataki, a myślę, że nadeszła ta chwila. Happiny ucieszyła się i gdy tylko skończyła wiązać trenera parówkami, czekała na pokemona. -Charizard, wybieram Cię! Zawołał Sponge i po chwili z pokeballa wyskoczyła czerwona bestia. Happiny się nie przestraszyła, radośnie przywitała koleżankę i bardzo szybko złapały przyjazny kontakt. Dzisiejszy trening polegał na tym, że Charizard używała Żaru. Prostego ataku, który znała już jako mała Charmander. Natomiast zadaniem Happiny było skopiowanie tego ruchu, a czy się udawało? Jeszcze nie, ale Happiny mogła obcować z obcym atakiem. Po zakończonym treningu, Sponge powrócił pokemony do balli i opuścił to miejsce.
Happiny * Nauka Skopiowania (6) |
| | | Maverixx
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 13, 2014 12:01 pm | |
| Przybywam nad rzekę Nihon, aby wziąć udział w polowaniu i wzbogacić swoją kolekcję pokemonów o kolejnego wspaniałego podopiecznego. |
| | | Matt
Liczba postów : 983 Wiek : 26
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 13, 2014 12:03 pm | |
| Matt przybył nad Rzekę Nihon. Przyszedł czas na kolejne polowanie. Kto wie? Może właśnie tutaj chłopak zdobędzie nowego podopiecznego? |
| | | RicoChet
Liczba postów : 295 Wiek : 30
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 13, 2014 12:03 pm | |
| |
| | | Mephisto
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 13, 2014 12:05 pm | |
| |
| | | Sponge
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 13, 2014 12:05 pm | |
| Sponge ponownie przybył nad tereny Rzeki Nihon, ale w nieco innym celu niż trening. Dzisiejszego dnia miało odbyć się tutaj tak zwane polowanie, na którym trenerzy mogli zdobyć pokemona. W ogłoszeniu pisano, że starczy dla każdego, ale jak to będzie zobaczymy w trakcie. Tak też Sponge przebył kawał drogi, aby wreszcie stanąc przy rzece i oczekiwać na dalsze wskazówki odnośnie dzisiejszej wyprawy. Był podekscytowany i zdeterminowany, nie mógł się doczekać aż polowanie się zacznie. -Cześć wszystkim. Odparł, rozglądając się wokół siebie. Dostrzegł kilku trenerów, którzy również przybyli w celu pomocy zleceniodawcy. Nic innego nie zostało mu do roboty jak czekać, tak też to zrobił. |
| | | Sin Cara Admin
Liczba postów : 1389 Wiek : 30
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 13, 2014 12:22 pm | |
| Było was pięciu, w każdym z was inna krew. Całą piątką znaleźliście się przy drodze do rzeki Nihon. Macie szansę się jeszcze wycofać jak nie macie czasu, albo iść jedną drogą przed siebie w stronę koryta Rzeki Nihon.
*na odpis 15 minut*
Ostatnio zmieniony przez Sin Rollins dnia Nie Kwi 13, 2014 12:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
| | | Matt
Liczba postów : 983 Wiek : 26
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 13, 2014 12:25 pm | |
| Nie ma co się poddawać!!! Matt ruszył z uśmiechem w stronę Rzeki Nihon. Chłopak miał nadzieję, ze uda mu się dzisiaj coś złapać. |
| | | Maverixx
| Temat: Re: Rzeka Nihon Nie Kwi 13, 2014 12:25 pm | |
| Przywdziewam moje specjalne wdzianko na takie okazje, czyli kalosze, a następnie ruszyłem żwawym krokiem w stronę koryta rzeki Nihon. Rozglądałem się na boki, czy gdzieś tam po polu nie skacze sobie ryba. Chyba tak nie było, więc cierpliwie szedłem naprzód. |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Rzeka Nihon | |
| |
| | | |
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|