|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| |
| |
Samael
Liczba postów : 1512 Wiek : 33
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Wrz 07, 2014 9:50 am | |
| Wbijam na starą pasiekę z Meganium i kontynuujemy pobieranie promieni słonecznych. Nie planujemy otwierać elektrowni, ale zebrana moc ma posłużyć do wystrzelenia wielkiego i silnego promienia, coś jak kamehameha. Dlatego pokemon ciągle sie ładuje więcej i więcej a gdy kwiat, który ową energię magazynuje, zaświeci to wtedy ją uwalnia w jednym wystrzale. Tak sobie mój trawiak trenuje póki niestanie się prawie specem w tej dziedzinie, albo nie opadnie z sił.
Meganium: nauka Słonecznego Promienia nr 6 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Wrz 07, 2014 5:07 pm | |
| Po treningu z Solosis, przeszedłem się do Starej Pasieki. Na miejscu szybko wypuściłem z pokeballa Beedrilla i od razu przeszliśmy do treningu. -Ja będę rzucał jabłka, a tym masz je w locie przeszywać szpilkami.Wyjaśniłem pokowi zasady dzisiejszego treningu i rozpoczęliśmy naukę Szpilo Pocisku. Pokemon bardzo celnie i z dużą szybkością strzelał do latających jabłek. Tylko parę razy chybiał i raz lekko mnie zranił, ale nic się nie stało. Pochwaliłem poka za dobry trening i poszliśmy do Starej Rozdzielni. BeedrillSzpilo Pocisk (Pin Missile) 31 |
|
| |
Dziomek
| |
| |
Dziomek
| Temat: Re: Stara Pasieka Czw Wrz 11, 2014 2:27 pm | |
| Na koniec dzisiejszych treningów udałem się do Starej Pasieki i wypuściłem w tym miejscu dwa pokerobaki, Forretressa i Beedrilla. Forr jak zawsze niezbyt koleżeńsko zaczepił Beedrilla. Wyjaśniłem pokemonom na czym ma polegać dzisiejszy trening. Beedrill będzie atakował Szpilo Pociskiem, a Forr ma uciekać przed tym atakiem bawiąc się w żywą tarczę. Forr od razu rozpoczął ucieczkę, a Beedrill ruszył za nim w pogoń. Długo się ganiały poki, aż po kilkunastu minutach zakończyłem trening i nagrodziłem oba stwory dużą porcją dojrzałych śliwek węgierek. Gdy schowałem do balla Beedrilla, podziękowałem Forrowi za pomoc i postanowiłem mu nadać imię sławnego piłkarza Szwedzkiego, który ma bardzo podobny charakter do mojego poka. Od dziś będę mówił do Forra Zlatan.BeedrillSzpilo Pocisk (Pin Missile) 33ForretressNadanie imienia "Zlatan" |
|
| |
Geralt
Liczba postów : 296
| Temat: Re: Stara Pasieka Czw Wrz 11, 2014 2:54 pm | |
| Geralt wraz z swym przyjacielem Jaskrem spacerował pod owocowymi drzewami Starej Pasieki. Nagle Geralt się zatrzymał dając znak Herracrossowi by uczynił to samo. -Słuchaj Jaskier. Ostatnio uczyłeś się nocnego cięcia i nawet sobie z tym poradziłeś całkiem dobrze. Teraz przyszła pora na atak kontaktowy. Ten atak nazywa się powietrznym asem i by go wykonać musisz być skupiony. Zbierasz podczas szybkiego biegu energię typu lot i otaczasz się nią, dzięki czemu będziesz biegł jeszcze szybciej i zadasz silniejsze obrażenia przeciwnikowi gdy wreszcie do niego dobiegniesz.Jaskier westchnął bo nie bardzo chciało mu się biegać, ale wiedział że to dla jego dobra i będzie musiał się podporządkować woli trenera. Heracross Powietrzny As trening 1
|
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Stara Pasieka Sob Wrz 13, 2014 11:04 am | |
| Po wizycie na Ciemnych Moczarach, przyszła pora na Starą Pasiekę. W tymże miejscu wypuściłem z pokeballa Beedrilla, a ten zaprezentował mi idealnie wykonany Szpilo Pocisk. Pochwaliłem stworka za pokaz, po czym przywołałem go do siebie, wy wytlumaczyć mu, co teraz mam dla niego. Atak, którego beedrill właśnie rozpoczynał naukę, nazywał sie przyśpieszeniem. Ten ruch powoduje znaczne przyśpieszenie użytkownika, dzięki czemu łatwiej będzie unikać ataków przeciwnika. Przyśpieszenie działa krótko, ale jest bardzo pożyteczne. Kolejną porcję teorii pok miał poznać przy następnym treningu. BeedrillPrzyśpieszenie (Agility) 1 |
|
| |
Riley Admin
Liczba postów : 836 Wiek : 26
| Temat: Re: Stara Pasieka Sob Wrz 13, 2014 1:59 pm | |
| Po dłuższej nieobecności na treningach, po załatwieniu swoich spraw znalazłem czas na spacer do Starej Pasieki i kontynuowanie treningów z Xenonem. Dustox nie widział się ze mną dosyć długo więc na początku pobawiliśmy się razem i zjedliśmy przekąskę po czym zabraliśmy się za trening. Pokemon kontynuował naukę Robaczego Bzyczenia - ataku którego kiedyś się uczył. Dziś miało być takie krótkie przypomnienie czyli rozluźnienie strun głosowych i wykonanie ruchu. Xenon zaczął wydawać z siebie bardzo wysokie dźwięki aby się rozgrzać, a następnie przeszedł do konkretu i zmieniając barwę głosu używał Robaczego Bzyczenia. Kiedy robaczek ogarnął i przypomniał sobie jak wykonywać ten atak przyszedł czas na zakończenie treningu, więc schowałem pokemona do pokeballa i ruszyłem dalej.
Dustox - nauka Robaczego Bzyczenia (Bug Buzz)(3) |
|
| |
Dziomek
| |
| |
Geralt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Wrz 14, 2014 3:56 pm | |
| Geralt usiadł pod drzewem, na którym rosły duże jabłka. Zjadł dwa i wypuścił z swego pokeballa Herracrossa. Pokemon widząc że jego trener coś je, też to chciał i dostał. Jabłko spadło mu prosto na głowę. Geralt poczekał aż Jaskier zje owoc, po czym kazał mu biegać po sadzie. Herracross nabierał rozpędu, a jego trener patrzył czy szybko biegnie. Po kilku takich przebieżkach, Geralt zakończył trening i polecił pokemonowi, by ten szedł za nim. Heracross Powietrzny As trening 2 |
|
| |
Dziomek
| |
| |
Dziomek
| Temat: Re: Stara Pasieka Wto Wrz 16, 2014 11:55 am | |
| Dzisiejsze treningi swych pokemonów rozpocząłem od wizyty w miejscu treningowym nazywanym Starą Pasieką. Wypuścłem z pokeballa Beedrilla i od razu przeszliśmy do treningu. -Zbierz w swych skrzydłach dużo energii i wykorzystaj ją przy startowaniu!-Poleciłem swemu pokemonowi. Beedrill wykonał moje polecenie i próbował jak najszybciej wystartować. Nie leciał długo, bo musiał sie szybko zatrzymać do kolejnego startu. Tak przetrenowaliśmy około trzydziestu minut, po czym pok odpoczywał pod rozłożystą gruszą. Beedrill Przyśpieszenie (Agility) 4 |
|
| |
Dziomek
| |
| |
Geralt
| Temat: Re: Stara Pasieka Czw Wrz 18, 2014 1:23 pm | |
| Geralt wraz z swym herracrossem zatrzymał się tuż przed rozległą łąką kwiatową. Pokemon widząc piękne kwiaty, od razu zabrał się za spijanie z nich nektaru. Gdy już się najadł, Geralt wskazał mu drzewo rosnące pięćdziesiąt metrów od niego. -Pobiegnij jak najszybciej potrafisz do tamtego drzewa. Po drodze zbieraj powietrzna energię. Gdy tam dobiegniesz, zatrzymaj się, weź kilka wdechów i wracaj do mnie w taki sam sposób jak biegłeś do drzewa. To będzie cały twój dzisiejszy trening. Pokemon skinął głową zakończoną rogiem i ruszył pędem w kierunku wskazanego drzewa. Po chwili już był przy nim i wrócił do swego trenera. Heracross Powietrzny As trening 3 |
|
| |
Dziomek
| |
| |
Dziomek
| |
| |
Geralt
| Temat: Re: Stara Pasieka Wto Wrz 23, 2014 9:06 pm | |
| W ciemności pomiędzy drzewami przypominającymi mroczne stwory, wyłoniło się światło. Niebieskawe światło wydobywające się z medalionu, oświetlał twarz Geralta i jego pokemona Herracrossa. -Umiesz biegać po ciemku Jaskier?Pokemon pokiwał głową. -To dobrze, ale dziś będziesz biegał w świetle medalionu. Następnie Garalt kazał biegać swemu pokerobakowi. Pokemon otaczał się energią typu lot i próbował tuż biec jak najszybciej, co wyglądało tak, jakby niemal nie dotykał ziemi. Heracross Powietrzny As trening 4 |
|
| |
Dziomek
| |
| |
Geralt
| Temat: Re: Stara Pasieka Nie Wrz 28, 2014 12:05 pm | |
| Wśród spadających z drzew liści z drzew owocowych, przechodził Geralt wraz z swym Heracrossem-Jaskrem. Geralt zatrzymał się na środku ścieżki i spojrzał w kierunku swego pokemona. -Pobiegnij na koniec ścieżki, tam aż pod jabłonkę i stamtąd zaatakuj mnie powietrznym asem. O mnie się nie martw, bo na pewno wykonam unik. Jaskier posłuchał i za chwilę już nadbiegał w kierunku swego trenera. Biegł bardzo lekko i zwinnie, niemal nie dotykał nogami mocno wygniecionej, ubitej ścieżki. Herracros biegł otoczony powietrzną energią, a gdy był już przy trenerze, ten wykonał wyskok z piruetem, przelatując tuż nad pokemonem. -Bardzo ładnie, spróbuj jeszcze raz.Jaskier ponownie usłuchał Geralta i ponowił atak, który zakończył sie w ten sam sposób. Wykonali jeszcze parę prób, po których usiedli pod jabłonią i jedli twarde, soczyste jabłka, których odmiany nie znali. Heracross Powietrzny As trening 5 |
|
| |
Dziomek
| |
| |
Dziomek
| |
| |
Geralt
| Temat: Re: Stara Pasieka Wto Wrz 30, 2014 4:31 pm | |
| -Hej Jaskier, zrób normalny rozpęd, a nie tylko cofasz się o dwa kroki!-Geralt krzyknął do swego pokeżuka. Jaskier tylko pokręcił głową i cofnął się o jeszcze dwa kroki. Lekko się zgarbił i ruszył biegiem przed siebie. Biegł najszybciej jak potrafił. Po drodze kumulował na swym rogu energię typu lot. Po chwili uderzył w słomianą kukłę, ustawioną na środku ścieżki przez Geralta. -Nie było źle, ale mogło być o wiele lepiej. Próbuj jeszcze raz.Heracross miał dosyć tych uwag, ale był świadom, że jeszcze musi wiele poprawić, by nauczyć się powietrznego asa, więc schował swą dumę głęboko w środku swej pokemoniej duszy i znowu powtórzył manewr ataku na kukłę. Heracross Powietrzny As trening 6 |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Stara Pasieka Czw Paź 02, 2014 7:37 pm | |
| Po treningu z Golbat, przeszedłem się do Starej Pasieki, aby dokształcać Beedrilla w wykonywaniu ruchu zwanego przyśpieszeniem. Stanąłem na środku polany i zawołałem do pokemona. -Jak będę miał prawą rękę w górze, to ty będziesz pędził jak szalony, a gdy opuszczę, musisz sie natychmiast zatrzymać.Pokemon kiwnął głową na znak że rozumie i rozpoczęliśmy trening. Po kilkunastu takich przebieżkach, pokemon był porządnie wymęczony, więc nakarmiłem go czyściutkim miodem. Beedrill Przyśpieszenie (Agility) 11 |
|
| |
Dziomek
| |
| |
Dziomek
| |
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Stara Pasieka | |