|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Wabik
Liczba postów : 695 Wiek : 26
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 6:40 pm | |
| Chłopak skierował się w stronę choinki, a następnie w ciszy szukał paczki z swoim imieniem. Po chwili udało mu się odnaleźć. Pudełko nie było duże, więc chłopak miał wiele pomysłów co mogło znajdować się w środku. Zabrał z sobą prezent, a następnie wrócił na swoje miejsce przy stole i ponownie usiadł obok Castiela. - Zadowolony z prezentu? - zapytał spoglądając w jego stronę. Swojego jeszcze nie otworzył. Wolał jeszcze chwilę pozostać w uczuciu niepewności. |
|
| |
Castiel
Liczba postów : 715 Wiek : 33
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 6:46 pm | |
| Nadal siedziałem z wzrokiem wlepiony w swój prezent. Nie powinienem być zbyt srogi, w końcu powinienem się cieszyć, że otrzymałem cokolwiek. Wtedy z tej zadumy wyrwał mnie Alexander, który usiadł obok mnie. Spojrzałem się na niego z uśmiechem i nie wiedziałem co odpowiedzieć. Trochę będzie to niegrzeczne gdy powiem coś złego. - Zawsze może być lepiej. - rzuciłem na sam początek - Czuję, że miałem zbyt duże wymagania jak na to miejsce. Taki zwykły powrót do przeszłości, gdy nie otrzymywałem tego co w dzieciństwie napisałem w liście. Zastanawiałem się czy nie było to zbyt ostre słowa w tym miejscu. Sama wizyta w domu i fabryce Mikołaja powinna być najlepszą nagrodą. Nie zmywając z twarzy uśmiechu zwróciłem sie do towarzysza. - A jak u ciebie? |
|
| |
Wabik
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 7:23 pm | |
| Wabik wysłuchał swój towarzysza, a nastepnie delikatnie się uśmiechnął. - A byłeś grzeczny w tym roku? - delikatnie sobie zażartował, miał nadzieję, że swymi słowami nie uraził biednego Castiela. - Jeszcze nie wiem. Za chwile się okaże. - odparł, a nastepnie zaczął dobierać się do swojego pakunku. Po chwili jego oczom ukazał się PokeBall. - Widocznie ja też nie zasłużyłem... - chciał powiedzieć coś jeszcze, lecz na dnie pudełeczka zauważył kartkę na której było coś napisane czarnym atramentem. Szaman szybko przeczytał tekst, a następnie spojrzał na Castiela. - Dostałem pokemona... -rzekł radośnie. |
|
| |
Roxie
Liczba postów : 1293 Wiek : 24
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 7:27 pm | |
| Roxie po zakończeniu uroczystego śniadania. Postanowiła odejść od stołu i jeszcze raz pozwiedzać domek. Wypuściła swoją podopieczną z pokeballa i wraz z nią ruszyła w stronę jednego z korytarzy. Zajęło im to parę minut, ale w końcu zwiedziły cały domek i wróciły z powrotem do jadalni, a następnie podeszły do choinki koło, której znajdowała się dwójka trenerów, z którymi razem Roxie dzisiaj stroiła choinkę. Otwierali oni prezenty. Trenerka dostrzegła pod choinką jeszcze parę nie rozpakowanych prezentów. Podeszłam tam z samej ciekawość. Nie spodziewała się, że znajdzie prezent dla siebie, ale i tak podeszła. Ku jej zaskoczeniu do jednego z prezentów była dołączona karteczka z napisem "Roxie". Dziewczyna otworzył prezent. Cały czas koło niej był jej pokemon, który gdy tylko prezent został otwory zaczął świecić i naglę ewoluował. Roxie patrzała na swoją podopieczną ze zdziwieniem. Właśnie ewoluowała z Fennekin na Braixen. Roxie uśmiechnęła się do podopiecznej. Na dnie pudełka z prezentem znalazła również 5 naklejek. |
|
| |
Castiel
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 7:29 pm | |
| Kiedy usłyszałem zdanie dotyczące mojego zachowania byłem bliski strzelenia w sobie w twarz. Powstrzymałem się. Może coś w tym jest. - Starałem się być grzeczny. Może jednak to co ja uważałem za normalne, było złe w oczach obserwującego. Choć z drugiej strony można dostać świra kiedy wierzy się, że ktoś ciebie obserwuje. Całkowicie można zwariować i na każdym kroku się bać. Dzierżyłem w dłoni swoje naklejki Gwiezdny Gejzer i Kryształowy Deszcz, kiedy współtowarzysz pochwalił się tym co otrzymał. - Gratuluje. Z pewnością taki prezent na pewno przypadł ci do gustu? Cieszyłem się razem z nim. Nawet przez myśl nie przeszło mi by być o coś zawistnym. |
|
| |
Wabik
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 7:37 pm | |
| - Zależy jak na to spojrzeć. Fanatykom też się wydaje, że robią coś dobrego, a cały świat ma ich za potworów. - Wabik przytoczył trochę dziwny przykład, ale w sumie, to dobrze on przedstawiał zaistniałą sytuację. - Dostałem pokemona, którego złowiłem w czasie wydarzenia łowieckiego. Mam już wodnego pokemona, ale nie pogardzę kolejnym. - nagle jego wzrok przykuło jasne światło, którego źródło znajdowało się przy choince. Spojrzał na Roxie i jej pokemona, który nagle ewoluował. - Gratuluję! - powiedział tak głośno, by dziewczyna go usłyszała. |
|
| |
Castiel
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 7:42 pm | |
| Spojrzałem również na niecodzienny widok w drugim końcu sali. I znów czułem się dość nietypowo. Zdecydowanie zabiłem jakąś niewinną muchę, a teraz otrzymałem karę z tego powodu. Będę musiał z tym żyć i postarać się na następny rok zrobić więcej dobrych uczynków. - Gratuluję Roxie. Wspaniały prezent. Spoglądałem na szczęścliwców wokół mnie. Muszę przestać się zamartwiać na zapas. Może nie do końca przejrzałem pudełeczko. Cóż prócz kuli i naklejek nic nie odnalazłem. - Raczej psychopatą nie jestem, ani nikomu krzywdy nie wyrządziłem. Postarać się będę musiał na następny rok.
|
|
| |
Wabik
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 7:46 pm | |
| - Ona to ma szczęście. Ledwo dostaliśmy nowe pokemony, a jej podopieczna już ewoluowała. Musiała zrobić naprawdę wiele dobrego. - rzekł pewnie, a w jego głosie można było wyczuć nutkę podziwu. Wabik spojrzał na swoje PokeBalle i zastanawiał się, co by zrobił gdyby jego starter wkroczył na wyższy poziom. Zapewne byłby bardzo dumny. - Podobało mi się tu. Szczególnie zapamiętam czyszczenie i karmienie pokemonów, a Ty? - zapytał spoglądając mu w oczy. |
|
| |
Castiel
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 7:53 pm | |
| Odrzuciłem wszystkie myśli dotyczące prezentów. Pora skupić się na tym co jest tu i teraz. Dlatego odstawiłem pudełeczko z moim imieniem i podarunkami na bok. Teraz mogłem spokojnie zwrócić się do kolegi. Gdy usłyszałem jego wypowiedź, postanowiłem odpowiedzieć na jego pytanie. - Co mi się najbardziej podobało? Zdecydowanie podróż tutaj. Jednak czy można było oczekiwać ode mnie innej odpowiedzi jak tak. Kocham podróże dlatego droga do tego miejsca zostanie zapamiętana przeze mnie długo. A zwłaszcza potężne Avalungi, które przez chwilę zagrodziły nam drogę. Jednak sobie przypomniałem o jednej ważnej sprawie. - Szkoda, że Jynx zniknęła tak szybko. Zdecydowanie pobyłbym w jej towarzystwie jeszcze długo. Tego mi będzie właśnie brakować. |
|
| |
Roxie
Liczba postów : 1293 Wiek : 24
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 8:13 pm | |
| Roxie nadal patrzyła na swoją byłą Fennekin z niedowierzaniem. Wyrwały ją z tego dopiero głosy trenerów, a dokładniej Wabika i Castiela. Roxie uśmiechnęła się do niech w geście podziękowań za gratulację ewolucji Fennekin, a potem po raz kolejny spojrzała na choinka, który najwyraźniej zaciekawiła jej podopieczną. Ognisty stworek podszedł do choinki i zaczął się jej przyglądać z każdej możliwej strony. -Nowy wygląd, ale charakterek taki sam co. Powiedziała sama do siebie i zaczęła przyglądać się dalszym poczynaniom swojego pokemona. |
|
| |
Wabik
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 8:17 pm | |
| Chłopak przypiął PokeBalla z nowym podopiecznym do paska. Nastepnie wysłuchałem słów swojego towarzysza odnośnie podróży. - Ja uwielbiam wędrować, jednak nie bo zimnych terenach pokrytych lodem i śniegiem, tylko po dzikich terenach lasów i gajów. Warto wtedy pomyśleć o naturze i szukać miejsc w których człowiek nie zniszczył tego piękna. - chłopak na chwilę zamilkł. W jego głowie pojawiły się liczne obrazy nawiązujące do jego samotnych wędrówek. -Avalungi budziły respekt. Ich rozmiar oraz potęga. Nie chciałbym z nimi walczyć. Sądze, że taka walka zaowocowałaby moją porażką. |
|
| |
Castiel
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 8:24 pm | |
| Uważnie przysłuchiwałem się to o czym mówił Alex. Trochę smuciło mnie ograniczenie dla wygodniejszych terenów. - Jednak zostanę wierny temu, że jako podróżnik warto choć raz być we wszystkich możliwych miejscach. I tym łagodnych i srogich. Wtedy można się zlęknąć i pokazać respekt naturze. Ona jest własnie przepiękna. Ponownie powróciła historia o lodowych górach podczas trasy tutaj. - Gdyby doszło do konfrontacji to nas by nie było tutaj. A wtedy z pewnością nici nas jako pomocników. I święta zostałby zniszczone. |
|
| |
Wabik
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka Nie Gru 21, 2014 8:55 pm | |
| - Jako podróżnik też chciałbym zwiedzić wszystkie miejsca, jednak ja wolę dzicz. W tych miejscach mogę poczuć szczególną obecność natury i jej duchów. W lodowej pustyni nie czuje tego życia, więc nie płynie z tego żadna radość, jedynie lodowe pokemony dodawały życia w to miejsce. - powiedział pewnie. Miał świadomość tego co mówił. - Szczerze Ci powiem, że jako pomocnik w tym miejscu nie czułem się zmuszany... Robiłem wszystko z własnej nieprzymuszonej woli, po prostu chciałem pomóc. Od tak... |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Tajemnicza Chatka | |
| |
|
| |
|