|
|
| |
Autor | Wiadomość |
---|
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Nie Maj 11, 2014 5:34 pm | |
| Po wizycie w zatoce skorupiaków poszedłem sobie z Magnetonem do starej rozdzielni. Na miejscu wyjąłem łuk i kilka strzał o jaskrawych lotkach. Wytłumaczyłem pokemonowi, że jak wystrzele strzałę, ma ją naznaczyć celownikiem, gdy ta jeszcze leci, a gdy się wbije w trawy, ma posłąć za nią elektro działo. Pok potwierdził ze rozumie i rozpoczęliśmy strzelanie. Kilka pierwszych strzał umknęło pokemonowi ale gdy w końcu złapał bakcyla, żadna strzała się nie ostała. KAżda była trafiana w ocie Celownikiem, a gdy się wbijała w ziemie była wykańczana elektro działem. Magneton Celownik (Lock-on) 14 |
| | | Dziomek
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Pon Maj 12, 2014 8:06 pm | |
| Kończąc podróż po miejscach treningowych udałem się do starej rozdzielni. Gdy dotarłem do budynku, w którym niegdyś znajdowała się szatnia pracowników. Ułożyłem na szafkach kaski i wypuściłem z pokeballa Magnetona. Pokemon po wyjściu z balla od razu domyślił się o co chodzi i od razu rozpoczął namierzanie kasków Celownikiem. Gdy już któryś z nich namierzył, posyłał w jego kierunku swój najmniej celny atak zwany elektro działem. Demolowaliśmy w ten sposób szatnię przez kilka minut, po czym nagrodziłem pokemona prądem z akumulatora i wróciliśmy do domu. Magneton Celownik (Lock-on) 15 |
| | | Dziomek
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Wto Maj 13, 2014 6:34 pm | |
| Po treningu z Palpitoadem, poszedłem w daleką podróż do starej rozdzielni. Cały plac był pełen wody, więc odszukałem jakaś skrzyneczkę i na niej stanąłem, bo gdyby Magneton trafił w ziemię którymś z jego elektrycznych ataków, to i ja bym nim oberwał. Po spełnieniu wymogów BHP mogliśmy rozpocząć trening. Zrobiłem kilkanaście papierowych samolocików z jakiejś gazetki i rzucałem nimi we wszystkie strony. Pokemon namierzał je w locie, a gdy samoloty kryły się w wysokiej trawie, posyłał za nimi elektro działo. Większość samolotów nie przetrwałą tego treningu, więc mój Magneton zasłużył na pochwałę. Magneton Celownik (Lock-on) 16 |
| | | Dziomek
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Sro Maj 14, 2014 5:04 pm | |
| Kończąc dzisiejszą podróż po miejscach treningowych, zawitałem w starej rozdzielni. Na miejscu, tuż przy siatce wypuściłem z balla Magnetona. Pokemon rozejrzał się po okolicy i nie wypatrzył nic, co by sie nadawało na ofiarę. Za to ja znalazłem kilka kruchych patyków i postanowiłem je wykorzystać. Rzucałem je z całej siły nad siatką, a Magneton naznaczał je w locie Celownikiem, by zniszczyć je elektro działem gdy wylądują w wysokiej trawie za siatką. Po kilkunastu patykach pokemonowi znaczącą spadł poziom prądu, więc zakończyliśmy trening i udaliśmy się do pobliskiej elektrowni wiatrowej, by podkraść trochę prądu dla mego poka. Magneton Celownik (Lock-on) 17 |
| | | Dziomek
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Czw Maj 15, 2014 9:18 am | |
| Po treningu z Palpitoadem, poszedłem do Sarej rozdzielni. Po przekroczeniu ogrodzenia, wypuściłem z balla Magnetona i szybko wytłumaczyłem mu zasady dzisiejszego treningu. Miałem przygotowanych kilka małych latawców. Pszczałem je najwyżej jak tylko się dało, a Magneton miał je namierzać za pomocą celownika i uderzać później elektro działem. Po kilkunastu minutach takiego treningu wszystkie latawce zostały zniszczone, więc nakarmiłem pokemona prądem z baterii od latarki i wróciłem do domu, by odpocząć po dwóch dzisiejszych treningach. Magneton Celownik (Lock-on) 18 |
| | | Dziomek
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Pią Maj 16, 2014 9:38 am | |
| Po treningu z Palpitoadem, przeszedłem się z Magnetonem do starej rozdzielni. Podobnie jak u wodnego poka, cele Magnetona miały stanowić balony wypełnione helem. Napompowałem kilka balonów. Puściłem pierwszego w powietrze, odczekałem pół minuty i poleciłem Magnetonowi naznaczyć go Celownikiem. Pok trafił czerwoną obręczą. Poczekaliśmy jeszcze trochę aż balon uniesie się wysoko i dopiero wtedy kazałem Magnetonowi sprawdzić czy trafi w balon Elektro działem. Elektryczny atak mimo dużej odległości do celu i słabej celności samego ataku, trafił idealnie w balon, natychmiastowo go niszcząc. Powtórzyliśmy próbę kilkakrotnie i za każdym razem efekt treningu był tak samo pozytywny jak za pierwszym razem. Magneton Celownik (Lock-on) 19 |
| | | Sin Cara Admin
Liczba postów : 1389 Wiek : 30
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Nie Maj 18, 2014 3:45 pm | |
| No i na sam koniec przybyłem w miejsce o nazwie Stara Rozdzielnia gdzie miałem dzisiaj kontynuować trenowanie mojego Ampharosa. Wypuściłem wiec go i już po chwili rzekłem: -Świetlisty Ekran. - pokemon tylko się uśmiechnął i czekał na porady. Zobaczył więc filmik i już wiedział z czym to się je. Momentalnie nazbierał w sobie sporą ilość energii i już po chwili wystrzelił ją z siebie, a ta się ustawiła na postaci sześcianu, który bronić miał Ampharosa ze środka. Tak pokemon ponawiał kilkanaście razy. A gdy miał dość to wtedy zakończyłem ten trening, jego schowałem do pokeballa i ruszyłem do domu. Cel: -Ampharos nauka Świetlistego Ekranu (Light Screen) (1)
|
| | | Matt
Liczba postów : 983 Wiek : 26
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Sob Maj 24, 2014 2:31 pm | |
| Na terenie Starej Rozdzielni pojawił się uśmiechnięty, czarnowłosy chłopak. Wokół niego latała radośnie Emolga. Przytulała go, nie dawała zbliżyć się do niego innym pokemonom. To trochę tak, jakby go broniła. -Dobra. Dzisiaj kontynuujemy naukę Iskry. Popracujemy nad twoją celnością i mocą z jaką wykonujesz atak. Twoim zadaniem będzie wzlecenie jak najwyżej i zaatakowania z dużej wysokości w tamtą kukiełkę – wyjaśnił. Wskazana przez Matta kukła była dość mała, utrudniało to celność. Na początku jednak przyszedł czas na rozgrzewkę. Emolga wraz z Mattem powtórzyli sobie wszystkie znane im ataki. - Ok. Wzleć najwyżej jak możesz, żebyś tylko mnie usłyszała – rzekł. Kiedy wleciała, spojrzał w górę. - Iskra! – krzyknął. Emolga zaczęła pikować w dół. Po chwili z dość sporą siłą uderzyła w lalkę – Świetnie! – krzyknął Matt. Wykonali razem jeszcze kilka powtórzeń. Emolga była z chwili na chwilę bliżej opanowania Iskry. Po wszystkim chwila zabawy i w końcu Matt wycofał pokemona do balla i odszedł.
Emolga – Iskra (7) |
| | | Riley Admin
Liczba postów : 836 Wiek : 26
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Pon Maj 26, 2014 7:59 pm | |
| W końcu znalazłem chwileczkę aby przyjść do Starej Pasieki i kontynuować tu treningi z moim węgorzem. Po przybyciu na miejsce i wypuszczeniu Eelektrika z pokeballa pokazałem mu w pokedexie Wyładowanie którego miał się nauczyć. Zaczęliśmy od małego celu. Pokemon skumulował energię elektryczną którą ma w sobie po czym uderzył Wyładowaniem w cel. Ciało Gambita otoczyła jasno-żółta poświata dzięki której Eelektrik strzelał piorunami wyładowania w cel. Udało nam się wykonać to co zaplanowane, więc odesłałem swojego Węgorza do pokeballa i ruszyłem dalej.
Eelektrik - nauka Wyładowania (Discharge)(1) |
| | | Matt
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Nie Cze 01, 2014 3:26 pm | |
| Stara Rozdzielnia. W tym miejscu pojawił się czarnowłosy chłopak, którego radośnie otaczała Emolga. Pokemon ten przytulał się do niego, nie puszczał. -Dobra Emolga, spokojnie. Jesteśmy tutaj po to, by trenować. Skupmy się na tym. Naszym celem jest Iskra. – rzekł. Dzisiaj Emolga miała stoczyć swoją pierwszą walkę. Miała być to walka z Aipom. Emolga miała skupić się na tym, aby w trakcie walki jak najczęściej używać Iskry. W przypadku wzrostu adrenaliny, dużo łatwiej opanować nowe umiejętności. Aipom oczywiście miał dawać jej wygrać. Miało to pomóc Emoldze w prywatnym rozwoju. Na początku jednak zajęli się krótką rozgrzewką. Po niej zaczęła się walka. Aipom na zmianę używał Drapania, Łaskotek. Emolga natomiast skupiła się na atakowaniu przeciwnika Iskrą. Walka była zacięta, pokemony mniej więcej były na równym poziomie. Po starciu przyszedł czas na chwilę odpoczynku, zabawy. Po wszystkim Matt wycofał swoje pokemony do balli i odszedł z uśmiechem.
Emolga – Iskra (8) |
| | | Matt
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Nie Cze 15, 2014 7:15 pm | |
| Matt pojawił się przy Starej Rozdzielny. Emoldze udało się opanować Iskrę, przyszedł więc czas na kolejny atak. Miał być to Elektryzujący Dotyk. Chłopak wypuścił z pokeballa swoją elektryczną podopieczną. - Cześć Emolga. Gratuluję opanowania Iskry. Świetnie sobie radzisz. Dzisiaj zajmiemy się nowym atakiem. Kolejny atak, który dla ciebie przygotowałem nosi nazwę Elektryzujący Dotyk. Chodzi w nim o to, abyś w swoich policzkach wytworzyła napięcie elektryczne, a następnie pchnęła się na przeciwnika. Atak ten jest typu elektrycznego, ma szansę na sparaliżowanie przeciwnika. – powiedział, wyciągając z torby zdjęcie: - Widzisz? – zapytał z uśmiechem – Ten pokemon na zdjęciu to Dedenne. Zbiera on energię w swoich elektrycznych policzkach, by następnie pchnąć się swoim ciałem na przeciwnika. – wyjaśnił jeszcze raz. Dzisiaj jednak mają zamiar zająć się jedynie teorią. Praktyka będzie później. Po wszystkim Matt wycofał Emolgę do balla i odszedł z uśmiechem. Emolga – Elektryzujący Dotyk (1) |
| | | Matt
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Wto Cze 17, 2014 9:00 pm | |
| Przy Starej Rozdzielni pojawił się uśmiechnięty, czarnowłosy chłopak. Wokół niego z radością latała Emolga, która przytulała chłopaka, stawała się agresywna dla wszystkich pokemonów, które chcą się do niego zbliżyć. Matt dawno nie miał okazji spotkać kogoś aż tak zaborczego. Mimo to uśmiechał się. Wiedział, że Emolga będzie w stanie go obronić i wykonać jego polecenia w trakcie walki. Po dotarciu na miejsce treningu chłopak uśmiechnął się do pokemona. -Dzisiaj przechodzimy do praktycznej części treningu. Przypomnę ci na czym polega atak. Podzieliłem część praktyczną na dwie części. Najpierw nauczymy cię gromadzić energię w twoich policzkach. Później poćwiczymy szarżę w przeciwnika i zakończymy całość połączeniem. Dzisiaj pierwsza część – gromadzenie napięcia elektrycznego. Myślę, że nie będziesz miała z tym problemów. – powiedział i mrugnął do niej delikatnie. Emolga uśmiechnęła się. Wszystko rozumiała. Była pewna siebie i zawzięta. Trening zaczęli od krótkiej rozgrzewki. Emolga miała przypomnieć sobie znane jej ataki. Szczególnie skupiła się na Naładowaniu. Musiała nauczyć się w jak najmniejszym tempie wytwarzać napięcie elektryczne w swoich policzkach. - Dobra, spróbuj stworzyć na swoim futerku prąd – powiedział. Emolga skupiła się. Zamknęła oczy... efekty były marne. - Może spróbuj łapkami potrzeć o policzki. Na pewno ci to pomoże – wyjaśnił. Emolga delikatnie przytaknęła. Zaczęła trzeć o policzki. Napięcie, które wytwarzała, było niewielkie, ale jednak istniało. Są na dobrej drodze. - Teraz więc spróbuj wytworzyć energię elektryczną bez pocierania. – powiedział. Emolga zamknęła oczy. Skupienie było widać gołym okiem. Pokemon zaczął delikatnie iskrzyć. Udało się. Matt był z niej dumny. Nie chciał przemęczać pokemona, więc dzisiejszy trening zakończyli właśnie tak. Po nim przyszedł czas na chwilę odpoczynku oraz zabawy. Po wszystkim Matt wycofał swoją elektryczną podopieczną do pokeballa i odszedł z uśmiechem.
Emolga – Elektryzujący Dotyk (2) |
| | | Matt
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Sro Cze 18, 2014 9:42 pm | |
| Obok Starej Rozdzielni przez jakiś czas chodził bez celu samotny, czarnowłosy chłopak. Kiedy znalazł odpowiadające mu miejsce, wypuścił z pokeballa pokemona, którym była Emolga. Za zadanie miał razem z nią odbyć trening Elektryzującego Dotyku. Emolga przez jakiś czas przymilała się do swojego trenera. Była uśmiechnięta i jak się przytuliła to ciężko było ją odciągnąć. W końcu się jednak udało. -Emolga, później czułości. Najpierw zajmijmy się treningiem. Dzisiaj chciałbym popracować nad ciosem, który zadasz. Na następnym treningu spróbujemy połączyć tworzenie napięcia elektrycznego i ciosu. Dzisiaj jednak tylko ta fizyczna część. – powiedział. Emolga z zawzięciem słuchała swojego trenera. Przed treningiem jednak zajęli się chwilą rozgrzewki. Po niej Emolga ponownie zaczęła słuchać trenera. - Twoim zadaniem będzie rzucenie się w powietrzu. Musisz postarać się zadać cios całym ciałem. Na razie nie będę stawiał ci żadnego celu. Po prostu uderz. – powiedział. Emolga uśmiechnęła się delikatnie. Starała się wyprowadzić mocny cios bokiem, ale nogi jej się poplątały i upadła na ziemię – Spokojnie Emolga, będzie dobrze. Spróbuj jeszcze raz – powiedział. Emolga wyprowadziła całkiem niezły cios bokiem. - Świetnie! Teraz spróbuj jeszcze raz! – powiedział. Emola zgodnie z prośbą zaatakowała ponownie. Znów wyszło całkiem nieźle – Świetnie. Teraz spróbuj jeszcze raz, ale z lotu – powiedział. Emolga wzbiła się w powietrze. Z góry trochę trudniej było jej zadać cios. Mimo to po kilku próbach udało się. Po wszystkim nadszedł czas na chwilę zabawy i odpoczynku. W końcu Matt wycofał Emolgę do balla i odszedł zadowolony z treningu.
Emolga – Elektryzujący Dotyk (3) |
| | | Matt
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Czw Cze 19, 2014 7:41 pm | |
| Niedaleko Starej Rozdzielni przechadzał się chłopak, wokół którego z wyraźną radością latała Emolga. Był to Matt, który zmierzał w tym kierunku w celu odbycia treningu z ów pokemonem. Kiedy dotarł na miejsce, powiedział: -Dobra, nie ma obijania się. Kontynuujemy. Dzisiaj chciałbym, abyś nauczyła się za pomocą Elektryzującego Dotyku uderzać w małe, ruchome cele – powiedział z uśmiechem. Emolga przytaknęła na znak zrozumienia – Będziesz celowała w kamienie, które będę rzucał. – powiedział. Zanim jednak to się stało, rozgrzali się troszeczkę. Po rozgrzewce zaczął się trening. Emolga na początku miała problemy z uderzeniem w małe kamyczki, które poruszały się dość szybko. Z czasem jednak udało jej się w dużym tempie gromadzić energię, a następnie szybko reagować na lecące kamienie i uderzać je. - Świetnie Emolga. Teraz spróbuje rzucać po dwa kamienie naraz. Odbijaj jak najwięcej – rzekł. Tak właśnie się stało. Wszystko działo się strasznie szybko. Emolga nie nadążała, nie wspominając o samym Mattcie. W końcu nadszedł czas na odpoczynek i chwilę zabawy. Po zakończeniu treningu Matt wycofał swojego pokemona do pokeballa i z uśmiechem odszedł z terenu Starej Rozdzielni
Emolga – Elektryzujący Dotyk (4) |
| | | Matt
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Wto Lip 01, 2014 3:09 pm | |
| W pobliżu Starej Rozdzielni pojawił się Matt, który przybył w to miejsce w celu odbycia treningu ze swoją Emolgą. Po przyjściu wypuścił z pokeballa swojego elektrycznego pokemona. Emolga od razu rzucił się na Matta z uściskami, chłopak zaśmiał się lekko. -Spokojnie Emolga. Teraz przyszedł czas na trening. Kontynuujemy Elektryzujący Dotyk. Dzisiaj staniesz do walki z Aipom – szanse będą wyrównane. W trakcie walki staraj się jak najczęściej używać Elektryzującego Dotyku – powiedział z uśmiechem i wypuścił Aipom. Najpierw krótka rozgrzewka, a później nadszedł czas na walkę. Emolga dawała z siebie wszystko. Z całej siły uderzała Elektryzującym Dotykiem. Miała jednak małe problemy z celnością, zatem Matt wiedział co będą robić na kolejnych treningach. Oczywiście praktyka jest najlepszym treningiem, więc Emoldze z chwili na chwilę walki z Aipom szło lepiej. Po stoczonym pojedynku, który zakończył się zwycięstwem Emolgi, nadszedł czas na chwilę odpoczynku i zabawy. Później w końcu mogli udać się dalej dumni z postępów. Najbardziej dumny mógł być Matt, który obserwował jak pod jego opieką pokemony rosną w siłę.
Emolga – Elektryzujący Dotyk (5) |
| | | Matt
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Sro Lip 02, 2014 9:49 pm | |
| Ranek i wschód słońca tworzyły przyjemną atmosferę panującą przy Starej Rozdzielni. Ciepło wschodzącego słońca ogrzewało bladą twarz Matta. Chłopak przyszedł tutaj, by kontynuować trening Elektryzującego Dotyku ze swoją elektryczną księżniczką – Emolgą. Wypuścił ów pokemona z pokeballa, a ona od razu rzuciła się na niego z uściskami. Matt zaśmiał się delikatnie. -Cześć Emolga, nie przesadzaj. Przyszliśmy tutaj trenować. Skupmy się na tym. – wyjaśnił, a Emolga z zaangażowaniem przytaknęła. - Na dzisiejszym treningu chciałbym popracować nad twoją szybkością. Musisz być szybka jak piorun, zatem uderzać też musisz szybko – powiedział z uśmiechem. - Ale najpierw trochę się rozciągnijmy – rzekł. Zaczęli więc od rozgrzewki. Było to trochę biegów, przypomnienie sobie znanych Emoldze ataków oraz rozciąganie. Po niej Matt powiedział: - Dobra. Dajesz z siebie wszystko, jasne? Twoim celem będzie jak najszybsze przebiegnięcie toru przeszkód i uderzenie w kukłę na końcu za pomocą Elektryzującego Dotyku. Energię zbieraj już w trakcie biegu. – Emolga przytaknęła na znak zrozumienia. Matt przed treningiem rozstawił dość spory tor przeszkód. Użył rzeczy znalezionych na terenie Rozdzielni – jakichś desek, kawałków blachy, kamieni itp. Chłopak włączył stoper, a Emolga ruszyła biegła, leciała, czołgała się. Była bardzo dzielna i starała się pobiec jak najszybciej. W końcu nadszedł czas na cios. Pokemon przyspieszył i z całej siły uderzył w kukłę. Wtedt chłopak zatrzymał zegar. Nie był do końca zadowolony z czasu, ale było naprawdę nieźle. Krótko mówiąc – lekko powyżej przeciętnej. Emolga niestety przypłaciła to swoją energią – miała dość. Trening ją wykończył. Zatem Matt nie chciał już przedłużać. Nadszedł czas na odpoczynek i chwilę zabawy, po których odeszli z uśmiechem.
Emolga – Elektryzujący Dotyk (6) |
| | | Riley Admin
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Pon Lip 07, 2014 3:46 pm | |
| Po treningu w Starej Pasiece przybywam do Starej Rozdzielni aby kontynuować treningi z Eelektrikiem, a raczej aby przekazać mu przedmiot który umożliwi mu ewolucję na stadium ostateczne. Wypuściłem węgorza i zacząłem z nim rozmawiać. W trakcie naszego dialogu zapytałem, czy nie zechciałby zostać jeszcze silniejszym niż jest. Umożliwi mu to Thunder Stone który wyciągnąłem z plecaka i trzymając w obu dłoniach wręczyłem Gambitowi. Pokemon był dosyć silny i wytrenowany by mógł stać się jeszcze silniejszym. Po kilku chwilach namysłu, pokemon chwycił kamień i ewoluował. Po ewolucji pokemona schowałem go do pokeballa i ruszyłem dalej.
Eelektrik - ewolucja w Eelektrossa |
| | | Riley Admin
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Sro Lip 09, 2014 10:29 am | |
| Już po wyewoluowaniu swojego podopiecznego przybywam z nim na nasze stałe miejsce treningowe aby kontynuować dalszą naukę. Dzisiejszym celem Eelektrossa było uczenie się chyba już ostatniego ataku którym jest Kruszący Pazur. Zadaniem pokemona było rozkruszenie kamiennych bloczków przy pomocy tego ataku. Gambit zaczynając atak chwycił swoimi kończynami kamienny bloczek i za pomocą swoich pazurów kruszył go. Na początku nie udało mu się tego zrobić w całości, jednak po sprężeniu sił zmiażdżył kamień w całości. Po udanym treningu razem z Eelektrossem przy sobie ruszyliśmy na dalsze miejsca treningów.
Eelektross - nauka Kruszącego Pazura (Crush Claw)(1) |
| | | Matt
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Sob Lip 12, 2014 8:34 pm | |
| Przy Starej Rozdzielni pojawił się uśmiechnięty, czarnowłosy chłopak. Wypuścił on z pokeballa swojego pokemona – Emolgę. Pokemon ten od razu rzucił się na Matta z uściskami. Chłopak zaśmiał się delikatnie. - Starczy tych uścisków. Dzisiaj kontynuujemy Elektryzujący Dotyk – powiedział z uśmiechem. - Na dzisiejszym treningu pojawia się coś nowego. Owszem - wiesz, że Elektryzujący Dotyk zadaje przeciwnikowi obrażenia. Teraz dodatkowo dodamy efekt tego ataku. Elektryzujący Dotyk bowiem wywołuje u przeciwnika paraliż. – wyjaśnił. - Spójrz może, jak wygląda w ogóle paraliż – powiedział, pokazując zdjęcie: - Paraliż jest zmianą statusu, która objawia się utrudnieniem w ruchu. Pokemon dotknięty paraliżem jest dużo wolniejszy niż zwykle i dodatkowo nieraz paraliż uniemożliwia wykonywanie mu ataku – wyjaśnił – Teraz zatem, będziesz próbowała wykonać Elektryzujący Dotyk, przekazując manekinowi część powstałego prądu elektrycznego – w taki sam sposób wywołasz u przeciwnika paraliż – powiedział z uśmiechem. Emolga kilkukrotnie uderzała manekina, próbując przekazać na niego część powstałej energii elektrycznej. Nie szło jej to zbyt dobrze, za to sam atak – wychodził całkiem nieźle. Po wszystkim Matt przez chwilę bawił się z Emolgą, by po chwili odejść z uśmiechem. Emolga – Elektryzujący Dotyk (7) |
| | | Matt
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Sro Lip 23, 2014 2:17 pm | |
| Matt przybył w okolice Starej Rozdzielni. Nadszedł czas na ósmy trening Elektryzującego Dotyku z Emolgą. Chłopak wypuścił ów pokemona z pokeballa -Cześć! Nadszedł czas na kolejny trening! Dzisiaj stoczysz kolejną walkę, ale postarasz się, aby Elektryzujący Dotyk Sparaliżował twojego przeciwnika. A będzie nim Aipom – rzekł – Ale najpierw się rozgrzejmy – rzekł. Szybko się rozciągnęli i powtórzyli sobie znane im ataki. - Dobra – rzekł, wypuszczając Aipom. Zaczęła się walka. Emolga miała jak najczęściej używać Elektryzującego Dotyku. Miała dodatkowo skupić się na tym, aby sparaliżować przeciwnika. W trakcie walki, Matt zajął się pielęgnacją jaja, które miał. Siedział w nim ciekawy pokemon. Po treningu nadszedł czas na chwilę odpoczynku. Po wszystkim Matt wycofał pokemony do balli i odszedł z uśmiechem.
Emolga – Elektryzujący Dotyk (8) |
| | | Matt
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Pon Lip 28, 2014 7:47 pm | |
| Chłopak o imieniu Matt pojawił się w okolicach Starej Rozdzielni. Nadszedł czas na dalsze treningi z Emolgą. Chłopak wypuścił ów pokemona z pokeballa. -Cześć! Świetnie sobie poradziłaś z Elektryzującym Dotykiem. Nadszedł czas na kolejny atak, którym będzie Pogoń. – wyjaśnił. - Niestety nie mam zdjęć, ów ataku, ale chyba lepiej będzie, kiedy zobaczysz go na własne oczy – powiedział, wypuszczając z pokeballa Whirlipede. - Pokaż Emoldzie jak poprawie używa się Pogoni! – zakomenderował. Whirlipede wykonała atak, a Emolga patrzyła lekko zdenerwowana. Whirlipede też była samicą. Emolga poczuła się zazdrosna. Matt był tego świadomy, jednak zrobił to celowo. Chciał, aby przez swoją zazdrość, Emogla bardziej przyłożyła się do treningów. Chciał, aby pokazała, że ona też potrafi użyć Pogoni. Taki mały chwyt! Miał nadzieję, że się powiedzie. -Teraz, kiedy widziałaś jak użyć Pogoni, chciałbym abyś się jej nauczyła. Ale najpierw trochę teorii – rzekł, wycofując Whirlipede do balla. - Ruch ten staje się silniejszy, jeżeli pokemon, który nim obrywa, jest akurat wycofywany do pokeballa. Jak sama nazwa wskazuje – musisz gonić swojego przeciwnika, uderzyć go, być szybsza! – powiedział. - Jest to ruch typu mrocznego. Świetnie poradzi sobie w walce z pokemonami psychicznymi, duchami. Nie zrobi natomiast zbyt wiele pokemonom mrocznym, walczącym oraz stalowym. – wyjaśnił. Dzisiejszy trening miał ograniczać się tylko do teorii. W końcu nadszedł czas na chwilę zabawy i odpoczynku, by w końcu Matt wycofał swojego pokemona do balla i odszedł.
Emolga – Pogoń (1) |
| | | Dziomek
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Pon Sie 18, 2014 9:44 am | |
| Kończąc dzisiejszą podróż po miejscach treningowych, udałem się do Starej Rozdzielni, gdzie miałem wznowić trening z Magnetonem. Pokemon po wyjściu z balla zajął miejsce nad jedną z ławek a ja zacząłem wykład na temat ataku, który będziemy teraz trenować. Tym atakiem był Potrójny Atak. Wyjaśniłem ze jest to atak typu normalnego, który ma wysoką celność i daje dwadzieścia procent szans na pozostawienie jakiegoś efektu, paraliżu, podpalenia lub zamrożenia. Wyjaśniłem pokowi, że ten atak przyda mu się podczas walk z ziemnymi pokemonami, które są odporne na większość z jego ataków. Szczegóły dotyczące wykonania tego ataku miał poznać podczas następnej sesji treningowej. MagnetonPotrójny Atak (Tri Attack) 1 |
| | | Dziomek
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Wto Sie 19, 2014 9:25 am | |
| Po treningu z Beedrillem, przeszedłem się do Starej Rozdzielni. Na miejscu treningowym udałem się do starego biura i wypuściłem tam MAgnetona z jego pokeballa. Pokemon zajał miejsce przed tablicą, a ja zacząłem mu tłumaczyć jak wykonuje się atak zwany Potrójnym Atakiem. Wyjaśniłem pokemonowi że musi zebrać normalną energię w wszystkich trzech oczach aż energia utworzy równy trójkąt. Wtedy też powinien w wszystkich swych magnesach wywołać prąd, który spowoduje że zebrana w oczach energia zostanie wystrzelona w cel. MagnetonPotrójny Atak (Tri Attack) 2 |
| | | Dziomek
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Sro Sie 20, 2014 10:00 am | |
| Po treningu z Golbat, przespacerowałem się do Starej Rozdzielni. Dziś w tym miejscu miałem po raz trzeci opowiadać Magnetonowi o ataku zwanym Potrójnym Atakiem. Na początek opowiedziałem co powoduje u przeciwnika ten atak, a zakończyłem na sposobie jego wykonania. Magneton chyba już się orientował co i jak, więc nie męczyłem go teoriami zbyt długo i poszliśmy na trening Beedrilla. MagnetonPotrójny Atak (Tri Attack) 3 |
| | | Dziomek
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia Czw Sie 21, 2014 5:04 pm | |
| Nadeszła pora na moją wizytę w miejscu zwanym Starą Rozdzielnią. Mój Magneton miał dziś próbować wykonywać atak nazywany Potrójnym Atakiem. Ustawiłem magnesika naprzeciwko małej atrapy przedstawiajacej Meowth i poleciłęm mu by patrząc na cel skupiał normalną energię zawierające żywioł lodu, ognia i elektryczności. Pok skupiał się długo i bez rezultatu ale i tak byłem z niego dumny i chwaliłem go na każdym kroku. MagnetonPotrójny Atak (Tri Attack) 4 |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Stara Rozdzielnia | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|