|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| |
| |
Dziomek
| |
| |
Dziomek
| |
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Czw Wrz 11, 2014 1:32 pm | |
| Tuż po sytym obiedzie wybrałem się z Solosis na Ciemne Moczary. Na miejscu było mokro i nieprzyjemnie, ale Sesil lubi to miejsce, wiec nie wybrzydzałem. Sesil po wyjściu z pokeballa uciszyła się z widoku swoich ulubionych moczar. Latała tuż nad wodą rozcinajac unoszącą się nad nią mgłę. Po kilku minutach takiej zabawy usłyszałem głośnie pacnięcie. Pobiegłem w kierunku z którego doszedł do mnie ten dźwięk i zobaczyłem Sesil leżącą na ziemi przed dużym głazem. -Nic ci nie jest? Nie mam żadnych maści przeciwbólowych, więc będziesz musiała sama sie uleczyć, użyj Odnowienia!-zmartwiony stanem Solosis wydałem jej polecenie by wykonała atak leczący. Solosis cicho pojękiwała ale dała radę się skupić i po kilku próbach uleczyć. Pochwaliłem ją za to i na poprawę nastroju dałem jej kilka słodkich cukierków. SolosisOdnowienie (Recover) 22 |
|
| |
Geralt
Liczba postów : 296
| Temat: Re: Ciemne Moczary Czw Wrz 11, 2014 3:03 pm | |
| Geralt po treningu z Herracrossem wybrał się na Ciemne Moczary. Miejsce to jak zawsze było zamglone, ale wiedźminowi to nie przeszkadzało. Widział dobrze w każdych warunkach. Wypuścił z pokeballa Drowzeego. Pokemon słodko sobie spał, ale Geralt szybko go obudził łaskocząc go po uchu. Pokmeon ociężale wstał na swe krótkie nóżki i rozejrzał się po okolicy. - Dziś tylko zapowiem ci czego będziesz się uczył. Musisz zebrać swą psychiczną energię na czubku głowy tak, aby utworzyła gruby kask. Gdy tego dokonasz, uderzasz głową z całej siły w przeciwnika. Jak dopisze ci szczęście to nawet możesz go zamroczyć na chwilę.Pokemon słuchał uważnie, bo chciał jak najszybciej nauczyć się tego ataku. Drowzee Taran Zen trening 1 |
|
| |
Matt
Liczba postów : 983 Wiek : 26
| Temat: Re: Ciemne Moczary Pią Wrz 12, 2014 10:03 pm | |
| Matt pojawił się na Ciemnych Moczarach. Przyszedł czas na pierwszy trening z nowego ataku, który przygotował dla Whirlipede Matt. W końcu ostatnio opanowała Jadowy Szok. Na początku Matt pokazał pokemonowi zdjęcia ów ataku: Dalej Matt zaczął wyjaśniać do czego służy ów atak oraz jakiego jest typu. Następnie lekko scharakteryzował ów typ. Był to pierwszy ruch typu psychicznego, który poznawała Whirlipede. Mimo że nie służył do atakowania, to trochę teorii też się trochę przyda. Whirlipede – Przyspieszenie (1) |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Sob Wrz 13, 2014 10:56 am | |
| W samo południe wybrałem się na Ciemne Moczary aby trenować z swoją Solosis. Pokemon po wyjściu z pokeballa, rozejrzał się po okolicy i po kilku przelotach nad moczarami podleciał do mnie. Wtedy zacząłem opowiadać Sesil o ataku, którego będę jej teraz uczył. Tym atakiem miał być psychoszok. Jest to pierwszy psychiczny specjalny atak, którego będzie się uczyła, wiec starałem się, by opisy tego ruchu były jak najdokładniejsze. Wyjaśniłem Sesil ze ten atak nie ma żadnych specjalnych właściwości, poza tym ze jest całkiem silny i w połączeniu ze STABem zadaje duże obrażenia. SolosisPsychoszok (Psyshock) 1 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Wrz 14, 2014 3:21 pm | |
| Po treningu z Golbat, postanowiłem udać się do Ciemnych Moczar. W tym miejscu wypuściłem z pokeballa Solosis i zacząłem jej wyjaśniać jak powinna wytwarzać Psychoszok. Do tego ataku Sesil musi zebrać trzy równe porcje psychicznej energii, a gdy już to zrobi, musi posłać je w przeciwnika. Pozornie atak wydaje się dosyć prosty, ale zapanowanie nad trzema kulami jednocześnie, łatwe nie będzie. Gdy Solosis mnie wysłuchała i potwierdziła ze wszystko rozumie, mieliśmy trochę czasu na zabawę w chowanego. Solosis Psychoszok (Psyshock) 2 |
|
| |
Geralt
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Wrz 14, 2014 4:04 pm | |
| Wśród mgły unoszącej się nad Ciemnymi Moczarami rozległ się cichy plusk. Gdyby ktoś próbował dojrzeć źródła tego plusku, na pewno by jego nie zobaczył, bo był to kamień który utonął w bajorku. Kamień został rzucony przez Wiedźmina. Obok niego stał Drowzee i przyglądał się swemu trenerowi. -Tak szybko musisz biec by uderzyć z odpowiednią siłą w przeciwnika. Spróbuj mnie tak trafić.Pokemon przed wzięciem rozbiegu spróbował zebrać na czubku głowy psychiczna energię. Gdy pokemon dobiegł już do Geralta, ten szybko uskoczył w bok. Po kilku takich próbach, Geralt dał ręką znak, że na dziś wystarczy i poszedł w gęstą mgłę, a psychiczny pokemon kroczył za nim. Drowzee Taran Zen trening 2 |
|
| |
Matt
Liczba postów : 983 Wiek : 26
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Wrz 14, 2014 5:53 pm | |
| Matt przybył na Ciemne Moczary. Nadszedł czas na pierwszy praktyczny trening Przyspieszenia. Chłopak wypuścił z pokeballa swoją podopieczną. Po szybkim przypomnieniu teorii i krótkiej rozgrzewce, rozpoczął się trening. Whirlipede miała na pierwszym treningu po prostu robić jak najwięcej, jak najszybszych kółek po Ciemnych Moczarach. Żeby jej to wszystko ułatwić, miała wyobrazić sobie, że jest rakietą z napędem odrzutowym. Po wszystkim przyszła chwila na zabawę, a po niej Matt wycofał swoją wyczerpaną podopieczną do pokeballa i odszedł zadowolony z efektów treningu.
Whirlipede – Przyspieszenie (2) |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Pon Wrz 15, 2014 5:25 pm | |
| Po treningu z Golbat, przespacerowałem się na Ciemne moczary. Podobnie jak Golbat, Solosis miała dziś krótki sprawdzian z wiedzy o trenowanym ataku. Zadałem jej kilkanaście pytań dotyczących psychoszoku. Sesil przed odpowiedziami musiała trochę się zastanawiać, ale odpowiadała prawidłowo. Za te odpowiedzi otrzymała nagrodę w postaci kilku słodkich ciasteczek z witaminami dla psychicznych pokemonów. Na koniec pobawiliśmy się w berka, a po zabawie, wybraliśmy się do Starej Pasieki. Solosis Psychoszok (Psyshock) 3 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Wto Wrz 16, 2014 11:58 am | |
| Razem z Solosis przyszedłem na Ciemne Moczary. Na miejscu ustawiłem dużą tarczę strzelecką i poleciłem Sesil by spróbowała strzelić do niej Psychoszokiem. Sesil próbowała zebrać psychiczną energię i wytworzyć z niej trzy niebieskie kule, ale nie powstałą ani jedna. Próbowała przez dobre kilkanaście minut, ale mała zielona kulka jedynie się zmęczyła. Za przykładanie sie do treningu nagrodziłęm ja kilkoma cukierkami i poszedłem na trening kolejnego pokemona. Solosis Psychoszok (Psyshock) 4 |
|
| |
Geralt
| Temat: Re: Ciemne Moczary Wto Wrz 16, 2014 5:45 pm | |
| Pośród ciszy panującej na Ciemnych moczarach rozległ się głośny i zdecydowany głos. -Atakuj!Po chwili słychać było czyjś galop, który szybko się urywał. Wtedy znowu rozlegał się głos. -Atakuj!Następnie nastąpił tupot stóp. I tak cały czas, aż do znudzenia. Odgłosy te nikomu nie przeszkadzały, gdyż nikt nie zapuszczał się w tak daleko w moczary. Drowzee Taran Zen trening 3 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Czw Wrz 18, 2014 12:41 pm | |
| Po treningu z Golbat, udałem się na pobliskie ciemne moczary. W tym miejscu treningowym sięgnąłem po pokeballa z Solosis i wypuściłem psychicznego zielonego pokemona. Sesil czuła się dobrze w tym miejscu więc była spokojna i cierpliwie czekała na informację, o tym co dla niej przygotowałem na dziś. Przed Solosis ustawiłem atrapę przedstawiającą Voltorba i poleciłem jej, by zmiotła go za pomocą Psychoszoku. Sesil od razu zaczęła zbierać psychiczną energię, którą miała przetworzyć w trzy niebieskie kule. Po kilku próbach atrapa była nadal cała, a Sesli była mocno wymęczona. Zakończyłem trening i nakarmiłem swą zieloną kulkę. Solosis Psychoszok (Psyshock) 5 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Pią Wrz 19, 2014 1:00 pm | |
| Po treningu z Beedrillem, wybrałem się na Ciemne Moczary. W tym niezbyt miłym miejscu, wypuściłem z pokeballa swoją Salosis i szybko przeszliśmy do trenowania Psychoszoku. Ustawiłęm kilka atrap pokemonów i zachecałem Sesil by atakowałą je Psychoszokiem. Co chwilę motywowałem ją krzycząc Zbierz psychiczną energię w trzy kule i poślij ją w atrapy! Solosis bardzo sie starała, ale dała radę wytworzyć tylko trzy małe smugi niebieskiego dymu. Nagrodziłem ja za to miseczką pokekarmy dla psychicznych stworków i poszliśmy dalej. Solosis Psychoszok (Psyshock) 6 |
|
| |
Samael
Liczba postów : 1512 Wiek : 33
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Wrz 21, 2014 5:02 pm | |
| Wracam na ciemne moczary wraz z Absolem i Liepardem. Ten drugi lata po okolicy przyzwyczajając się do nowego ciałka, a ten pierwszy szykuje się do kolejnego wykładu. Tak to znowu trening z serii "Absol sensei przedstawia". Kiedy kotek już się wyszaleje i zobaczy jak mu wychodzą ataki w nowym ciele to podchodzi do starszego kolegi. Oba pokemony znają już siekanie i je na początku prezentuje Absol, zaraz potem pokazuje nocne cięcie. Co jak co ale różnica jest, może nie tyle w sile co w typie ataku. To takie siekanie, tyle że z mrocznym dodatkiem, w sam raz na duchy i psychole. Po krótkim wyjaśnieniu czas na pokazy dalsze w terenie a potem próby skopiowania przez kotka.
Absol: trening Nocnego Cięcia Liepard: nauka Nocnego Cięcia nr 1 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Wrz 21, 2014 5:46 pm | |
| Po treningu z Golbat, przeszedłem się do miejsca treningowego zwanego Ciemnymi Moczarami. W tym miejscu wypuściłem z pokeballa Solosis i od razu przeszliśmy do treningu. Podczas treningu Sesil miała za zadanie wykonać atak Psychoszokiem. Zbierała przez krótki czas psychiczna energię którą próbowała przetworzyć w trzy niebieskie kule. Gdy wreszcie się to jej udało, wszystkie kule się rozpłynęły w powietrzu, a Sesil już nie miała sił, by powtórzyć ten wyczyn. Solosis Psychoszok (Psyshock) 7 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Pon Wrz 22, 2014 6:15 pm | |
| Gdy zrobiło się ciemno, wybrałem się z Solosis do miejsca treningowego nazywanego Ciemnymi moczarami. Przy pomocy latarki dotarłem do centralnej części moczar i tu rozpoczęliśmy trening Psychoszoku. Solosis zbierała psychiczną energię wokół siebie, aż wytworzyła trzy niebieskie kule. Gdy już chciała wystrzelić energię, kule się rozpłynęły. Pochwaliłem swą zieloną kulkę i nakarmiłem ją pokekarmą dla psychicznych pokemonów. Solosis Psychoszok (Psyshock) 8 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Wto Wrz 23, 2014 9:03 pm | |
| Po treningu z Golbat, wybrałem się z Solosis na Ciemne Moczary. W tym miejscu planowałem uczyć ja psychicznego ataku nazywanego psychoszokiem. Na jednym z drzew zawiesiłem bardzo dużą tarczę strzelniczą i poleciłem Solosis by ja atakowała psychoszokiem. Sesil skupiała się przez chwilę, po czym wytworzyła trzy niebieskie kule, które unosiły się wokół niej. Na mój znak posłała je w cel. Niestety każda kula poleciała w inną stronę, a jedna prawie trafiła mnie w nogę, ale szczęśliwie zdążyłem odskoczyć w bok. Solosis Psychoszok (Psyshock) 9 |
|
| |
Geralt
| Temat: Re: Ciemne Moczary Wto Wrz 23, 2014 9:24 pm | |
| Geralt wraz z swym Drowzee wybrał się na Ciemne Moczary. Na miejscu trener gestem wskazał na głowę i na drzewo. Pokemon nie potrzebował słów, domyślił się o co chodziło jego trenerowi i zaczął skupiać psychiczna energię na czubku swej głowy. Następnie brał lekki rozbieg i uderzał głową w pień. Drzewo było niewielkie, więc zatrzęsło się i spadło z niego kilka liści. Pokemon wykonał jeszcze kilka takich uderzeń z rozbiegu, po czym został pochwalony przez swego trenera. I obaj odeszli w w mgłę. Drowzee Taran Zen trening 4 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Ciemne Moczary Pią Wrz 26, 2014 1:23 pm | |
| Kończąc dzisiejsze treningi, wybrałem się na Ciemne Moczary, gdzie miałem trenować swoją Solosis. Pokekulka po wyjściu z pokeballa, rozejrzała się po okolicy i chciała się pobawić w coś, ale nie mogłem się na to zgodzić, bo nie miałem dziś dużo czasu. Sesil musiała ustąpić i przeszliśmy do treningu. Solosis wytwarzała trzy niebieskie kule, które później próbowała posyłać w wskazywany przeze mnie cel. Większość kul chybiała celu, ale i tak Sesil zasłużyła na pochwałę i paczuszkę słodyczy. Solosis Psychoszok (Psyshock) 10 |
|
| |
Samael
Liczba postów : 1512 Wiek : 33
| Temat: Re: Ciemne Moczary Sob Wrz 27, 2014 6:42 pm | |
| Wbijam na ciemne moczary wraz z Absolem i Liepardem. To kolejny trening z serii tych w których to pokemon naucza ataku innego pokemona, dając mi odpocząć. Absol naucza młodszego kolegę jak dodać do siekania mroczną energię i będąc tak przygotowanym atakować cel. Po wizualnej prezentacji mroczny piec podpowiada kotowi podczas jego prób. Liepard będąc w dobrych rękach krok po kroku zbliża się do poznania nocnego cięcia.
Absol: trening Nocnego Cięcia Liepard: nauka Nocnego Cięcia nr 2 |
|
| |
Geralt
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Wrz 28, 2014 11:56 am | |
| Geralt wraz z swym Drowzee przemierzał krainę ciemną i mokrą. Krainę zwaną Ciemnymi Moczarami. Wiedźmin nagle sie zatrzymał i wskazał psychicznemu pokemonowi drzewo o mocno spróchniałym pniu. -Potrenuj na nim Taran Zen.Drowze kiwnął głową i rozpoczął trening. Na początek zmrużył oczy, po czym zebrał niewielką ilość psychicznej energii na czubku swej głowy. Po chwili rzucił się pędem w kierunku drzewa. Nastąpiło głuche uderzenie, w wyniku którego od pnia oderwał się duży kawałek kory. Wiedźmin pokiwał głową z uznaniem i polecił pokemonowi powtórzyć manewr. Drowzee Taran Zen trening 5 |
|
| |
Kamol
Liczba postów : 303
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Wrz 28, 2014 5:07 pm | |
| Ciemne moczary to jedno z miejsc które potrafi przerazić. Tu trenował Raticate. Dziś kontynuował naukę ssącego ciosu. Pokemon na sam początek rozgrzewał się uderzając w manekiny. Po rozgrzewce stworek uczył się ciosu, uderzając manekiny silniejszą łapką przy okazji kręcąc nią. Miał w ten sposób stworzyć ssanie. Po kilku próbach pokemon dostał nagrodę i udałem się w dalszą drogę. Raticate: Ssący Cios [5] |
|
| |
Emequaza
Liczba postów : 290 Wiek : 24 Skąd : Z komety
| Temat: Re: Ciemne Moczary Nie Wrz 28, 2014 5:10 pm | |
| |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Ciemne Moczary | |
| |
|