|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 6:20 pm | |
| Spojrzałem z ukosa na dziewczynę, która miała apetyt na rybcię. Za nic w świecie nie dam jej mojego Luvdisca, więc nawet nie przyznawałem się że mam takiego pokemona przy sobie. Zwyczajnie stałem sobie i nie zwracałem na nią uwagi. |
|
| |
Emequaza
Liczba postów : 290 Wiek : 24 Skąd : Z komety
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 6:30 pm | |
| Spóźniony przybywam na polowanie. |
|
| |
Cedric
Liczba postów : 693 Wiek : 28
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 6:44 pm | |
| Nagle podeszła do nas dziewczyna, która najwidoczniej miała jakieś problemy psychiczne, no a przynajmniej jej zachowanie na to wskazywało. Nie wydawała się być powiem całkiem normalna. - Koleżanko... czy wszystko w porządku? Zagadnąłem niepewnie unosząc brew. Dodało do mojemu wizerunkowi nieco sceptycznego klimatu. - W każdym razie... przybyliśmy tutaj aby dorwać pewnego pokemona. Wiesz coś może o nim. Przypomina nieco meduzę, no... no rybą to on na pewno nie jest. Dodałem wesoło na koniec starając się ukryć moje zmieszanie. |
|
| |
Sin Cara Admin
Liczba postów : 1389 Wiek : 30
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 6:49 pm | |
| |
|
| |
Roxie
Liczba postów : 1293 Wiek : 24
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:04 pm | |
| Prawie wszyscy olaliście dziewczynę. Oprócz Crystal i Cedrica. Crystal kulturalni się z nią przywitała. Dziewczyna uśmiechnęła się do niej i odpowiedziała: -Witaj A potem głośniej powiedziała: -Czyżbyś była jedną z trenerkę, która chce zdobyć tego pokemon, który był tutaj ostatnio? Potem zwróciła się do Cedricka i odpowiedziała: -Oczywiście, że nie jest w porządku. Dzisiaj nie zjadłam, żadnej rybci. I tak wiem o jakim pokemonie mówisz.
Kolejka: Brak Na odpis macie 15 minut |
|
| |
Matt
Liczba postów : 983 Wiek : 26
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:06 pm | |
| Chłopak spojrzał niepewnie na dziewczynę. -To może nam coś o nim powiesz. Widziałaś go? Wiesz gdzie może być? - zaczął zadawać pytania. Troszeczkę zastanawiała go obecność tej dziewczyny. Wydawała się jakaś podejrzana. |
|
| |
Crystal
Liczba postów : 630
| - Tak. Chciałabym złapać tego pokemona, a czego ty szukasz w tych stronach? - Zapytałam. |
|
| |
Cedric
| Dziewczyna była głodna. Hmmm a może by tak wykorzystać tą sytuację. - Wiesz o jakim pokemonie mówię? To może się dogadamy. Ja załatwię ci jakąś rybę do jedzenia a ty w zamian pokażesz mi gdzie mogę znaleźć tego pokemona. Co ty na to? Głód dziewczyny obudził we mnie mój oportunizm, który dał o sobie teraz poznać. Miałem nadzieję, że dziewczyna zgodzi się dobić ze mną targu i w ten sposób bardzo szybko uda mi się odnaleźć i pochwycić tego pokemona. To byłaby naprawdę świetna opcja. Liczyłem na pozytywne rozpatrzenie mojej propozycji. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:08 pm | |
| Obserwowałem grupkę rozmawiającą z dziewczyną i usiadłem sobie na brzegu, zarzuciłem wędkę i czekam. |
|
| |
Sin Cara Admin
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:12 pm | |
| Stałem sobie z boku i słuchałem rozmów innych. Ciekawe czego się jeszcze dowiem. |
|
| |
Emequaza
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:12 pm | |
| Nagle zwróciłem uwagę na pewną dziewczynkę i na to co powiedziała. Nagle przypomniałem sobie, że mam w plecaku trochę ryb, które mógłbym zjeść teraz. Dałem wszystkie ryby tej dziewczynce. -Możesz zjeść trochę moich ryb.-Powiedziałem do dziewczynki. Następnie wypuszczam skitty z pokeballa by zbadała teren przewidywaniem. |
|
| |
Roxie
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:21 pm | |
| Dziewczyna patrzyła na wszystkich i zaczęła odpowiadać na wasze pytania: -Tak wiem jak wygląda i gdzie jest. Ja mieszkam tutaj niedaleko. Potem dziewczyna popatrzyła na ryby, którymi chciał ja poczęstować Emeguaza i powiedziała: -Ja jem tylko różowe rybcie. A na propozycje Cedrica odpowiedziała: -Jeżeli rybcia będzie różowa to czemu nie. A Dziomek łowi, łowi i póki co nic nie złowił.
Kolejka: Brak Na odpis macie 15 minut |
|
| |
Crystal
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:24 pm | |
| - Heh, ja też lubię rybki. Właśnie dlatego tutaj przyszłam bo póki co nie mam żadnej pokemonowej rybki. Są ciekawe. - Rzekłam dalej czekając. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:25 pm | |
| Usłyszałem coś o różowej rybie. Schowałem wędkę i podszedłem do dziewczyny. -Hej, tak się składa że akurat mam różową rybkę, ale nie mogę dać ci jej do zjedzenia, bo jest moim przyjacielem. Lubi wskakiwać do zupy i takie tam. Jak chcesz to mogę Ci ją pokazać, ale w żadnym wypadku nie będziesz mogła jej zjeść ani przerobić ją na filety i inne. |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:26 pm | |
| Chłopak rozejrzał się delikatnie. Zaczął patrzeć na wodę. -A coś więcej? Pomożesz nam? - zapytał niepewnie. Skoro wiedziała gdzie jest... |
|
| |
Emequaza
| Przewiduje, że wszyscy wokół będą pytać się o dokładne położenie. Wypuszczam skitty z pokeballa i każe jej użyć przewidywania do rozejrzenia się. |
|
| |
Sin Cara Admin
| Czekam sobie na to czy dziewczyna zaprowadzi nas tam gdzie widziała pokemona, albo chociaż dokładnie nakreśli gdzie on ostatnio był. |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:36 pm | |
| A więc muszę zdobyć skądś różową rybę. Cholerka... to może być trudne do zrealizowania. Skąd niby mam tutaj wziąć różową rybę. - Zaraz przyniosę ci taką rybę. Możesz już powoli mi pokazywać gdzie ten pokemon. Dodałem z uśmiechem po czym odbiegłem na kilkanaście metrów, aby odsunąć się w ten sposób od wszystkich moich rywali. Chciałem pracować w spokoju. [b]- Pokaż się Poliwrath! Rzuciłem pokeball z którego po chwili wyłonił się mój pokemon - żaba. - Vlad twoim zadaniem jest odnalezienie pod wodą różowej ryby jadalnej. Wierzę, że dasz sobie radę. Ruszaj! |
|
| |
Roxie
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:49 pm | |
| -Słuchajcie wszyscy pomogę wam jeżeli zrobicie coś dla mnie. Powiedziała, bo miała już dość natłoku pytani. Potem spojrzała na Dziomka i powiedziała: -Tak marnować różową rybcie. A potem udała się w prawą stronę. Pokemon Cedrica zanurkował do wody i nic nie znalazł.
Kolejka: Brak Na odpis macie 20 minut |
|
| |
Crystal
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:51 pm | |
| Udałam się za dziewczyną. - Co zrobić? |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:52 pm | |
| -Postaram się pomóc - powiedział otwarcie Matt, krocząc za dziewczyną. |
|
| |
Emequaza
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:53 pm | |
| -Ja również pomogę-powiedziałem do dziewczynki. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:54 pm | |
| Wyruszyłem ramionami i poszedłem za dziewczyną. |
|
| |
Sin Cara Admin
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 7:56 pm | |
| |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków Sob Paź 11, 2014 8:01 pm | |
| Moj pokemon zanurkowal aby poszukac tej ryby, ale niestety nic nie znalazl, nie bylo jecnak sensu sie poddawac, moj pokemon wciaz mial szanse odnalezc rybe, w koncu wody jest duzo i nie da sie jej calej przemierzyc w kilka sekund. Stalem dalej na brzegu obserwujac poczynania mojego pokemona, ktory dalej plywal pod woda i szukal rozowej ryby. - Nie poddawaj sie Vlad na pewno zaraz odnajdziesz fa rybe. Wyjalem z torby poke karme i rzucilem ja Vladowi. - Dawaj Vlad porozrzucaj fo po wodzie to moze podplynie wiecej ryb i wsrod nich bedzie rozowa. Wydawalo mi sie ze to naprawde dobry pomysl. |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Zatoka Skorupiaków | |
| |
|
| |
|