|
|
| |
Autor | Wiadomość |
---|
Samael
Liczba postów : 1512 Wiek : 33
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Sie 17, 2014 10:03 am | |
| Wbijam z mrokami na ciemne moczary trochę tutaj napaskudzić. Skuntank daje ostatnie instrukcje po czym Absol i Purrloin idą siekać wszystko w zasięgu swojego wzroku. Kotek sobie sieka w deski, aby zrobić sobie posłanie. Natomiast Absol po prostu doskonali swą sztukę destrukcji, jak na drapieżnika przystało. Oba poki w tym celu skupiają energię w swoich pazurach wzmacniając je i ostrząc niczym szable. Tak sobie trenują pod okiem Skuntanka i moim póki im starczy energii, potem sobie spadamy stąd.
Absol: nauka Siekania 10 Purrloin: nauka Siekania 8 |
| | | Jazon
Liczba postów : 354 Wiek : 26
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Sie 17, 2014 10:29 pm | |
| Na Ciemnych Moczarach zdecydował odbyć dzisiaj dwa treningi. Postanowiłem zacząć od swojej ulubionej maskotki - Kasi. Znalazłszy odpowiednie miejsce do odbycia obu treningów wypuszczam Trubbish. Witam się z nią serdecznie. Pokazuję małej, atak, którego mam zamiar ją nauczyć, a jest to Niski Cios. Pokazałem pokemonowi jak należy wykonać ów ruch na pokedexie, do tego jeszcze sam wytłumaczyłem, na czym on polegał, bo nie był to pierwszy pokemon, którego uczyłem tego ciosu. Następnie kazałem jej przyswoić tą wiedzę. Po godzinnej nauce bawimy się w łapki, i kończymy trening.
Kasia: - Nauka Niskiego Ciosu 1 - Zaprzyjaźnienie się z trenerem 23
Drugi trening odbywam z moim Jumperem. Po wypuszczeniu Zubata z balla i krótkiej zabawie "ugryź, albo zostaniesz ugryziony" bierzemy się za naukę Pijawki życia, którą już kiedyś ćwiczyliśmy, jednak po tak długiej przerwie postanowiłem, że trening rozpoczniemy na nowo. Tak więc wyszukałem w kieszeni PokeDex i pokazałem nietoperzowi jak wykonać ten atak. Następnie samemu tłumaczyłem na czym atak ten polega i jak go wykonać. Na koniec podjedliśmy sobie trochę jagódek i kończymy trening.
Jumper: - Nauka Pijawki Życia 1 - Zaprzyjaźnienie się z trenerem 1 |
| | | Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| Temat: Re: Ciemne Moczary Pon Sie 18, 2014 9:22 am | |
| Po treningu z Beedrillem udałem się na Ciemne Moczary aby trenować z Sesil. Na miejscu Solosis zaprezentowała idealnie wykonany atak wdziękiem, więc pochwaliłem psychicznego poka i zaproponowałem rozpoczęcie nowego ataku. Tym atakiem miało być Odnowienie. Dziś wyjaśniłem Sesil że ten atak przywraca siłę do połowy jej maksymalnego poziomu i zapewne będziemy go używali gdy Sesil będzie już mocno poobijana, dzięki temu będzie mogła kontynuować walkę. Szczegóły odnośnie wykonania tego ataku postanowiłem pozostawić na kolejny trening, a dziś tylko pokazałem zdjęcia przedstawiające różne pokemony podczas wykonywania Odnowienia. SolosisOdnowienie (Recover) 1 |
| | | Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Wto Sie 19, 2014 9:31 am | |
| Po treningu z Magnetonem, przeszedłem się na Ciemne moczary, aby tutaj uczyć swoją Solosis ruchu zwanego Odnowieniem. Gdy Sesil wyszła z balla, poprosiłem ja o chwilę uwagi i dałem jej zdjęcia przedstawiające wykonanie ruchu Odnowienia. W kilku zdaniach wyjaśniłem że gdy poczuje sie już bardzo słabo, musi zebrać w sobie normalna energię i otoczyć się nią, tak by zregenerowała część jej sił. NA razie nie jest to dużo, ale gdy będzie silniejsza, połowa jej sił, będzie już bardzo wiele znaczyła w pojedynku z silnymi przeciwnikami. Solosis nie miał żadnych pytań, wiec zakończyłem z nią trening i udałęm się do kolejnego miejsca treningowego. SolosisOdnowienie (Recover) 2 |
| | | Jazon
| Temat: Re: Ciemne Moczary Wto Sie 19, 2014 6:54 pm | |
| Przybywam na Ciemne Moczary razem z dwójką moich stworków. Pierwszym pokemonem, który odbywa ze mną trening jest Kasia. Witam się z nią i rozpoczynam nasz dzisiejszy trening od kartkówki, w czasie to której mała Trubbish pokaże mi, czy zrozumiała jak ma wykonać nowy atak. Oczywiście nie zawiodłem się po niej i zdała celująco, byłem z niej dumny. Więc, skoro już znała teorię powinniśmy przejść do praktyki. Kasia taranuje kawałki kory, specjalnie do tego przygotowanej. Szło jej nie najgorzej, jednak wciąż dużo jej brakowało. Po półgodzinnym treningu gramy w makao i kończymy dzisiejszy trening.
Kasia: - Nauka Niskiego Ciosu 2 - Zaprzyjaźnienie się z trenerem 24
Zaraz po skończonym treningu z Kasią wypuszczam z balla Zubata. Witam się z Jumperem i przepytuję go z poprzedniego treningu podobnie jak Trubbish, jednak z zupełnie innym rezultatem. Zubat nie wiele zapamiętał z tamtej lekcji. Wiedziałem jednak, że wiedza teoretyczna nigdy nie była jego dobrą stroną i dopiero w praktyce pokazywał na co go stać, więc niezwłocznie rozpoczęliśmy trening Pijawki Życia jednocześnie bawiąc się, jednak, aby ten ruch przyniósł odpowiedni rezultat Jumper musiał się zmęczyć, dlatego stoczył krótką walkę z Kasią, po czym bawiliśmy się w "ugryź, albo zostań ugryziony". Mimo, iż zabawa była przednia, to niestety Jumper nie za dobrze radził sobie z tym ruchem, chociaż musiałem przyznać, iż ugryźć, to on potrafił. Po około kwadransie uznałem, że nie ma sensu bardziej męczyć nietoperzyka i skończyliśmy na tym trening, po czym udałem się w następne miejsce treningu.
Jumper: - Nauka Pijawki Życia 2 - Zaprzyjaźnienie się z trenerem 2 |
| | | Dziomek
| | | | Geralt
Liczba postów : 296
| Temat: Re: Ciemne Moczary Sro Sie 20, 2014 11:16 am | |
| Wśród Ciemnych Moczar Geralt spacerował pomiędzy trzcinami wraz z swym Drowzeem. -Ostatnio ładnie mi pomogłeś podczas polowania, ale nie skończyło się ono zbyt dobrze. Takie życie. Teraz musimy zabrać się za ciężką pracę bo przed sobą masz trudny atak do opanowania. Będziesz musiał zbierać ogromne pokłady energii psychicznej, by go wykonać. Niestety w twoim wykonaniu będzie działał wyłącznie na pokemony typu psychicznego, ale dzięki temu w wyrównanej walce, będziesz miał dużą przewagę. Geralt jeszcze długo mówił, a Drowzee posłusznie słuchał. Drowzee Synchronizacja trening 1 |
| | | Dziomek
| | | | Jazon
| Temat: Re: Ciemne Moczary Czw Sie 21, 2014 10:47 pm | |
| Nastał czas treningu z Kasią na Ciemnych Moczarach. Dziś gościnnie udało mi się załatwić przepustkę dla Ivy, aby mogła przebywać w czasie treningu Trubbish, dlatego, iż ją już nauczyłem niegdyś Niskiego Ciosu. Nie czułem potrzeby sprawdzania wiedzy Kasi, gdyż wiedziałem, że wszystko pamięta na pamięć, więc mogła zacząć robić demolkę z korą przygotowaną przeze mnie. Całemu zajściu bacznie przyglądała się Ivy, która oceniała poczynania Kasi, poprawiała ją, dawała porady i karciła za błędy. W ten sposób ewidentnie zauważyłem postęp u Kasi, która poprzednio słabo sobie radziła z niszczeniem kory, co dzisiaj pod koniec przychodziło jej z dziecinną łatwością. Niestety wyjściówkę z boxu dla Ivy zdobyłem tylko na godzinę, więc po 45 minutach treningu odwiedziła mnie pani z boxu, która odebrała ode mnie moją starterką, z którą czule się pożegnałem. Na sam koniec pograłem z Trubbish w łapki.
Kasia: - Nauka Niskiego Ciosu 3 - Zaprzyjaźnienie się z trenerem 25
Zaraz po treningu z Kasią wypuściłem z balla Jumpera, którego to nastał czas treningu. Nie chciałem zawstydzać więcej Zubata, więc postanowiłem nie sprawdzać jego wiedzy, iż jedynie straciłbym czas swój i pokemona. Tak więc wraz z Nietoperzykiem kontynuowaliśmy naukę Pijawki Życia w formie znanej nam zabawy "Ugryź, albo zostań ugryziony". Przedtem jednak, aby zmęczyć odrobinę nietoperzyka stoczył ten krótki pojedynek z o wiele bardziej doświadczonym Nathanem. Musiałem szybko przerwać walkę, aby Zubat był w stanie kontynuować trening. Niestety wciąż pokemon nie zyskiwał sił na wysysaniu ze mnie sił życiowych, a jedynie co ulepszył to siłę swojego ugryzienie, które na prawdę coraz to bardziej mnie bolało. Postanowiłem nie przemęczać go zbytnio i skończyliśmy dzisiejszy trenig.
Jumper: - Nauka Pijawki Życia 3 - Zaprzyjaźnienie się z trenerem 3 |
| | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Geralt
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Sie 24, 2014 2:04 pm | |
| Geralt wraz z swym Drowzeem zatrzymał się w Ciemnych Moczarach. Większość istot nie zauważyłaby ich w gęstej mgle, ale Geralt był Wiedźminem, więc doskonale widział w niesprzyjających warunkach, a Drowzee jako psychiczny pokemon potrafił wyczuć aurę każdej żywej istoty przebywającej w promieniu kilkunastu metrów. Przez chwilę stali w ciszy, po czym Drowzee zaczął zbierać psychiczną energię aby wytworzyć falę uderzeniową. Po kilku próbach pokemon wytworzył falę, która lekko rozwiała mgłę. Geralt uśmiechnął się, poczochrał pokemona po głowie i ruszył w dalszą podróż, a Drowzee tuż za nim. Drowzee Synchronizacja trening 2 |
| | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Geralt
| Temat: Re: Ciemne Moczary Wto Wrz 02, 2014 1:59 pm | |
| W gęstej mgle Geralt stał na spróchniałym pniaku. Naprzeciwko jego stał Drowzee na takim samym pniaku. - Drowzee, skup się i zbieraj psychiczną energię. Zbieraj jej jak najwięcej, aż nie będziesz w stanie utrzymać jej w ryzach. Pomyśl o innych pokemonach typu psychicznego i wtedy uwolnij energię w postaci fali. Dasz radę!Drowzee próbował i wytworzył falę ataku synchronizacji. Geraltowi ta fala nie zrobiła nic złego, a jako że nie było w pobliżu żadnego psychicznego pokemona, nie mogli sprawdzić czy Drowzee wykonał poprawną synchronizację czy też nie. Drowzee Synchronizacja trening 3 |
| | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Dziomek
| | | | Sponsored content
| Temat: Re: Ciemne Moczary | |
| |
| | | |