|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Frey
Liczba postów : 75
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Cze 14, 2014 11:50 pm | |
| Pogłaskałem mojego pokemona po koronie, by nie smucił się i ruszyliśmy. W sumie, to dopiero teraz zauważyłem tą dziwną kulkę i byłem trochę ciekawy co to takiego jest? |
|
| |
Roxie
Liczba postów : 1293 Wiek : 24
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Cze 14, 2014 11:51 pm | |
| Ostrożnie podchodzę do krzaków i sprawdzam co tam się kryje |
|
| |
Riley Admin
Liczba postów : 836 Wiek : 26
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Cze 14, 2014 11:53 pm | |
| No dobra koniec tego dobrego. Dustox Psychopromień w krzaki w których siedziało coś i ryczało jak opętane. Kiedy to coś wyjdzie uziem Strzałem Siecią aby nie mogło zaatakować. Kiedy już znajdzie się chwila na zeskanowanie stwora, robię to i przy okazji trzymam w dłoni Lureballa gdyby można było bezpiecznie złapać to coś co tak strasznie warczy. Bardzo możliwe że to ta kulka albo coś innego. Ale na początek upewniam się co to zanim rzucę Lureballa. |
|
| |
Emequaza
Liczba postów : 290 Wiek : 24 Skąd : Z komety
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Cze 14, 2014 11:56 pm | |
| Ruszyłem za tym stworem. -Totodile pamiętaj co ci mówiłem. Jeśli trenerzy inni ode mnie będą w niego rzucać, odbij ich poke balle.- Gdy wszystkie pokemony przestają atakować rzucam poke ballem. |
|
| |
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:02 am | |
| Palpitoad,wal babelkowym promieniem w krzaki! |
|
| |
Morfina
Liczba postów : 470 Wiek : 31 Skąd : Wolne Miasto - Gdańsk
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:03 am | |
| Roxie podeszła, odsłaniając puszystą kulkę, której burczało w brzuszku, co powodowało te niewyobrażalne ryki. Będąc z przodu, oberwała niestety atakami Dustox i Palpitoada. Eme cierpliwie czekał, mając w zanadrzu chytry plan, małej, pseudo kradzieży. A Frey stał z boku i podziwiał chaos. |
|
| |
Emequaza
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:05 am | |
| Czekam dalej na dobrą okazję. -Totodile dalej odbijaj innym poke balle.- |
|
| |
Roxie
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:09 am | |
| Po odsłonięciu krzaków dostałam z dwóch ataków od innych pokemonów. Jedyne co teraz czułam to ból, który szybko minął. Następnie wyciągam trochę poffinek i daje je głodnemu pokemonów i pytam się czy do mnie dołączył wyciągając jedynego greatballa jakiego mam. Każe również Charizard uważać na resztę trenerów
Ostatnio zmieniony przez Roxie dnia Nie Cze 15, 2014 12:13 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:12 am | |
| No mała kulka która siedziała i była głodna. No cóż szkoda że chodziła głodna, jednak nie chciała objawić się nam podczas poszukiwań. Teraz przyszedł czas na ostateczny ruch. Jak najszybciej rzuciłem Lureballem który miał bardzo dużą szansę na złapanie pokemona mimo iż rzucony był z opóźnieniem, gdyż uprzedził mnie młodzieniec. Jednak byłem dobrej myśli i miałem nadzieję, że to mnie uda się schwytać puchatą kuleczkę. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:13 am | |
| Palpitoad,popraw babelkowym promieniem a ją rzuce pokeballem. |
|
| |
Morfina
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:16 am | |
| Roxie nakarmiła pokemona, a następnie z nim rozmawiała. W tym czasie pokemon Eme, własnym ciałem odbił balle Rileya i Dziomka, ale wylądowały one niedaleko nich, więc mogli je podnieść i ponownie wykorzystać. Roxie pomimo długiej przemowy, nie zdołała przekonać pokemona do pójścia z nią. Nie był on przekupny. Co prawda nakarmiła go, ale to dlatego, że zapomniał, gdzie na tej wyspie zostawił swoje sushi. Po umieszczeniu go w Greatballu, po prostu z niego wyszedł, był wystarczająco silny na to, w końcu to nie master. |
|
| |
Roxie
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:20 am | |
| Ponieważ się nie udało nadal próbuje przekupić pokemona, a jeżeli to się nie uda każe Charizard zaatakować Miotaczem Płomieni. Podnoszę też mojego Greatballa
Ostatnio zmieniony przez Roxie dnia Nie Cze 15, 2014 12:24 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Frey
Liczba postów : 75
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:21 am | |
| -Jak myślisz, kto go w końcu złapie? -Spytałem Kinglera, obserwując jak pokeballe latają we wszystkie strony. -Ciekawe czy tamten worek z jedzeniem co znalazłem należał do tego małego głodomorka, czy to zupełnie ktoś inny zgubił to ogromne sushi? -Spytałem Kinglera na tyle głośno, by mały pokemonek też zdołał to usłyszeć. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:21 am | |
| No to pobawmy się z kuleczką. Jest silna więc Xenon użyj Zamętu i chwyć ją wyprowadzając z tłumu innych pokemonów i trenerów. Następnie odrzuć niedaleko i ostrzelaj Strzałem Siecią, aby uniemożliwić atak przeciwnikowi. Następnie obkładaj go akcją. Ja w między czasie gdy mój pokemon bił się z foczką, podniosłem Lureballa, a kiedy Dustox z nim skończył, rzucam Lureballa ponownie. |
|
| |
Emequaza
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:25 am | |
| Nadal cierpliwie czekam, aż będzie odpowiednia okazja. Odbijam przy tym pokeballe razem z Totodilem. -Totodile wytrzymaj, proszę cię.-
|
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:26 am | |
| Próbuje jeszcze raz zaatakować poka by go osłabic i jeszcze raz rzucam w niego pokeballem |
|
| |
Morfina
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 12:33 am | |
| Roxie zaatakowała miotaczem płomieni, a raczej jej Charizard, ale nie wywołało to wielkich szkód. Frey powiedział o "sushi" i pokemon się zainteresował. Wyminął Roxie i patrzył ciekawy na terenera. Wtedy został pochwycony przez Dustox, a następnie obezwładniony i posiniaczony. Lureball tym razem nie został odbity, no bo w zasadzie pokemon był przeniesiony dalej, trzeba było dobiec i to się po prostu nie udało. Spheal dużo nie ucierpiał, był raczej wytrzymały, choć słodki, ale Lureball ułatwiał jego złapanie, dlatego też to Rileyowi udało się złapać. Był aktywny, dobrze przygotowany i bah! Ma tego stwora.
EDIT: przepraszam Dziomku za zignorowanie, znów nie zauważyłam następnej strony, ale wredna ja i tak nie uznałaby tego zbytnio, bo nie napisałeś jak zaatakował ;_; Przepraszam. Koniec polowania. • Riley = Pokemon - Lureball + 5 zł • Roxie = 10 zł • Dziomek = 10 zł • Emequaza = 10 zł • Frey = 10 zł • Cedric = 6 zł |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Nie Cze 15, 2014 6:21 pm | |
| Po treningu z Solosis, poszedłem do Zatoki Skorupiaków, na której w nocy próbowałem złapać młodego morsa. Polo nie zakończyło się spodziewanym sukcesem, ale przynajmniej zarobiłem troszkę kaski. Na tym miejscu wypuściłem Palpitoada z jego pokeballa i poprosiłem o zaprezentowanie hiper dźwięku. Pok popisał się bezbłędnym atakiem, co mnie bardzo ucieszyło. Skoro pok już poznał ostatnio trenowany atak, to mogliśmy przejść do trenowania kolejnego ataku, który nazywa się Skręto cios. Zacząłem pokowi wyjaśniać, że podczas tego ciosu pięćdziesiąt procent zadanych obrażeń uzdrawia go. Pok słuchał uważnie, ale nie planowałem mu od razu wyjaśniać jak ma wykonać ten atak. Palpitoad Skręto cios (Drain Punch) 1 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Pon Cze 16, 2014 2:38 pm | |
| Po treningu z Zubat, przeszedłem się do Zatoki Skorupiakó, aby wyjaśnić swemu Plapitoadowi jak się wykonuje atak nazywany Skręto ciosem. Usiadłem z pokemonem na dużym kamieniu i zacząłem opowiadać o ataku. Pok dowiedział się ode mnie, że podczas wykonywania skręto ciosu, musi wytworzyć kulę energii, tuż przed pięścią i podczas uderzenia, wbić ja w przeciwnika. Gdy kula zetknie się z celem, przeniesie część energii z niego do Palpitoada. Stworkowi spodobał sie ten atak i stwierdził że chętnie się go nauczy. Palpitoad Skręto cios (Drain Punch) 2 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Wto Cze 17, 2014 5:47 pm | |
| Na koniec dzisiejszych treningów przeszedłem się nad Zatokę Skorupiaków. Po wypuszczeniu Palpitoada z pokeballa, pok wyraził wątpliwości co do tego czy będzie w stanie opanować Skręto cios, skoro nie ma rąk. Wyjaśniłem pokowi, że wystarczy jeśli zbierze energię tuż przy wyrostku na jego boku i pchnie nim w przeciwnika. Pok zrozumiał i rozpoczął próby uderzania bokiem w worek treningowy. Palpitoad mocno się przy tym poobijał, ale nie poddawał się, gdyż wiedział że uczy się już ostatniego ataku w swej karierze i później będzie tylko walczył i odpoczywał. Palpitoad Skręto cios (Drain Punch) 3 |
|
| |
Samael
Liczba postów : 1512 Wiek : 33
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sro Cze 18, 2014 10:58 pm | |
| Odwiedzam zatokę skorupiaków i wypuszczam tutaj Sharpedo. Dano żeśmy się nie widzieli, więc sobie przysiadam i rozmawiam z pokemonem. Coś tam podjemy, smakołyki, mięsko i tym podobne, po czym razem pływamy w wodzie. Następnie przechodzimy do treningu. Przytargałem ze sobą boję, którą umieszczam w zatoce. Jest twarda i ciężko nią ruszyć, zwłaszcza iż ma zamocowaną kotwicę, ale za to jest otoczona poduszkami powietrznymi. Zadaniem pokemona jest rozpędzenie się w wodzie jak najszybciej, mając zgromadzone siły na głowie. Tak przygotowanej rybka musi z całych sił z dyńki piepsznać w boję i powtarzać ten manewr, aby udoskonalać siłę uderzenia. Dzisiaj jeno parę prób, po czym wracamy na stały lad.
Sharpedo: nauka Łomotu Czaszką nr 1 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Czw Cze 19, 2014 12:18 pm | |
| Poobiedzie wybrałem się do Zatoki Skorupiaków. Pogoda była w sam raz na trening, więc wypuściłem Palpitoada i ustawiłem go obok siebie. Przed pokiem postawiłem kukłę przypominającą Sawka i poleciłem pokowi tworzyć kulę wysysającą życie, niezbędną do wykonania Skręto Ciosu. Pok próbował i próbował ale zbierana energia nie raczyła się zmaterializować. Wobec tego pocieszyłem poka i zakończyłem dzisiejszy trening. Palpitoad Skręto Cios (Drain Punch) 4 |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Czw Cze 19, 2014 10:10 pm | |
| Wbijam na teren zatoki skorupiaków po czym wypuszczam do wody Sharpedo. Tutaj już czeka na nią podłożona wczoraj boja, cała w poduszkach powietrznych i zamocowana do dna zatoki kotwicą. Tą właśnie boję ma rekin atakować swoją czaszką. Najpierw skupia na niej swoją energię aby ją utwardzić i przygotować na zderzenie. Potem rozpędza się w wodzie i rusza niczym torpeda na swój cel zderzając się z im frontalnie. Takie gwałtowne treningi z dużą dozą doznań cielesnych nie są łatwe, ale jeśli chce się być drapieżnikiem z prawdziwego zdarzenia to nie można się ich bać. Trenujemy ile bańka rekina da radę po czym karmię rybkę i spadamy odpoczywać i szykować sie na kolejny dzień.
Sharpedo: nauka Łomotu Czaszką nr 2 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Pią Cze 20, 2014 10:05 am | |
| Kończąc dzisiejszą wędrówkę po miejscach treningowych przeszedłem się nad Zatokę Skorupiaków. Na plazy wypuściłem z pokeballa Palpitoada i mogliśmy rozpocząć trening Skręto ciosu. Dziś pok skupiał sie na wytworzeniu kuli, która przesyłała by moc z celu do niego. Ziemno-wodny pok skupiał sie i skupiał, ale żadna kula nie powstała. Po kilkunastu minutach zakończyliśmy trening, a pok otrzymał dużą michę pokekarmy. Palpitoad Skręto Cios (Drain Punch) 5 |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Pią Cze 20, 2014 10:32 pm | |
| Z wulkanicznej wyspy przydryfowałem sobie do zatoki skorupiaków. Już na miejscu wypuszczam Sharpedo rozpoczynając jej trening. Nasza boja treningowa jest tam gdzie była, więc nie tracąc czasu pokemon skupia energię na swojej czaszce po czym wystrzeliwuje jak z procy w kierunku boi. Pokemon trzyma kierunek prosty, nie robiąc jakichś niepotrzebnych, zwalniających tępo, zwodów. W ten sposób siła łomotu czaszką jest większa. Trenujemy w ten sposób póki pokemon się nie zmęczy, po czym okład na główkę i spływamy stąd.
Sharpedo: nauka Łomotu Czaszka nr 3 |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków | |
| |
|
| |
|