PokemonEternal
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesRejestracjaZaloguj

Share

Wybrzeże Morza Shinzu

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
AutorWiadomość
Kamol

Kamol

Male Liczba postów : 303

Wybrzeże Morza Shinzu - Page 11 Empty
PisanieTemat: Re: Wybrzeże Morza Shinzu   Wybrzeże Morza Shinzu - Page 11 Icon_minitimeWto Mar 03, 2015 9:13 pm

Nadszedł kolejny trening z moim Mudkipem. Dziś po raz ostatni ćwiczyć mieliśmy zbieranie wodnej energii. Dzisiejszym celem było skrócenie czasu w jakim stworek zbierał duże ilości mocy. Trening jednak, jak zawsze zresztą, rozpoczął się od kąpieli błotnej mudkipa. Nie byłem do końca przekonany czy dziś pokemon dłużej pobawi się w błocie tak jak to było na ostatnim treningu dlatego pozwoliłem mu się zrelaksować. Po odprężeniu nadszedł czas na trening. Specjalnie pokemon dłużej dziś posiedział sobie w błocie by potem czuć się lepiej na treningu. -Ok mudkip dziś poćwiczymy po raz 3 zbieranie energii. Celem treningu jednak będzie skrócenie czasu. Tak więc mudkip przypomnij sobie wszystkie wcześniejsze treningi i postaraj się zrobić to jak najszybciej. Wczoraj zbierałeś energię w bardzo dużej ilości, ale niestety nie robiłeś tego szybko więc trzeba się poprawić. Tak więc malutki bierz się do roboty. - Po tych słowach uśmiechnąłem się do stworka po czym zacząłem sobie go obserwować ze stoperem w ręku. Pokemon na mój znak starał się zbierać energię, po czym gdy skończył miał mi dać znak, a ja zatrzymywałem czas. Pierwsze próby wychodziły niezbyt dobrze. Pokemon, gdy zbierał energię w zadziwiająco szybkim czasie okazywało się, że nie było wcale jej dużo, a gdy energii było dużo to czasu było również bardzo dużo. Dałem jednak parę rad stworkowi i po nich zaczął robić wyraźne postępy. W końcu udało się skrócić czas tak że zadowalał mnie i pokemona, a energii było wystarczająco na atak. Pokemon postarał się jeszcze kilka razy w celu zakodowania sobie co i jak powinien robić. Po tym bardzo udanym treningu uznałem że następne będą już dotyczyć innych etapów nauki ciosów.

Mudkip:
Wodna Broń (Atak Specjalny) | Etap II | | Trening III|
Powrót do góry Go down
Kamol

Kamol

PisanieTemat: Re: Wybrzeże Morza Shinzu   Wybrzeże Morza Shinzu - Page 11 Icon_minitimeCzw Mar 05, 2015 3:02 pm

Po ostatnich treningach zbierania energii nadszedł czas na coś co jest już częścią, która powoli będzie kończyć naukę. Dziś stworek miał za zadanie nauczyć się formowania strumienia wody, ale zaczęliśmy od błotnej kąpieli. Po odpoczynku zaczęliśmy trening. -Mudkip dziś zaczniemy już coś co na pewno będzie ciekawsze. Będziesz musiał wykorzystać wszystko co nauczyłeś się na poprzednich treningach i sformować strumień wody. Może na pierwszy rzut oka wydaje się to dość trudne, ale zaufaj mi jesteś bardzo zdolny i przede wszystkim młody więc powinieneś szybko przyswoić sobie o co chodzi. Tak więc musisz wypuścić zgromadzoną wodną energię pod ciśnieniem tak jak na tym krótkim filmiku. - Po tych słowach pokazałem pokemonowi animacje
Wybrzeże Morza Shinzu - Page 11 Giphy
Mudkip przyjrzał się obrazkowi dwukrotnie po czym zaczął działać. Rozpoczął od zebrania w ustach wody. Widać, że przyłożył się do ostatnich treningów, bo ten element wyszedł mu bardzo dobrze. Potem "wystarczyło" tylko by pokemon pod ciśnieniem wystrzelił z ust wodę. Za pierwszym razem nie mogę ukrywać, że wyszło mu wręcz fatalnie. Pokemon zamiast wystrzelić wodę, wypluł ją. Nieco lepiej było za drugim razem po tym, gdy wprowadziliśmy kilka poprawek. Pokemon wystrzelił strumyk lecz on bardzo szybko się załamał. Mimo wszystko trzeba było przyznać, że było bardzo ładnie. -Jeszcze kilka treningów nad tym elementem i na pewno będzie o wiele lepiej - Powiedziałem do stworka próbując go jeszcze trochę motywując. Niestety nie dało to zbyt wiele bo pokemon nadal robił niemalże identyczny strumyk. No cóż to dopiero początek. Na zakończenie Mudkip w nagrodę za taki ładny trening mógł jeszcze raz skorzystać z relaksacyjnej kąpieli wodnej.

Mudkip:
Wodna Broń (Atak Specjalny) | Etap III | | Trening I |
Powrót do góry Go down
Kamol

Kamol

PisanieTemat: Re: Wybrzeże Morza Shinzu   Wybrzeże Morza Shinzu - Page 11 Icon_minitimeWto Mar 10, 2015 5:22 pm

Po ostatnim treningu dość długo nie ćwiczyłem z moim stworkiem. Nadszedł jednak czas na wznowienie treningów. Dziś tak jak ostatnio trenowaliśmy tworzenie strumienia wody. Bez zbędnego gadania rozpoczęliśmy trening. Pokemon od razu wziął się do pracy. Tak jak na poprzednich treningach pokemon zbierał swoją wodną energię po czy starał się stworzyć z wody strumień. Na samym początku strumyk był bardzo mały i od razu załamywał się lecz tak jak i ostatnio po kilku próbach atak został poprawiony. Mimo wszystko nadal nie było to czego oczekiwałem, tylko raz udało się stworzyć coś co mnie naprawdę bardzo zadowoliło.. Stworek będzie mimo wszystko musiał jeszcze kilka razy popracować nad tworzeniem strumyka. Po zakończeniu treningu stworek aby się odprężyć poszedł wykąpać się w błocie. Ja w tym czasie spokojnie analizowałem jego kroki i starałem się zauważyć błędy jakie popełniał w czasie tworzenia ataku.

Mudkip:
Wodna Broń (Atak Specjalny) | Etap III | | Trening II |
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Wybrzeże Morza Shinzu   Wybrzeże Morza Shinzu - Page 11 Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Wybrzeże Morza Shinzu

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 11 z 11Idź do strony : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokemonEternal :: Archiwum :: Archiwum :: Eternal vol 2.0 :: Eteria-