PokemonEternal
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesRejestracjaZaloguj

Share

Zatoka Skorupiaków

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 18  Next
AutorWiadomość
Cedric

Cedric

Male Liczba postów : 693

Zatoka Skorupiaków - Page 9 Empty
PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 10:58 am

Bardzo spóźniony zjawiam się na polowanie. Z jakiegoś powodu myślałem, że to nie dzisiaj i dopiero w ostatniej chwili przypomniałem sobie o nim i wpadłem.
- Witam wszystkich, przepraszam za spóźnienie!
Krzyknąłem rozglądając się po zgromadzonych. Chyba nie byli zadowoleni z tego, że będą mieli dodatkową konkurencję, ale to nie było dla mnie teraz ważne.
- A więc do dzieła!
Krzyknąłem dziarsko po czym podbiegłem do brzegu zatoki.
- Ruszaj Poliwrath!
Po chwili zdjąłem ubrania i schowałem je tak by nikt ich nie znalazł i zabrałem ze sobą jeden pokeball przywiązując go do siebie tak by się nie zgubił po czym wskoczyłem do wody i złapałem się pokemona.
- Płyńmy! Może uda nam się coś znaleźć.
Powrót do góry Go down
Matt

Male Liczba postów : 983

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:00 am

Matt przybył na polowanie
Powrót do góry Go down
Samael

Samael

Male Liczba postów : 1512

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:08 am

Nasza Sohia loren wędki nie znalazła, ja sie w pokeshopie kupuje, ale za to jej ptaszek wypatrzył łódkę, do której ją zaprowadził. Problem w tym że przecieka.
Tymczasem Morfina zarzuciła wędkę z brzegu, ale nic się w to nie łapie. Po chwili podszedł do niej Matt, ale chyba na podryw.
Dziomek znalazł jakiś konar i kije robiące za wiosła, jego pok robił za silnik a on ruszył na podbój przygody.
Ced zrobił podobnie, ale bez półśrodków, jego jedynym środkiem transportu był pokemon.

Póki co spokojnie, ale różne cienie pływają w tej wodzie.
Powrót do góry Go down
Matt

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:12 am

Matt pasożytem? No nie ładnie. Chłopak wypuścił z pokeballa Emolgę, która wzleciała wysoko.
-Postaraj się wypatrzeć czegoś z góry - powiedział do pokemona. Sam przechadzał się brzegiem i wypatrywał czegoś interesującego.
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

Male Liczba postów : 1850

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:14 am

Dobrze że nie jestem bezpośrednio w wodzie,ale mój pok był wiec poprosiłem go o ostrożność. Wyjąłem z plecacja składana wędkę i łowiłem rybki, a kijanka nadal napędzała moja prowizoryczną łódź.
Powrót do góry Go down
Morfina

Morfina

Female Liczba postów : 470

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:16 am

No w sumie racja, z brzegu trochę za płytko. Hmm... No to tak, Morfina poszła na skalisty brzeg, który był trochę jak most. Zanim weszła, zdjęła buty, bo na gołych stopach łatwiej zachować równowagę, niż w butach. A przynajmniej jej. Zarzuciła ponownie wędkę. Dodatkowo wypuściła Pearl na zwiady, ale miała trzymać się daleko od przynęty, bo wiadomo, że bardziej spłoszy. Jak znajdzie rybę, ma użyć wodną broń w górę, aby zaalarmować trenerkę.
Powrót do góry Go down
Cedric

Cedric

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:18 am

Podróżując wpatrywałem się w taflę wody starając się wypatrzeć jakiegoś pokemona, albo czegoś co zwróciłoby moją uwagę.
- Płyń nieco wolniej Vlad abym mógl obserwować, sam też wypatruj pokemonów pod wodą.
Pokemon zastosował się do mojego polecenia i próbował odnaleźć coś w wodzie. Miałem nadzieję, że w końcu uda mi się coś zobaczyć wśród odmętów wody. Co jakiś czas w głębinach przelatywały jakieś cienie, ale nie potrafiłem określić czym one są i czy to na pewno pokemon.
- Cierpliwości Vlad, wkrótce coś spotkamy.
Rozejrzałem się na boki. Chciałem mieć przegląd na jak największe terytorium.
Powrót do góry Go down
Sophie

Sophie

Female Liczba postów : 206

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:18 am

Spojrzałqm na łódkę i rozejrzałam się dookoła. Da się czymś dziurę zatamować? Szukam czegokokwiek, o by mi w tym pomogło.
Najlepiej toto zabić deskami i zabezpieczyć jakimiś szmatkami.
Jeśli nic nie ma, idę się rozejrzeć dalej.
Powrót do góry Go down
Samael

Samael

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:26 am

Matt sobie spaceruje ze wsparciem powietrznym, ale póki co zainteresowała go blondi w bikini z pokaźnymi poduszkami powietrznymi na piersi.
Morfi tymczasem dalej wędkuje a jej ryba zaalarmowała ją o intruzie, teraz jest ścigana przez stado Sharpedo
Dziomek i Cedic zaobserwowali rekinie płetwy w wodzie dookoła nich, są otoczeni.
Sophie zatkała dziury szmataki i wszystkim co miała pod ręką po czym wypłynęła w morze, ale i ja otoczyło stadko rekinich płetw.
Powrót do góry Go down
Matt

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:29 am

No cóż... Matt miał już doświadczenie w fajnych poduszkach powietrznych u blond pań, aczkolwiek wolał poobserwować z daleka. Tak też można.
-Emolga? Widzisz coś? - zapytał. Może usłyszy go ta cudowna blond pani i nie okaże się morderczym psychopatą jak pozostałe. Dla pewności wolałby jednak nie. Obserwacja mu wystarczy.
Powrót do góry Go down
Cedric

Cedric

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:30 am

Nie wyglądało to zbyt dobrze.
- Cholera...
Szepnąłem po cichu, nie chcąc wzbudzać paniki. Próbowałem zachować spokój.
- Poliwrath nie ma sensu z nim walczyć jest ich zbyt dużo.
Szybko zastanowił się nad najlepszą strategią.
- Użyj czytania w umyśle i postaraj się przewidzieć w którą stronę płyną, a wtedy płyń w przeciwnym kierunku. Sprawnie, ale nie gwałtownie po to byśmy mogli bezpiecznie opuścić to zarekinione miejsce.
Miałem nadzieję, że mój plan się powiedzie i uda mi się uratować bez konieczności stawania w szranki z ludojadami. Bezpośrednie walka nie wydała mi się na ten moment zbyt dobrym pomysłem.
Powrót do góry Go down
Morfina

Morfina

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:32 am

Włożyła wędkę między skały, blokując ją i wskoczyła do wody pomóc Pearl.
- Użyj wdzięku, a następnie odgoń je wodnym ogonem.
Powrót do góry Go down
Sophie

Sophie

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:32 am

Póki co rekiny chyba mi nic nie zrobią:
-Tranq, obserwuj z góry. Jbc atakuj, ale uważaj na łódź. Lepiej nie nadwyrężać jej możliwości.
I płyne dalej, kierując się w miejsce, gdzie ją ostatni raz widziałam.
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:33 am

Palpitoad,poslij rekinom super dźwięk,jak je ogluszysz,wskakuj na kłodę i jak tylko któryś podpłynie bardzo blisko,to przywal mu biczem.
Powrót do góry Go down
Samael

Samael

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:56 am

Matt ostrożny, a blondi tyłem od niego ściąga górę bikini i się opala leżąc na piasku. Emolga powiadamia go o ruchu w zatoce, rekiny i te sprawy.
Morfii bawi sie z rekinami, ale nie wszystkie dały się podejść wdziękiem, a na wodny ogon odpowiedziały zmasowanym strumieniem wody.
Cedric taktykę miał dobrą, ale na jednego rekina, nie da się czytać w umysłach ich wszystkich. Skutek taki że reszta rekinów do których przypadkiem podpłynąłeś rozszarpała was na strzępy. Teraz sobie was wszamają i pozostawia jedynie czerwoną plamę w zatoce. Wskrzesza cie wróżka zębuszka, zabiera ząbka i odsyła do domu, dla ciebie to koniec.
Tymczasem Dziomek miał lepiej, super dźwięk w wodzie rozniósł się znakomicie, ale jak pok wskoczył ci na kładkę to ja przewrócił i teraz sobie razem pływacie.
O łódkę Sophii zaczęły sie ocierać rekiny i to dość ostro, prowizoryczne łatanie zaczyna puszczać, a łódź nabierać wody.
Powrót do góry Go down
Matt

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 11:59 am

-Mogłaby mi pani pomóc? - zapytał w końcu kobiety. Miał nadzieję, że się jednak nie urazi. Może okaże się kimś, kogo oczaruje urok Emolgi i nie będzie miała problemów. Emolga miała w dalszym ciągu wypatrywać czegoś, co pomoże im złapać pokemona. Póki co... rekiny zajmują się konkurencją, więc jest dobrze.
Powrót do góry Go down
Morfina

Morfina

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 12:01 pm

Złapała Pearl za ogon, zaś drugą ręką chwyciła się gałęzi, która spadła pewno niegdyś z Klifu, gdy drzewo się osuwało. - Wodny wir, pozbądźmy się ich.
Powrót do góry Go down
Sophie

Sophie

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 12:03 pm

Trzymam mocno naszą " łatę"
-Ptaszyno atakuj Ostrym wiatrem i Szybkim Atakiem, ale uważaj na łódź!
Starałam się umocnoć szmatki, a sama zaczęłam wylewać wodę z łodzi.
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 12:04 pm

Szybko wdrapałem sie na swój środek transportu morskiego, rzuciłem pokeballa w najbliższego z ogłuszonych rekinów i kazałem swemu pokowi by wykorzystał chwilę i pchał kłode jak najdalej stąd. A ja dalej łowiłem ryby i wypatrywałem czegoś ciekawego w morzu.
Powrót do góry Go down
Samael

Samael

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 12:18 pm

Matt sie przełamał i podszedł do blądi ale to była pułapka ! Wpadłeś w dół, a kiedy sie obudziłeś zostałeś wrzucony do sporego gara i ugotowany na obied nudystów kanibali. Potem wskrzesiła cie wróżka zębuszka i odesłała do domu, to dla ciebie koniec.
Sophie, walka i tak sprawiała że jeszcze więcej twoja łajba nabierała wody, w końcu zatonęła a ty podzieliłaś los Cedrica, to dla ciebie koniec polowania.
Dziomek, pozbyłeś się rekinów ale zaatakował cię Gyardos, na szczęście dla ciebie obudziłeś sie ze swoim pokiem z powrotem na brzegu i kontynuujesz przygodę.
Morfina pozbyła się natrętów ale nic tutaj nie złapie.

Dziomek i Morfina włóczyli sie po plaży aż zauważyli obiekt ich zainteresowania w kałuży na plaży. Dzieli was taki sam dystans od ryby a jesteście po jej dwóch różnych kierunkach. Czas start !
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 12:22 pm

Biedna rybka nie miała dostępu do morza,wiec ruszyłem jej na ratunek. Podbiegłem do niej i kazałem swej kijance powiększyć kałuże by rybka miala więcej wody. Gdy pok tego dokona,pytam rybki czy chciałaby wejść do pokeballa,którego podsunąłem jej pod oczy.
Powrót do góry Go down
Morfina

Morfina

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 12:34 pm

Morfii odstępuję rybkę Dziomkowi, ponieważ wygląda na to, że mu na niej zależy i będzie miała dobrego opiekuna. Zaś sama musi zająć się Pearl i nią zaopiekować.
Powrót do góry Go down
Samael

Samael

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 12:39 pm

W ten oto sposób wdzieczna rybka wlazła do pokeballa Dziomka.
THE END

Sophie: 5zł
Morfina: 7zł
Dziomek: 7zł - pokeball + Pokemon
Cedric: 5zł + 1PF
Matt: 5zł
Powrót do góry Go down
Emequaza

Emequaza

Male Liczba postów : 290

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimeNie Lip 06, 2014 7:11 pm

Wyruszyłem z moim wodnym pokemonem krokodylem do Zatoki skorupiaków. Gdy tam dotarłem wypuściłem mojego jedynego pokemona z pokeballa.
-Hej Totodile. Dzisiaj będziemy się uczyć ruchu, który nazywa się laser. Ten ruch typu normalnego polega na spojrzeniu się na przeciwnika w taki sposób by obniżyć jego obronę. Musisz się patrzeć na przeciwnika tak, jakbyś chciał go zagryźć na śmierć. Twoje oczy muszą świecić się by laser wyszedł. Spróbuj to zapamiętać i wyobrazić sobie ten ruch.-Powiedziałem do mojego wodnego startera.
Pokemon cały dzień zastanawiał się jak ten ruch będzie wyglądać. Gdy skończył wróciliśmy do domu.
Totodile laser 1
Powrót do góry Go down
Emequaza

Emequaza

Male Liczba postów : 290

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitimePon Lip 07, 2014 9:18 am

Pewnego ranka w Zatoce Skorupiaków wypuściłem mojego wodnego pokemona z pokeballa.
-Witaj, Totodile. Dzisiaj będziesz się uczył lasera. Na początek poćwicz samo spojrzenie się na przeciwnika. Pamiętaj, że twoje spojrzenie musi być groźne. Jako cel obierz sobie mnie.-Powiedziałem do Totodile.
Pokemonowi całkiem dobrze szło samo groźne patrzenie się, ale to za mało do wykonania ruchu o nazwie laser. Razem z pokemonem wróciłem do domu.
Totodile laser 2
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 9 Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Zatoka Skorupiaków

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 9 z 18Idź do strony : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 18  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokemonEternal :: Archiwum :: Archiwum :: Eternal vol 1.0 :: Johto-