PokemonEternal
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesRejestracjaZaloguj

Share

Tajemnicza Chatka

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AutorWiadomość
Wabik

Wabik

Male Liczba postów : 695

Tajemnicza Chatka - Page 7 Empty
PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 6:40 pm

Chłopak skierował się w stronę choinki, a następnie w ciszy szukał paczki z swoim imieniem. Po chwili udało mu się odnaleźć. Pudełko nie było duże, więc chłopak miał wiele pomysłów co mogło znajdować się w środku. Zabrał z sobą prezent, a następnie wrócił na swoje miejsce przy stole i ponownie usiadł obok Castiela.
- Zadowolony z prezentu? - zapytał spoglądając w jego stronę. Swojego jeszcze nie otworzył. Wolał jeszcze chwilę pozostać w uczuciu niepewności.
Powrót do góry Go down
Castiel

Castiel

Male Liczba postów : 715

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 6:46 pm

Nadal siedziałem z wzrokiem wlepiony w swój prezent. Nie powinienem być zbyt srogi, w końcu powinienem się cieszyć, że otrzymałem cokolwiek. Wtedy z tej zadumy wyrwał mnie Alexander, który usiadł obok mnie. Spojrzałem się na niego z uśmiechem i nie wiedziałem co odpowiedzieć. Trochę będzie to niegrzeczne gdy powiem coś złego.
- Zawsze może być lepiej. - rzuciłem na sam początek - Czuję, że miałem zbyt duże wymagania jak na to miejsce. Taki zwykły powrót do przeszłości, gdy nie otrzymywałem tego co w dzieciństwie napisałem w liście.
Zastanawiałem się czy nie było to zbyt ostre słowa w tym miejscu. Sama wizyta w domu i fabryce Mikołaja powinna być najlepszą nagrodą. Nie zmywając z twarzy uśmiechu zwróciłem sie do towarzysza.
- A jak u ciebie?
Powrót do góry Go down
Wabik

Wabik

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 7:23 pm

Wabik wysłuchał swój towarzysza, a nastepnie delikatnie się uśmiechnął.
- A byłeś grzeczny w tym roku? - delikatnie sobie zażartował, miał nadzieję, że swymi słowami nie uraził biednego Castiela.
- Jeszcze nie wiem. Za chwile się okaże. - odparł, a nastepnie zaczął dobierać się do swojego pakunku. Po chwili jego oczom ukazał się PokeBall.
- Widocznie ja też nie zasłużyłem... - chciał powiedzieć coś jeszcze, lecz na dnie pudełeczka zauważył kartkę na której było coś napisane czarnym atramentem. Szaman szybko przeczytał tekst, a następnie spojrzał na Castiela.
- Dostałem pokemona... -rzekł radośnie.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

Female Liczba postów : 1293

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 7:27 pm

Roxie po zakończeniu uroczystego śniadania. Postanowiła odejść od stołu i jeszcze raz pozwiedzać domek. Wypuściła swoją podopieczną z pokeballa i wraz z nią ruszyła w stronę jednego z korytarzy. Zajęło im to parę minut, ale w końcu zwiedziły cały domek i wróciły z powrotem do jadalni, a następnie podeszły do choinki koło, której znajdowała się dwójka trenerów, z którymi razem Roxie dzisiaj stroiła choinkę. Otwierali oni prezenty. Trenerka dostrzegła pod choinką jeszcze parę nie rozpakowanych prezentów. Podeszłam tam z samej ciekawość. Nie spodziewała się, że znajdzie prezent dla siebie, ale i tak podeszła. Ku jej zaskoczeniu do jednego z prezentów była dołączona karteczka z napisem "Roxie". Dziewczyna otworzył prezent. Cały czas koło niej był jej pokemon, który gdy tylko prezent został otwory zaczął świecić i naglę ewoluował. Roxie patrzała na swoją podopieczną ze zdziwieniem. Właśnie ewoluowała z Fennekin na Braixen. Roxie uśmiechnęła się do podopiecznej. Na dnie pudełka z prezentem znalazła również 5 naklejek.
Powrót do góry Go down
Castiel

Castiel

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 7:29 pm

Kiedy usłyszałem zdanie dotyczące mojego zachowania byłem bliski strzelenia w sobie w twarz. Powstrzymałem się. Może coś w tym jest.
- Starałem się być grzeczny. Może jednak to co ja uważałem za normalne, było złe w oczach obserwującego.
Choć z drugiej strony można dostać świra kiedy wierzy się, że ktoś ciebie obserwuje. Całkowicie można zwariować i na każdym kroku się bać. Dzierżyłem w dłoni swoje naklejki Gwiezdny Gejzer i Kryształowy Deszcz, kiedy współtowarzysz pochwalił się tym co otrzymał.
- Gratuluje. Z pewnością taki prezent na pewno przypadł ci do gustu?
Cieszyłem się razem z nim. Nawet przez myśl nie przeszło mi by być o coś zawistnym.
Powrót do góry Go down
Wabik

Wabik

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 7:37 pm

- Zależy jak na to spojrzeć. Fanatykom też się wydaje, że robią coś dobrego, a cały świat ma ich za potworów. - Wabik przytoczył trochę dziwny przykład, ale w sumie, to dobrze on przedstawiał zaistniałą sytuację.
- Dostałem pokemona, którego złowiłem w czasie wydarzenia łowieckiego. Mam już wodnego pokemona, ale nie pogardzę kolejnym. - nagle jego wzrok przykuło jasne światło, którego źródło znajdowało się przy choince. Spojrzał na Roxie i jej pokemona, który nagle ewoluował.
- Gratuluję! - powiedział tak głośno, by dziewczyna go usłyszała.
Powrót do góry Go down
Castiel

Castiel

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 7:42 pm

Spojrzałem również na niecodzienny widok w drugim końcu sali. I znów czułem się dość nietypowo. Zdecydowanie zabiłem jakąś niewinną muchę, a teraz otrzymałem karę z tego powodu. Będę musiał z tym żyć i postarać się na następny rok zrobić więcej dobrych uczynków.
- Gratuluję Roxie. Wspaniały prezent.
Spoglądałem na szczęścliwców wokół mnie. Muszę przestać się zamartwiać na zapas. Może nie do końca przejrzałem pudełeczko. Cóż prócz kuli i naklejek nic nie odnalazłem.
- Raczej psychopatą nie jestem, ani nikomu krzywdy nie wyrządziłem. Postarać się będę musiał na następny rok.
Powrót do góry Go down
Wabik

Wabik

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 7:46 pm

- Ona to ma szczęście. Ledwo dostaliśmy nowe pokemony, a jej podopieczna już ewoluowała. Musiała zrobić naprawdę wiele dobrego. - rzekł pewnie, a w jego głosie można było wyczuć nutkę podziwu. Wabik spojrzał na swoje PokeBalle i zastanawiał się, co by zrobił gdyby jego starter wkroczył na wyższy poziom. Zapewne byłby bardzo dumny.
- Podobało mi się tu. Szczególnie zapamiętam czyszczenie i karmienie pokemonów, a Ty? - zapytał spoglądając mu w oczy.
Powrót do góry Go down
Castiel

Castiel

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 7:53 pm

Odrzuciłem wszystkie myśli dotyczące prezentów. Pora skupić się na tym co jest tu i teraz. Dlatego odstawiłem pudełeczko z moim imieniem i podarunkami na bok. Teraz mogłem spokojnie zwrócić się do kolegi. Gdy usłyszałem jego wypowiedź, postanowiłem odpowiedzieć na jego pytanie.
- Co mi się najbardziej podobało? Zdecydowanie podróż tutaj. Jednak czy można było oczekiwać ode mnie innej odpowiedzi jak tak. Kocham podróże dlatego droga do tego miejsca zostanie zapamiętana przeze mnie długo. A zwłaszcza potężne Avalungi, które przez chwilę zagrodziły nam drogę.
Jednak sobie przypomniałem o jednej ważnej sprawie.
- Szkoda, że Jynx zniknęła tak szybko. Zdecydowanie pobyłbym w jej towarzystwie jeszcze długo. Tego mi będzie właśnie brakować.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

Female Liczba postów : 1293

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 8:13 pm

Roxie nadal patrzyła na swoją byłą Fennekin z niedowierzaniem. Wyrwały ją z tego dopiero głosy trenerów, a dokładniej Wabika i Castiela. Roxie uśmiechnęła się do niech w geście podziękowań za gratulację ewolucji Fennekin, a potem po raz kolejny spojrzała na choinka, który najwyraźniej zaciekawiła jej podopieczną. Ognisty stworek podszedł do choinki i zaczął się jej przyglądać z każdej możliwej strony.
-Nowy wygląd, ale charakterek taki sam co.
Powiedziała sama do siebie i zaczęła przyglądać się dalszym poczynaniom swojego pokemona.
Powrót do góry Go down
Wabik

Wabik

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 8:17 pm

Chłopak przypiął PokeBalla z nowym podopiecznym do paska. Nastepnie wysłuchałem słów swojego towarzysza odnośnie podróży.
- Ja uwielbiam wędrować, jednak nie bo zimnych terenach pokrytych lodem i śniegiem, tylko po dzikich terenach lasów i gajów. Warto wtedy pomyśleć o naturze i szukać miejsc w których człowiek nie zniszczył tego piękna. - chłopak na chwilę zamilkł. W jego głowie pojawiły się liczne obrazy nawiązujące do jego samotnych wędrówek.
-Avalungi budziły respekt. Ich rozmiar oraz potęga. Nie chciałbym z nimi walczyć. Sądze, że taka walka zaowocowałaby moją porażką.
Powrót do góry Go down
Castiel

Castiel

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 8:24 pm

Uważnie przysłuchiwałem się to o czym mówił Alex. Trochę smuciło mnie ograniczenie dla wygodniejszych terenów.
- Jednak zostanę wierny temu, że jako podróżnik warto choć raz być we wszystkich możliwych miejscach. I tym łagodnych i srogich. Wtedy można się zlęknąć i pokazać respekt naturze. Ona jest własnie przepiękna.
Ponownie powróciła historia o lodowych górach podczas trasy tutaj.
- Gdyby doszło do konfrontacji to nas by nie było tutaj. A wtedy z pewnością nici nas jako pomocników. I święta zostałby zniszczone.
Powrót do góry Go down
Wabik

Wabik

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitimeNie Gru 21, 2014 8:55 pm

- Jako podróżnik też chciałbym zwiedzić wszystkie miejsca, jednak ja wolę dzicz. W tych miejscach mogę poczuć szczególną obecność natury i jej duchów. W lodowej pustyni nie czuje tego życia, więc nie płynie z tego żadna radość, jedynie lodowe pokemony dodawały życia w to miejsce. - powiedział pewnie. Miał świadomość tego co mówił.
- Szczerze Ci powiem, że jako pomocnik w tym miejscu nie czułem się zmuszany... Robiłem wszystko z własnej nieprzymuszonej woli, po prostu chciałem pomóc. Od tak...
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Tajemnicza Chatka   Tajemnicza Chatka - Page 7 Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Tajemnicza Chatka

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 7 z 7Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokemonEternal :: Rozrywka :: Wydarzenia Specjalne-