|
|
| |
Autor | Wiadomość |
---|
Sponge
Liczba postów : 332
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Wto Lip 08, 2014 2:39 pm | |
| Ostatnim miejscem treningu, jakie odwiedził dzisiejsze pięknego, deszczowego dnia były Lodowe Jaskinie. Chłopak miał zamiar uczyć, a raczej wspólnie mieli zacząć się zagłebiać w bardzo trudny, jak nie jeden z najtrudniejszych, ruch zwany Zerem Absolutnym. Był to atak, którego trafienie zawsze źle kończyło się dla przeciwnika. Brzmi pięknie, ale nauka takiego ruchu była olbrzymie trudna. -Wybieram Cię Snover. Pokemon wyłonił się z pokeballa i nie mogąc się doczekać zaczął wymachiwać w powietrzu rękoma. -Spokojnie... Musimy się bardzo dobrze przygotować nim zaczniemy naukę tego ruchu. Na początek pooglądali nieco filmików z pokedexów, poczytali sporo informacji na temat tego ruchu no i coś zaczeli działac. -Wiem, że masz problemy z koncentracją i skupieniem mocy, tak też to będziemy robili przez najbliższe dni. Zgoda? Pokemon zgodził się i już dziś poćwiczyli koncentracje siedząc w jednym miejscu przez dwie godziny. Sponge nie wytrzymał, Snover zresztą tez. No cóż, możę jutro im się uda, przecież siedzenie i medytowanie nie jest aż takie trudne.
Snover * Nauka Zera Absolutnego (2) |
| | | Crystal
Liczba postów : 630
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Wto Lip 08, 2014 5:10 pm | |
| Glaceon i lustrzany płaszcz (18) Stworek nie potrafił całkowicie wykorzystać do ataku nagromadzonej energii, którą dostał z ataku przeciwnika. - Jeszcze raz Glaceon, lustrzany płaszcz. Ty Quilava wykonaj prędkość. - Powiedziałam. Oba pokemony kiwnęły głowami, a lodowy lisek szykował się do przyjęcia ataku. Jego futerko zaczęło lekko świecić co sygnalizowało skupienie energii z jego strony. - Teraz, atakuj. - Dałam znak ognistemu pokemonowi, który uderzył Pearl'a prędkością. Futerko pokemona ponownie przyjęło złotą barwę. Ten koncentrował się, aby ją wystrzelić. W końcu dostał znak do wykonania tej czynności i to zrobił. Trafił w skałę skutą lodem, pojawiły się na niej delikatne pęknięcia. Podziękowałam pokemonom i schowałam je do ich ball'i. Poszłam. |
| | | Sponge
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Sro Lip 09, 2014 8:28 pm | |
| Dzisiejszego dnia również Sponge jak i jego Snover odbyli ćwiczenia dotyczące Zera Absolutnego. Był to atak bardzo trudny, tak też Sponge postanowił, że będą uczyć się go etapowo. Na początku chciał popracować ze Snover nad koncentracją, bowiem wiedział, że bardzo ciężko jej to idzie. -Ta pusta puszka po napoju będzie celem, zgoda? Pokemon przytaknął. Spróbuj skoncentrować w sobie energię i zestrzelić kawałkiem lodu właśnie tę puszkę. Poćwiczymy przy tym także twoją celnośc. W przyszłości ucząc się Zera Absolutnego będziesz musiała wyczuć energię wokół siebie i pobrać ją, a następnie wyzwolić ze wzmocnioną siłą i uderzyć. Tak też twoim zadaniem jest wyczucie energii, która jest wokół ciebie, a następnie pobranie jej i użycie. Do dzieła. I tak ćwiczyli przez cały dzisiejszy dzień.
Snover * Nauka Zera Absolutnego (3) |
| | | Crystal
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Czw Lip 10, 2014 3:08 pm | |
| Glaceon i lustrzany płaszcz (19)
Lodowemu lisowi trening szedł coraz lepiej. Liczyłam, że stworek wkrótce opanuje ruch lustrzanym płaszczem, którym uczył się atakować już dość długo. Wypuściłam pokemona z pokeball'a. Ten miał chwilę czasu, aby zrelaksować się przed treningiem przy pomocy muzyki relaksującej, a następnie wypuściłam Venipede, która miała pomóc Glaceon'owi w treningu. Ten miał zaatakować lodowego lisa trującym żądłem. Stworek dał mu jednak chwilę czasu na nagromadzenie energii. Później oba pokemony były gotowe. Trująca dama zaatakowała trującym żądłem, a lisek nastroszył sierść chcąc przyjąć na siebie atak i odwrócić go przeciwko jego użytkownikowi wzmacniając za razem jego siłę ataku. Sierść liska przyjęła lekko fioletowy kolor po czym Glaceon zaczął powoli uwalniać wcześniej zgromadzoną energię, którą zapewnił jej atak wykonany przez Venipede. Po tym podziękowałam pokemonom za trening i schowałam oba pokemony do ich pokeball'i. Tradycyjnie poszłam dalej trenować z resztą moich podopiecznych. |
| | | Sponge
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Pią Lip 11, 2014 10:58 am | |
| Kolejny dzień, w którym Snover próbowała poczynić początkowe przygotowania do nauki ataku zwanego Zerem Absolutnym. Ich treningi wyglądały następująco. Snover ćwiczyła przede wszystkim kumulowanie w sobie mocy, a także koncentracje dzieki której mogła by z łatwością władać ową energią. Pokemon próbował wyczuć energię, która otacza go dookoła. Wyczuć ją w każdej żywej materii, a następnie pobrać ją wprost do siebie. Byli na etapie wyczuwania energii, ale Snover szło to bardzo dobrze. Potrafiła wyczuć moc z większych elementów wokół siebie takich jak lodowe skały. Trening zakończyli solidnym posiłkiem i krótką drzemką. To był już koniec dzisiejszych zmagań tak też Sponge powrócił stworka do jego balla, gdzie ten mógł spokojnie odpocząć.
Snover * Nauka Zera Absolutnego (4) |
| | | Sponge
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Sob Lip 12, 2014 12:37 am | |
| Gdy Sponge zakończył treningi w Opuszczonej Szkole, przybył także nad treny Lodowych Jaskiń. To właśnie tutaj wraz ze Snover chłopak kontynuował poczatkowy trening Zera Absolutnego. Jak wyglądały ich ćwiczenia? Pierwsza fazę, którą obrał chłopak względem Snover było pobieranie energii z otoczenia. Ale przede wszystkim wyczuwanie tej energii. -I jak Ci idzie Snover? Czujesz energię poszczególnych przedmiotów, a nawet otaczającej Cię materii? Gdy tylko zdołasz to zrobić, spróbuj ją pochwycić w swoją stronę, pobrać ją. Tylko to. I tak trenowali przez resztę dzisiejszego dnia. Fakt faktem, ze było to bardoz trudne ale radzili sobie. Trening dobiegł końca, a Sponge powrócił Snover do jej pokeballa. Odniesli dzisiaj bardzo dużo i miejmy nadzieje, że w kolejnych dniach równie dużo osiągną.
Snover * Nauka Zera Absolutnego (5) |
| | | Sponge
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Pią Lip 18, 2014 9:41 am | |
| Ostatnim miejscem, w które przybył trener dzisiejszego dnia to Lodowe Jaskinie, miejsce gdzie pokemony o typie lodowym przyswajają ruchy o wiele szybciej niż gdzieindziej. Treningi rozpoczęli od zwykłej koncentracji. Siedzieli na kocu, zarówno pokemon jak i trener próbując się wczuć w otaczające ich środowisko. -Spróbuj zjednoczyć się z lodem, wyczuć jego energię, tylko tyle. Jesteś pokemonem o typie lodowym, tak też gdy wejdziemy do wprawy nie będzie to problemem. Spróbuj wyczuć otaczającą Cię moc. Tak też robili, ale efekty nie były oszałamiające. W późniejszych treningach zapewne zaczą wykorzystywać energię w celu atakowania Zerem Absolutnym, ale teraz musieli nauczyć się ją wykrywać. -Dobra, zrobiło się trochę zimno. Na dziś wystarczy, powrót.
Snover * Nauka Zera Absolutnego (6) |
| | | Crystal
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Czw Lip 24, 2014 10:32 am | |
| Glaceon i lustrzany płaszcz (20) Po dość długiej przerwie wróciłam w miejsce, które jest przez ludzi zwane Lodowe Jaskinie, aby trenować tam z moim lodowym liskiem Glaceon'em technikę wykonania wykonania lustrzanego płaszcza. Wypuściłam liska z pokeball'a. Pearl najpierw zbierał energię w swoim futerku, aby móc dzięki niej odbić wysłany przez oponenta atak. Po tym wypuściłam Quilavę z ball'a i chciałam, aby ten zaatakował lodowego liska atakiem prędkości. Lis miał przyjąć atak i próbować wykorzystać zbieraną wcześniej energię do odbicia ataku, którym został uderzony. Po tym schowałam oba pokemony do ich pokeball'i i poszłam dalej. |
| | | Cedric
Liczba postów : 693 Wiek : 28
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Pon Lip 28, 2014 10:29 pm | |
| - Nieprzypadkowo wybrałem własnie to miejsce na kolejny trening. Spełnia ono bardzo ważny wymóg. Jest tutaj masa śniegu. Aurorus podniosła wysoko głowę przypatrując się wielkiej kupie śniegu na pagórku. - Nauczysz się bowiem lawiny. Potem będziesz sama tworzyła śnieg, który będzie musiał przysypać rywala. Ale tutaj będziesz mogła posiłkować się zapożyczonym śniegiem co bardzo ułatwi ci robotę. Sonia przytaknęła zgadzając się ze mną. - Najpierw wytłumaczę ci na czym polega ten atak i czym dokładnie jest lawina. Po tych słowach opowiedziałem o tym wszystkim mojej podopiecznej.
Aurorus - Lawina (1) |
| | | Sponge
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Wto Lip 29, 2014 9:47 am | |
| Dzisiejszego dnia pokemon próbował skupić w sobie jak najwięcej energii oczywiście w umiarze, a następnie wyzwolić ją w postaci lodowej energii, zera absolutnego. Sponge przybył nad tereny Lodowych Jaskiń i rozpoczęli ćwiczenia, na sam początek trochę treningu dla rozgrzewki, czyli trening dobrze już znanych ruchów. Potem powrócili do Zera Absolutnego. Pokemon próbował skupić się na danym celu, a następnie zebrać dostateczną ilość energii i wyzwolić ją gdy będzie gotowy. Właśnie w taki sposób próbowali opanować ten ruch. Po zakończonych ćwiczeniach, Sponge powrócił pokemona do jego balla, ale przed tym zjadł solidny posiłek wraz ze Snover. Dzisiejszy dzień uznali za udany i tak zakończyli pobyt w Lodowych Jaskiniach.
Snover * Nauka Zera Absolutnego (7)
|
| | | Crystal
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Wto Lip 29, 2014 10:20 am | |
| Glaceon i lustrzany płaszcz (21) Przyszłam razem z swoim lodowym pokemonem w miejsce, które zwą lodowymi jaskiniami, aby kontynuować trening z pokemonem. Na początku wypuściłam pokemona z pokeball'a i przywitałam się z nim. Czas na kolejny trening tego samego ruchu. Trenowaliśmy już lustrzany płaszcz dość długo, ale wierzyłam, że w końcu lodowy lisek pozna nowy atak. Oprócz liska wypuściłam jeszcze Quilave, który miał pomóc w nauce tego ruchu. Lodowy pokemon miał w swoim futerku gromadzić energię, która będzie mu potrzebna do odbicia ruchu specjalnego oponenta, a Volcano miał po tym zaatakować śnieżnego pokemona. Po tym podziękowałam obu stworkom i schowałam je do pokeball'i. Poszłam przeprowadzić trening z pozostałymi pokemonami. |
| | | Cedric
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Wto Lip 29, 2014 10:14 pm | |
| Ostatnim miejscem mojej wizyty były lodowe jaskinie - miejsce treningów mojego Aurorusa. - A więc bierzmy się do pracy Soniu. Powiedziałem uśmiechając się przy tym. - Dzisiaj jeszcze trochę porozmawiamy o tym ataku. Za praktykę zabierzemy się jutro. Wczoraj pojęłaś zjawisko lawiny. Dzisiaj postaram ci się wytłumaczyć w jaki sposób ty powinnaś na nie wpływać. To było bardzo zadanie, ale jakoś próbowałem to wytłumaczyć mojemu pokemonowi. Dla mnie była to kompletna abstrakcja, ale jakoś mimo to próbowałem to wytłumaczyć najlepiej jak potrafiłem.
Aurorus - Lawina (2) |
| | | Cedric
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Sro Lip 30, 2014 4:45 pm | |
| Zaś na koniec podobnie jak poprzednim razem pozostał mi trening Aurorus. - Ruszaj Soniu! Z pokeballa wyskoczyła moja lodowa podopieczna. - Dobrze, a więc musisz skupić energię potrzebną do wytworzenia tak kolosalnej ilości śniegu. To bardzo trudne zadanie, ale wierzę, że jesteś w stanie to zrobić. Sonia przytaknęła głową i rozpoczęła proces gromadzenie energii. Bardzo słabo jednak jej to wychodziło. Ilość mocy potrzebna do tego ciosu była wręcz kolosalna i zgromadzenie jej było niemalże niewykonalne.
Aurorus - Lawina (3) |
| | | Cedric
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Czw Lip 31, 2014 9:59 pm | |
| Tym razem to lodowe jaskinie były pierwszym miejscem do jakiego się udałem. - Po prostu spróbuj wykonać ten atak. Plan był dokładnie taki sam wczoraj. Pokemon próbował wykonać ciosu. Gromadził mocy i starał się przy jej pomocy wytworzyć niemalże kolosalne ilości śniegu. Sonia kompletnie jednak nie potrafiła się za to zabrać. - Przyłóż się do tego bardziej. Niestety moje słowa nie pomagały. Zadanie to było po prostu dla niej zbyt trudne. Nie miała pomysłu i dość sił by sprostać moim oczekiwaniom.
Aurorus - Lawina (4) |
| | | Sponge
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Pon Sie 04, 2014 9:14 am | |
| Sponge przybył nad tereny Lodowych jaskiń aby wraz z pokemonem zwanym Snoverem rozpocząć treningi nad Zerem Absolutnym. -Dzisiaj zabierzemy się za to porządnie, dobra? Początkowo pokemon próbował skupić w sobie pokłady lodowej energii, a gdy tylko mu udało się to osiągnąć, wyzwalał ją w wybranym kierunku. Snover przez cały czas próbowała skumulować a także pobrać energię z lodowego otoczenia. Po długim czasie treningów wychodziło jej to. Przećwiczyli jeszcze kilka razy pobieranie energii, a także jej wyzwalanie. Było to męczące zajęcie tak też na dziś dali już sobie spokój. Zjedli solidny posiłek, aby zregenerować siły i to było na dzisiaj.
Snover * Nauka Zera Absolutnego (8) |
| | | Sponge
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Nie Sie 10, 2014 9:11 am | |
| Gdy treningi z Dusknoirem się zakończyły, Sponge przybył nad Lodowe Jaskinie, aby wraz ze Snover kontynuować bardzo ciężką i wyczerpującą pracę nad atakiem równie tak ciężkim, czyli Zerem Absolutnym. -Witaj Snover, jesteś gotowa, aby ponownie zanurzyć się w wirze ciężkiej pracy i w końcu opanować Zero Absolutne!? Ja także jestem gotowy! Uwielbiam twoje zaangażowanie, oprócz tego, że na każdym kroku chcesz mnie wymienić za coś bardziej wartościowego... Zaczynajmy. Snover próbowała skupić się na otaczającym ją środowisku. Była otoczona w szczególności bryłami lodu, a to ze względu, że byli w Lodowych jaskiniach. Próbowała wyczuć moc, a następnie skumulować całą swoją energię i uwolnić ją. To musiały być naprawdę duże pokłady lodowej energii i dlatego było to takie trudne. Ćwiczyli przez bardzo długi czas, ale i każdy trening kiedyś się kończy.
Snover * Nauka Zera Absolutnego (9) |
| | | Cedric
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Wto Sie 26, 2014 9:48 pm | |
| Po dłuższej przerwie od trenowania postanowiłem wznowić pracę z moim lodowym pokemonem. Ten jako jedyny z trójki aktualnie trenowanych pokemonów nie zdołał opanować swojego ciosu, także to od niego postanawiam zacząć treningi. - Dobrze Soniu. Trochę nie trenowaliśmy, więc zaczniemy całą teorię od początku. Powtórzyłem wszystko to co na ówczesnych treningach, a także przypomniałem w jaki sposób moja podopieczna do tej pory trenowała i w jaki sposób próbowała wykonać ciosu. Sonia słuchała mnie z uwagą, gdy mówiłem jej o tym ciosie. Była gotowa do wznowienia treningów, udało mi się ją solidnie zmotywować i przygotować. - Od następnego treningu bierzemy się już za atak sam w sobie.
Aurorus - Lawina (5) |
| | | Cedric
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie Pią Wrz 05, 2014 9:54 pm | |
| - Soniu aby wykonać ten atak musisz wytworzyć niemalże kolosalne ilości śniegu. To trudne zadanie, ale całkowicie możliwe do wykonania. Wystarczy, że trochę się do tego przyłożysz. Powiedziałem do mojej podopiecznej szeroko się przy tym uśmiechając. Aurorus znała już całą potrzebną teorię toteż nie pozostało jej nic innego jak po prosty próbować wykonać ten cios. - A więc do dzieła! Lawina! Sonia próbowała wykonać tą akcję, ale ciągle czegoś brakowało w jej próbach i te kończyły się fiaskiem. - Musisz się do tego bardziej przyłożyć! Dopingowałem moją podopieczną.
Aurorus - Lawina (6) |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Lodowe Jaskinie | |
| |
| | | |
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|