PokemonEternal
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesRejestracjaZaloguj

Share

Zatoka Skorupiaków

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Next
AutorWiadomość
Riley
Admin
Riley

Male Liczba postów : 836

Zatoka Skorupiaków - Page 6 Empty
PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 10:30 pm

Może zrobimy coś innego, bardziej niewiarygodnego. Ze swojego plecaka wyjąłem Piaskodex którym zeskanowałem kamienie, aby się czegoś o nich dowiedzieć. W końcu kamienie to zbity piasek. Razem z Xavierem podróżowałem po kamiennej plaży poszukując pokemona z ogłoszenia, a przy okazji dowiadując się czegoś nowego o tym tajemniczym miejscu. Jednak nie zapominałem o tym że coś ryczało nie dawno więc byłem czujny i bacznie obserwowałem otoczenie.

Ostatnio zmieniony przez Riley dnia Sob Cze 14, 2014 10:33 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Frey

Liczba postów : 75

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 10:32 pm

-Słyszysz to coś? Jest daleko stąd, więc nie mamy się czego obawiać, poza tym jesteś przy mnie, razem damy sobie radę ze wszystkim -Puściłem oczko do mojego pokemona i ruszyliśmy dalej, przed siebie, rozglądając się dookoła, czy zobaczymy tajemniczego pokemona albo to coś co przed chwilą słyszeliśmy.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

Female Liczba postów : 1293

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 10:32 pm

Gdy szliśmy w kierunku, który sobie obraliśmy usłyszeliśmy czyjeś kroki. Dzięki wzrostowi Charizard ciężko było by się jej gdzieś schować więc postanawiamy wyjść tej osobie na przeciw i zobaczyć kto to taki
Powrót do góry Go down
Emequaza

Emequaza

Male Liczba postów : 290

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 10:33 pm

Nawet jeśli to nie był pokemon to zapach poke karmy powinien go tu sprowadzić.
-Totodile bądź gotowy. Jeśli coś cię zaatakuje zrób unik, a następnie użyj drapania.-
Dalej czekam z wodnym pokiem i pokeballem w ręku.
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

Male Liczba postów : 1850

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 10:35 pm

Zmieniłem poka za Zubat i szedłem przed siebie prowadzony przez nietoperza.
Powrót do góry Go down
Cedric

Cedric

Male Liczba postów : 693

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 10:39 pm

Arcanine bardzo szybko wyczuła trop - był to dziwny rybi zapach. Był on tak intensywny, że przysłaniał wszystkie inne, więc i tak nie mieliśmy innego wyboru. Bardzo szybko dotarliśmy do skarpy po której wcale nie tak łatwo było wejść. Musiałem się teraz nieźle nakombinować.
- Jakoś damy radę.
Wycofałem moją podopieczną po czym użyłem Girafariga.
- Asekuruj mnie. Gdybym zaczął spadać, albo miał jakiś problem w wejściu gdzieś łap mnie i pomagaj zamętem.
Po tej komendzie zacząłem moją wspinaczkę, żyrafa mnie asekurowała.
Powrót do góry Go down
Morfina

Morfina

Female Liczba postów : 470

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 10:59 pm

Frey szedł i natknął się na czarny worek. Foliowa, duża, ciężka paczuszka, szczelnie owinięta taśmą i wodorostami. Pachniała okropnie... To był zapach rozkładu.

Cedric wspiął się na górę bez problemu. Samobójca.

Riley zeskanował skałę. Oto wynik:
PIASKODEX BIJACZ napisał:
Zatoka Skorupiaków - Page 6 Rock_01
Nazwa: Skała
Opis: Głupsza wersja piasku wyznająca jp na 100%, dlatego się z piaskiem nie lubią, bo nie można jeść piasku na 100%. Piasek jest przecież niejadalny! No HELOŁ! Skały i Kamienie toczą wojną o byt we wszechświecie od kiedy niejaki Bóg raczył zapalić światło. Od lat wywyższają się kolejno... Poczynając od wynalazków (tworzenie ognia(kamienie), po gaszenie pożarów (piasek)), kończąc na sztuce (rzeźby). Gdy napotkasz skałę lub kamień - zabij.
Jak zabić wroga? Rzuć nim o drugiego wroga. Nich się cholerstwo kruszy! Niech morduje swoich! Niech będzie potępiony na wieki!!!!! W IMIE PIASKU GIŃ!!!

Na końcu piaskodex zaczął się drzeć i nawoływać do wojny, aż niedaleko Rileya rozległo się warczenie. Dodatkowo w tym samym momencie, przyszła Roxie z Charizardem. Coś ich obserwowało...

Na razie nic nie wyczuło pokarmu Eme, może było za daleko? W końcu teren jest rozległy, a nie wiadomo jaki węch posiada tajemniczy pokemon.

Dziomek zyskał lepszego towarzysza swojej wyprawy, ale natrafił na ślepy zaułek. Jego towarzysz zaczął szukać jakiegoś przejścia, ale wyglądało na to, że jest ono w.... wodzie.
Powrót do góry Go down
Emequaza

Emequaza

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:04 pm

Postanowiłem ruszyć się z tego miejsca i poszukać tego pokemona. Znudziło mnie czekanie.
-Totodile idziemy, ale nadal bądź w gotowości.-
Powrót do góry Go down
Riley
Admin
Riley

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:05 pm

No to piaskodex powiedział mi to co miał do powiedzenia. Trochę o historii i o wojnie. Był fragment o rzucaniu kamieniami, więc kiedy usłyszałem warczenie, postanowiłem iż kamień będzie idealny na sprawdzenie co to jest. W momencie w którym rzucałem kamieniem w warczące coś, mój pokemon miał być czujny i w razie potrzeby ogłuszyć przeciwnika Bombą Dźwięku, a następnie zmyć za pomocą Wodnego Wiru. Kiedy przybyła Roxie wiedziałem, że może mi pomóc w mordowaniu kamieni na warczącym stworze.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:05 pm

Spotkałam Rileya, który był osobą,.która szła za nami. Nagle.zaczęłam czuć że coś lub ktoś nas obserwuje więc zaczęłam rozglądać się do okola mój pokemon robił to samo
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:07 pm

Znowu musialem przywołać swego wodnego poka. Poleciłem stworkowi by zbadał szczelinę i później asekurował mnie przy jej przemierzaniu.
Powrót do góry Go down
Frey

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:08 pm

Wyciągnąłem z kieszeni nóż i ostrożnie rozciąłem worek, by sprawdzić co znajduje się w jego wnętrzu. Mój pokemon w razie czego był gotowy do interwencji, by w razie czego mi pomóc.
Powrót do góry Go down
Morfina

Morfina

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:15 pm

Riley rzucił w to coś kamieniem, a piaskodex krzyknął tylko namiętne "oh, tak!". Ciekawe co pomyśli Roxie. Następnie kolejne kamienie i ataki... I owalna kulka wyleciała w powietrze, błyskając na niebie. Ups?

Eme postanowił coś zrobić, co było bardzo wskazane, ale musiał wybrać. Mógł iść plażą, albo w głąb wyspy co równało się wspinaczce w górę. Jakby się uprzeć mógł też pójść do morza, ale to mało wskazane.

Dziomek wpłynął w szczelinę wraz z pokemonem i wypłynął w niewielkim jeziorze na wyspie. Otoczone było skamieniałymi drzewami, pokrytymi lodem, ale nie było zimno. Lód też nie był świeży... Był mokry, a to oznaczało, że od jakiegoś czasu z wolna się topi. Zawsze to jakiś trop.

Frey rozciął worek... Okazało się, że folia była wodorostami nori, a w środku było mnóstwo rybiego mięsa. Ktoś zrobił sobie ogromne sushi. Następnie Frey zobaczył ogień w oddali.
Powrót do góry Go down
Emequaza

Emequaza

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:20 pm

Postanowiłem pójść plażą. Z tego co wiem ten pokemon żyje koło wody.
-Jeśli zobaczysz tego poka zaatakuj drapaniem. Jeśli będzie atakował zrób unik.
Powrót do góry Go down
Frey

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:23 pm

-Widać nie jest to aż tak bezludna wyspa... -Powiedziałem sam do siebie, chowając zawartość przed moim pokemonem, doskonale pamiętając okoliczności naszego poznania. Nie powinien tego widzieć.
-Chodź, zobaczymy kto rozpalił to ognisko. -Oboje ruszyliśmy w kierunku światła.
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:23 pm

Postanowiłem z bliska przyjrzeć sie drzewom. Poszukiwałem wokół nich śladów działalności jakichś stworzeń. Jesli nic ciekawego nie znajdę przy drzewach to ide badać wyspę.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:25 pm

Gdy usłyszałam dziwny dźwięk odbywający się z strony Rileya spojrzałam na niego z lekko przerażona miną i usunęłam się trochę. Wolałam nie wiedzieć co to było. Potem moją uwagę przykuło kulka która wyleciała w powietrze. Patrzyłam z ciekawością co się będzie działo
Powrót do góry Go down
Riley
Admin
Riley

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:27 pm

Szybko Buizel powrót! Dustox leć za tą kulką i spróbuj chwycić ją za pomocą zamętu. Muszę przyznać że trochę poniosło mnie co do rzucania kamieni, ale to ten piaskodex i kamienie. Nie udało mi się oprzeć XD Kiedy pokemonowi uda chwycić kulkę, się niech sprowadzi ją na ziemie, a ja tym zwyczajnym pokedexem sprawdzę co to jest i czy to pokemon z polowania.
Powrót do góry Go down
Morfina

Morfina

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:34 pm

U Dziomka już ów lód powinien być wyraźną działalnością jakiegoś pokemona, w końcu nie taki mamy tu klimat. Dziomek przyglądając się koronie drzew dostrzegł jednak błysk... Coś leciało ku niebu i teraz z niego spadało, ale gdzie spadnie?

Nie udało się niestety Rileyowi tego pochwycić, ale jego pokemon chyba obliczył tor lotu.
Roxie stała tylko zmieszana, a zaraz do nich dołączył Frey. Podziwiał on ognisko na ogonie Charizarda. A Kingler zaczepiał Roxie.

Niedługo i Eme znalazł grupkę ludzi. Roxie, Riley i Frey - byli to trenerzy, z którymi na początku miał wyruszać. Cóż. W grupie raźniej!

Na koniec znów rozbrzmiał ryk. Blisko Dziomka. Czy to tam spadła kulka?
Powrót do góry Go down
Frey

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:37 pm

No i znowu prawie w komplecie, pomyślałem, widząc ponownie trenerów, których widziałem ostatnio przed "porwaniem". Rozejrzałem się jeszcze dookoła, co sprawiło, że wszyscy skupili się w tym jednym miejscu, czy coś tu było, a może kogoś zauważyli, kogo on na początku nie zauważył?
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:38 pm

Cos błyszczącego leciało z nieba w moim kierunku. Ladnie to wyglądało. Po chwili sie ocknąłem. To leci na mnie!
Palpitoad, rozbij to babelkowym promieniem!
Chyba trafiło w cos innego,bo cos wydało z siebie donośny ryk. Ruszyłem w kierunku z którego go usłyszałem.
Powrót do góry Go down
Emequaza

Emequaza

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:41 pm

W grupie zawsze raźniej. Postanowiłem jak najszybciej pójść w kierunku ryku.
-Powtarzam, gdy zobaczysz tego pokemon użyj drapania lub zrób unik jeśli będzie cie atakował.-
Przygotowałem poke balla i poszedłem do tamtego miejsca.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:43 pm

Po kilku minutach dołączyło do nas dwóch trenerów. Jeden z trenerów miał ze sobą Kinglera, który zaczął mnie zaczepiać. Uśmiechnęłam się do pokemona i poprosiłam aby przestał. Następnie zastanawiała się z kad dobiegał ryk i czy kulka z nieba spadła, a jeżeli tak to gdzie
Powrót do góry Go down
Riley
Admin
Riley

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:44 pm

Dustox leć za kulką i staraj się ją przechwycić. Ja w tym czasie będę podążał za tobą i poszukam miejsca w którym kulka mogła wylądować. Dasz sobie radę. Pamiętaj, że kiedy schwytasz kulkę daj jakiś znak gdzie się znajdujesz lub jak mogę do ciebie dotrzeć aby było szybko i łatwo schwytać to coś co leciało i odleciało. Znasz tor lotu tego stwora więc nie powinieneś mieć z tym problemu.
Powrót do góry Go down
Morfina

Morfina

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitimeSob Cze 14, 2014 11:47 pm

Kingler posmutniał, po czym wszyscy ruszyli w stronę spadającej kulki. Dustox szybko leciała na przodzie, prawie doganiając to coś. W końcu dotarli do Dziomka, na którego wcale ta kulka nie spadła. Musiał nie do końca przeczytać. W krzakach znów rozległ się przeraźliwy ryk...
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Zatoka Skorupiaków   Zatoka Skorupiaków - Page 6 Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Zatoka Skorupiaków

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 6 z 18Idź do strony : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokemonEternal :: Archiwum :: Archiwum :: Eternal vol 1.0 :: Johto-