|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Geralt
Liczba postów : 296
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:04 pm | |
| Geralt widział już wiele dziwnych rzeczy, ale grzyby które osiągały tak znaczne rozmiary były dla niego czymś nowym. Początkowo myślał że jest to efekt magii, ale jego medalion ani drgnął. -Drowzee, sprawdź grzyby-Wiedźmin przywołał swego psychicznego pokemona. |
|
| |
Jazon
Liczba postów : 354 Wiek : 26
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:05 pm | |
| Wypuszczam z balla Piasefinę, by ta mogła wykopać tunel i wydostać się z "klatki. Każę jej wrócić do mnie jak już to zrobi i zdać raport. |
|
| |
Samael
Liczba postów : 1512 Wiek : 33
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:10 pm | |
| Chłopcy zaczęli sprawdzać grzybki ale te zaczęły uciekać przed nożykami i pokami, ale tylko te mniejsze. Grzyby ściany ani rusz i nawet zadrapania nie mają. Niektórzy z was widzą ruch inny od grzybowego, jakieś nieznane cienie, ale jak je tutaj wyłapać kiedy grzyby latają niczym plagi egipskie ?
Kolejki ni ma |
|
| |
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:14 pm | |
| -Ej no, przecież niczego nie wąchałem, co jest? -kopnąłem ściane z grzybów dajac upust zdziwieniu. Następnie wypusciłem Zubat i poleciłem jej wzlecieć nad nasze głowy i zlokalizować coś co nie jest grzybem, a następnie ogłuszyć to superdźwiękiem. |
|
| |
Geralt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:15 pm | |
| -Spokojnie mały, na razie musimy to przeczekać.-spokojnie rzekł Geralt i zwyczajnie czekał z założonymi rękami na rozwój wypadków. |
|
| |
Matt
Liczba postów : 983 Wiek : 26
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:15 pm | |
| Chłopak wycofał do pokeballa Whirlipede. Widocznie nie przyda się tutaj. Musi znaleźć jakieś inne rozwiązanie. Dodatkowo te cienie między grzybami. Chłopak wpadł na pewien pomysł. Wypuścił z pokeballa Bronzonga. -Spróbuj złapać to coś między grzybami za pomocą Zamętu - rzekł. |
|
| |
Jazon
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:16 pm | |
| Latające grzyby ... Nie ... nie byłem naćpany, ani pijany, to działo się naprawdę i było CHORE. Grzyby ściany kompletnie nie reagowały na nic, co z nimi robiliśmy, a latające gówna mnie wk*rwiały. Wycofałem Piasefinę do balla i postanowiłem się z nimi rozprawić. Wypuściłem Jumpera. - Zubat Poryw Wiatru. Rozkazałem pokemonowi, gdy samemu złapałem równowagę, a dokładniej to położyłem się na ziemi, aby nie oberwać od własnego pokemona. |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:23 pm | |
| Z jednej strony zubat wrócił smutny kiwając głową raz w lewo raz w prawo, z drugiej inny zubat robił grzybią zadymę. Byliście w zamkniętej przestrzeni przez co grzyby się odbijały od ścian i wracały prosto na was. Jednym słowem CHAOS i w tym chaosie Wherlipede była obijana grzybami po porywie wiatru poka Jazona. Ostatni uczestnik polowania złapał sie za głowę zastanawiając się za jakie grzechy go to spotyka. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:25 pm | |
| -Zubat, strzelaj do grzybków prędkością, tym atakiem na pewno trafisz w te ustrojstwa! |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:28 pm | |
| No nie... kolejne psycho-polowanie? Zdarza się... Nagle chłopaka naszedł szalony pomysł. A jeżeli te grzybory żyją? -Bronzong, użyj Hipnozy. Może one są na tyle żywe, że to je zatrzyma? - powiedział. W sumie... sam nie wierzył w to co mówił, ale mniejsza. |
|
| |
Jazon
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:29 pm | |
| Pięknie ... nic to nie dało. -Jumper przestań natychmiast. Krzyknąłem do swojego pokemona. Wstałem i rozejrzałem się. Zastanawiałem się jak tutaj poradzić sobie z tym problem. Jedyny pomysł jaki przyszedł mi do głowy, to po kolei wyłapywać latające grzybki, tak, aby sytuacja się uspokoiła. Wycofałem Jumpera i wypuściłem Corpish. Kazałem jej pilnować wyłapanych grzybków, tak aby inne w nie nie wpadły i nie zniszczyły rezultatów mojej pracy. Pozwoliłem jej używać do tego Krabiego Młotu, tak, aby uziemić latające sk*rwysyństwo |
|
| |
Geralt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:31 pm | |
| Chaos, dookoła panował totalny chaos. Geralt spojrzał z politowaniem na trenerów, którzy bezmyślnie atakowali wszystko dookoła. W końcu wpadł na genialny pomysł. -Drowzee użyj hipnozy na skaczących grzybkach. |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:37 pm | |
| Nie dość że wszędzie grzyby i wy podsycający chaos to jeszcze połowa z was postanowiła uśpić się nawzajem. Jednak uderzające w was grzyby nie pozwoliły wam zasnąć, takie szczęście w nieszczęściu. Po chwili grzyby zaczęły wypuszczać z siebie pyłki a jakaś niezidentyfikowana siła to podpaliła. Wielkie bum odrzuciło was wszystkich na ściany, a kiedy dym opadł zostały jeno grzyby ściany a inne sie sfajczyły. Jesteście oszołomieni i osmaleni a dym gdzieniegdzie nadal się unosi. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:42 pm | |
| Sytuacja była bardzo dziwna, wiec postanowiłem skorzystać z środków niekonwencjonalnych i głośno zapytałem. -Możecie nas wypuścić? |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:43 pm | |
| Chłopak zakaszlał lekko. Nienawidził zapachu spalenizny. Ale przynajmniej nie ma tych grzybów. Chłopak zaczął się rozglądać. Dym mu lekko przeszkadzał, ale starał się coś pośród niego wypatrzyć. |
|
| |
Jazon
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:44 pm | |
| W jednej chwili ... BUM!!! Odrzuciło mnie gdzieś do tyłu, a razem ze mną Corpish, którą ostatnim wysiłkiem wycofałem do balla. Potem poczułem ból i straciłem przytomność. Obudziłem się po chwili i czułem pulsujące ciepło w tylnej części mojej głowy. Wszystko było zamglone, niewyraźne. Lekko złapałem tył głowy i spojrzałem na rękę z przerażeniem. Krew ... głód powrócił. Próbowałem nad nim zapanować. Szybko otarłem rękę z czerwonej cieczy o próbowałem dojść do siebie. Wypuściłem Kasię z balla. - Szukaj ... proszę. Ledwo zdołałem wypuścić te słowa. Spróbowałem wstać, jednak straciłem równowagę i poleciłem do przodu. Zasłoniłem twarz rękoma. Obróciłem się na plecy i usiadłem podparty o grzybią ścianę. Przyglądałem się temu co zostało z grzybków mojemu pokemonowi. |
|
| |
Geralt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:44 pm | |
| Kumulacja chaosu mocno wszystkimi sponiewierała. Geralt wstał i otrzepał się i zaczął dokładnie przyglądać się ścianom. |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:51 pm | |
| Ogarnęliście się nieco i przeglądaliście pole tych wszystkich zdarzeń. Niektórzy z was wstając podpierali się o ściany, te nagle runęły pociągając za sobą inne. W ten sposób wszystkie runęły, ale nie wszystkie w bezpieczny dla was sposób. Jedna runęła na Jazona, obudził się w szpitalu. Została was trójka i znów musicie ogarnąć się z tego syfu.
Jazon odpada. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:54 pm | |
| Biedny Jazon, ale cóż, takie życie. Teraz mogłem zobaczyć dużo więcej. Ponownie poprosiłem Zubat by wykryła istoty, które się tutaj kręcą i zapewne są odpowiedzialne ze atak grzybków. |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:56 pm | |
| Chłopak rozejrzał się ponownie. Tak było... przyjemniej. Ale całość była przynajmniej dziwna. -Gdybyś zobaczył jakiś ruch, spróbuj złapać to Zamętem - powiedział do Bronzonga. |
|
| |
Geralt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 6:58 pm | |
| Ściany się rozpadły, a Geralt nadal nic nie rozumiał. To co się tu działo, przerastało jego umysł. Teraz przynajmniej nie był w pułapce i mógł rozejrzeć się z kierunkiem, w którym będzie mógł się udać. |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 7:00 pm | |
| Po zbadaniu gruzowiska odkryliście ścieżkę idącą pod górę w jakiś las. Słychać tam pochukowania i gromadziły się tam czarne chmury, innymi słowy tak trochę straszno. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 7:02 pm | |
| Znalazła się ścieżka, więc bez namysłu ruszyłem nią, zastanawiając się, gdzie mnie zaprowadzi. |
|
| |
Geralt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 7:03 pm | |
| Geralt wypatrzył ścieżkę i ruszył nią trzymając się grupy. |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Sie 17, 2014 7:07 pm | |
| Chłopak nie przedłużał. Po prostu ruszył ścieżką. |