|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Cedric
Liczba postów : 693 Wiek : 28
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 10:58 am | |
| Bardzo spóźniony zjawiam się na polowanie. Z jakiegoś powodu myślałem, że to nie dzisiaj i dopiero w ostatniej chwili przypomniałem sobie o nim i wpadłem. - Witam wszystkich, przepraszam za spóźnienie! Krzyknąłem rozglądając się po zgromadzonych. Chyba nie byli zadowoleni z tego, że będą mieli dodatkową konkurencję, ale to nie było dla mnie teraz ważne. - A więc do dzieła! Krzyknąłem dziarsko po czym podbiegłem do brzegu zatoki. - Ruszaj Poliwrath! Po chwili zdjąłem ubrania i schowałem je tak by nikt ich nie znalazł i zabrałem ze sobą jeden pokeball przywiązując go do siebie tak by się nie zgubił po czym wskoczyłem do wody i złapałem się pokemona. - Płyńmy! Może uda nam się coś znaleźć. |
|
| |
Matt
Liczba postów : 983 Wiek : 26
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:00 am | |
| Matt przybył na polowanie |
|
| |
Samael
Liczba postów : 1512 Wiek : 33
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:08 am | |
| Nasza Sohia loren wędki nie znalazła, ja sie w pokeshopie kupuje, ale za to jej ptaszek wypatrzył łódkę, do której ją zaprowadził. Problem w tym że przecieka. Tymczasem Morfina zarzuciła wędkę z brzegu, ale nic się w to nie łapie. Po chwili podszedł do niej Matt, ale chyba na podryw. Dziomek znalazł jakiś konar i kije robiące za wiosła, jego pok robił za silnik a on ruszył na podbój przygody. Ced zrobił podobnie, ale bez półśrodków, jego jedynym środkiem transportu był pokemon.
Póki co spokojnie, ale różne cienie pływają w tej wodzie. |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:12 am | |
| Matt pasożytem? No nie ładnie. Chłopak wypuścił z pokeballa Emolgę, która wzleciała wysoko. -Postaraj się wypatrzeć czegoś z góry - powiedział do pokemona. Sam przechadzał się brzegiem i wypatrywał czegoś interesującego. |
|
| |
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:14 am | |
| Dobrze że nie jestem bezpośrednio w wodzie,ale mój pok był wiec poprosiłem go o ostrożność. Wyjąłem z plecacja składana wędkę i łowiłem rybki, a kijanka nadal napędzała moja prowizoryczną łódź. |
|
| |
Morfina
Liczba postów : 470 Wiek : 31 Skąd : Wolne Miasto - Gdańsk
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:16 am | |
| No w sumie racja, z brzegu trochę za płytko. Hmm... No to tak, Morfina poszła na skalisty brzeg, który był trochę jak most. Zanim weszła, zdjęła buty, bo na gołych stopach łatwiej zachować równowagę, niż w butach. A przynajmniej jej. Zarzuciła ponownie wędkę. Dodatkowo wypuściła Pearl na zwiady, ale miała trzymać się daleko od przynęty, bo wiadomo, że bardziej spłoszy. Jak znajdzie rybę, ma użyć wodną broń w górę, aby zaalarmować trenerkę. |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:18 am | |
| Podróżując wpatrywałem się w taflę wody starając się wypatrzeć jakiegoś pokemona, albo czegoś co zwróciłoby moją uwagę. - Płyń nieco wolniej Vlad abym mógl obserwować, sam też wypatruj pokemonów pod wodą. Pokemon zastosował się do mojego polecenia i próbował odnaleźć coś w wodzie. Miałem nadzieję, że w końcu uda mi się coś zobaczyć wśród odmętów wody. Co jakiś czas w głębinach przelatywały jakieś cienie, ale nie potrafiłem określić czym one są i czy to na pewno pokemon. - Cierpliwości Vlad, wkrótce coś spotkamy. Rozejrzałem się na boki. Chciałem mieć przegląd na jak największe terytorium. |
|
| |
Sophie
Liczba postów : 206 Wiek : 27 Skąd : Mars
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:18 am | |
| Spojrzałqm na łódkę i rozejrzałam się dookoła. Da się czymś dziurę zatamować? Szukam czegokokwiek, o by mi w tym pomogło. Najlepiej toto zabić deskami i zabezpieczyć jakimiś szmatkami. Jeśli nic nie ma, idę się rozejrzeć dalej. |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:26 am | |
| Matt sobie spaceruje ze wsparciem powietrznym, ale póki co zainteresowała go blondi w bikini z pokaźnymi poduszkami powietrznymi na piersi. Morfi tymczasem dalej wędkuje a jej ryba zaalarmowała ją o intruzie, teraz jest ścigana przez stado Sharpedo Dziomek i Cedic zaobserwowali rekinie płetwy w wodzie dookoła nich, są otoczeni. Sophie zatkała dziury szmataki i wszystkim co miała pod ręką po czym wypłynęła w morze, ale i ja otoczyło stadko rekinich płetw. |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:29 am | |
| No cóż... Matt miał już doświadczenie w fajnych poduszkach powietrznych u blond pań, aczkolwiek wolał poobserwować z daleka. Tak też można. -Emolga? Widzisz coś? - zapytał. Może usłyszy go ta cudowna blond pani i nie okaże się morderczym psychopatą jak pozostałe. Dla pewności wolałby jednak nie. Obserwacja mu wystarczy. |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:30 am | |
| Nie wyglądało to zbyt dobrze. - Cholera... Szepnąłem po cichu, nie chcąc wzbudzać paniki. Próbowałem zachować spokój. - Poliwrath nie ma sensu z nim walczyć jest ich zbyt dużo. Szybko zastanowił się nad najlepszą strategią. - Użyj czytania w umyśle i postaraj się przewidzieć w którą stronę płyną, a wtedy płyń w przeciwnym kierunku. Sprawnie, ale nie gwałtownie po to byśmy mogli bezpiecznie opuścić to zarekinione miejsce. Miałem nadzieję, że mój plan się powiedzie i uda mi się uratować bez konieczności stawania w szranki z ludojadami. Bezpośrednie walka nie wydała mi się na ten moment zbyt dobrym pomysłem. |
|
| |
Morfina
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:32 am | |
| Włożyła wędkę między skały, blokując ją i wskoczyła do wody pomóc Pearl. - Użyj wdzięku, a następnie odgoń je wodnym ogonem. |
|
| |
Sophie
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:32 am | |
| Póki co rekiny chyba mi nic nie zrobią: -Tranq, obserwuj z góry. Jbc atakuj, ale uważaj na łódź. Lepiej nie nadwyrężać jej możliwości. I płyne dalej, kierując się w miejsce, gdzie ją ostatni raz widziałam. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:33 am | |
| Palpitoad,poslij rekinom super dźwięk,jak je ogluszysz,wskakuj na kłodę i jak tylko któryś podpłynie bardzo blisko,to przywal mu biczem. |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:56 am | |
| Matt ostrożny, a blondi tyłem od niego ściąga górę bikini i się opala leżąc na piasku. Emolga powiadamia go o ruchu w zatoce, rekiny i te sprawy. Morfii bawi sie z rekinami, ale nie wszystkie dały się podejść wdziękiem, a na wodny ogon odpowiedziały zmasowanym strumieniem wody. Cedric taktykę miał dobrą, ale na jednego rekina, nie da się czytać w umysłach ich wszystkich. Skutek taki że reszta rekinów do których przypadkiem podpłynąłeś rozszarpała was na strzępy. Teraz sobie was wszamają i pozostawia jedynie czerwoną plamę w zatoce. Wskrzesza cie wróżka zębuszka, zabiera ząbka i odsyła do domu, dla ciebie to koniec. Tymczasem Dziomek miał lepiej, super dźwięk w wodzie rozniósł się znakomicie, ale jak pok wskoczył ci na kładkę to ja przewrócił i teraz sobie razem pływacie. O łódkę Sophii zaczęły sie ocierać rekiny i to dość ostro, prowizoryczne łatanie zaczyna puszczać, a łódź nabierać wody. |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 11:59 am | |
| -Mogłaby mi pani pomóc? - zapytał w końcu kobiety. Miał nadzieję, że się jednak nie urazi. Może okaże się kimś, kogo oczaruje urok Emolgi i nie będzie miała problemów. Emolga miała w dalszym ciągu wypatrywać czegoś, co pomoże im złapać pokemona. Póki co... rekiny zajmują się konkurencją, więc jest dobrze. |
|
| |
Morfina
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 12:01 pm | |
| Złapała Pearl za ogon, zaś drugą ręką chwyciła się gałęzi, która spadła pewno niegdyś z Klifu, gdy drzewo się osuwało. - Wodny wir, pozbądźmy się ich. |
|
| |
Sophie
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 12:03 pm | |
| Trzymam mocno naszą " łatę" -Ptaszyno atakuj Ostrym wiatrem i Szybkim Atakiem, ale uważaj na łódź! Starałam się umocnoć szmatki, a sama zaczęłam wylewać wodę z łodzi. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 12:04 pm | |
| Szybko wdrapałem sie na swój środek transportu morskiego, rzuciłem pokeballa w najbliższego z ogłuszonych rekinów i kazałem swemu pokowi by wykorzystał chwilę i pchał kłode jak najdalej stąd. A ja dalej łowiłem ryby i wypatrywałem czegoś ciekawego w morzu. |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 12:18 pm | |
| Matt sie przełamał i podszedł do blądi ale to była pułapka ! Wpadłeś w dół, a kiedy sie obudziłeś zostałeś wrzucony do sporego gara i ugotowany na obied nudystów kanibali. Potem wskrzesiła cie wróżka zębuszka i odesłała do domu, to dla ciebie koniec. Sophie, walka i tak sprawiała że jeszcze więcej twoja łajba nabierała wody, w końcu zatonęła a ty podzieliłaś los Cedrica, to dla ciebie koniec polowania. Dziomek, pozbyłeś się rekinów ale zaatakował cię Gyardos, na szczęście dla ciebie obudziłeś sie ze swoim pokiem z powrotem na brzegu i kontynuujesz przygodę. Morfina pozbyła się natrętów ale nic tutaj nie złapie.
Dziomek i Morfina włóczyli sie po plaży aż zauważyli obiekt ich zainteresowania w kałuży na plaży. Dzieli was taki sam dystans od ryby a jesteście po jej dwóch różnych kierunkach. Czas start ! |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 12:22 pm | |
| Biedna rybka nie miała dostępu do morza,wiec ruszyłem jej na ratunek. Podbiegłem do niej i kazałem swej kijance powiększyć kałuże by rybka miala więcej wody. Gdy pok tego dokona,pytam rybki czy chciałaby wejść do pokeballa,którego podsunąłem jej pod oczy. |
|
| |
Morfina
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 12:34 pm | |
| Morfii odstępuję rybkę Dziomkowi, ponieważ wygląda na to, że mu na niej zależy i będzie miała dobrego opiekuna. Zaś sama musi zająć się Pearl i nią zaopiekować. |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 12:39 pm | |
| W ten oto sposób wdzieczna rybka wlazła do pokeballa Dziomka. THE END Sophie: 5zł Morfina: 7zł Dziomek: 7zł - pokeball + Pokemon Cedric: 5zł + 1PF Matt: 5zł |
|
| |
Emequaza
Liczba postów : 290 Wiek : 24 Skąd : Z komety
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Lip 06, 2014 7:11 pm | |
| Wyruszyłem z moim wodnym pokemonem krokodylem do Zatoki skorupiaków. Gdy tam dotarłem wypuściłem mojego jedynego pokemona z pokeballa. -Hej Totodile. Dzisiaj będziemy się uczyć ruchu, który nazywa się laser. Ten ruch typu normalnego polega na spojrzeniu się na przeciwnika w taki sposób by obniżyć jego obronę. Musisz się patrzeć na przeciwnika tak, jakbyś chciał go zagryźć na śmierć. Twoje oczy muszą świecić się by laser wyszedł. Spróbuj to zapamiętać i wyobrazić sobie ten ruch.-Powiedziałem do mojego wodnego startera. Pokemon cały dzień zastanawiał się jak ten ruch będzie wyglądać. Gdy skończył wróciliśmy do domu. Totodile laser 1 |
|
| |
Emequaza
Liczba postów : 290 Wiek : 24 Skąd : Z komety
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Pon Lip 07, 2014 9:18 am | |
| Pewnego ranka w Zatoce Skorupiaków wypuściłem mojego wodnego pokemona z pokeballa. -Witaj, Totodile. Dzisiaj będziesz się uczył lasera. Na początek poćwicz samo spojrzenie się na przeciwnika. Pamiętaj, że twoje spojrzenie musi być groźne. Jako cel obierz sobie mnie.-Powiedziałem do Totodile. Pokemonowi całkiem dobrze szło samo groźne patrzenie się, ale to za mało do wykonania ruchu o nazwie laser. Razem z pokemonem wróciłem do domu. Totodile laser 2 |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków | |
| |
|
| |
|