PokemonEternal
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesRejestracjaZaloguj

Share

Wieczna Pustynia

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AutorWiadomość
Dziomek

Dziomek

Male Liczba postów : 1850

Wieczna Pustynia - Page 4 Empty
PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:16 pm

Wypuszczam Voltorba, siadam na nim i każę mu zapierdzielać do skałek. Może tam schronię się przed burzą.
Powrót do góry Go down
Matt

Male Liczba postów : 983

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:17 pm

Ludzie zaczęli biec, to i on zaczął.
Powrót do góry Go down
Samael

Samael

Male Liczba postów : 1512

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:31 pm

Ced, Shi i mówiący o sobie w trzeciej osobie Matt puścili sie biegiem do skał. Ich ukochany kolega Wabik miał to wszystko głęboko gdzieś i stał sie pierwszą ofiarą burzy, niech spoczywa w pokoju. Natomiast Dziomek miał coś nie tak z głową, położył sie na Voltrobie a ten ruszył i tan co chwila będąc przez niego rozjeżdżanym ruszył do przodu. W połowie drogi do skał stracił przytomność i czy sie obudzi dowie sie w następnej kolejce. Ciało Dziomka było już bardzo daleko z przodu a reszta stawki walczyła o życie będąc tuż tuż za burzą. Do tego słyszycie grzmoty, co jest co najmniej dziwne o ile nie dziwaczne i nienaturalne. Co tam sie dzieje w tej piekielnej burzy, oto jest pytanie.

Wabik odpada.
Powrót do góry Go down
Matt

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:35 pm

Ło laboga! Co tu się dzieje! To żem zaczął biec jeszcze szybciej, coby mnie to coś za plecami nie zżarło.
Powrót do góry Go down
Cedric

Cedric

Male Liczba postów : 693

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:37 pm

Odgłosy dochodzące z wnętrza burzy nie brzmiały zbyt zachęcająco. Nie miałem jednak najmniejszego zamiaru sprawdzać co jest źródłem tych przeklętych hałasów. Biegłem ile sił w nogach uciekając jak najdalej od burzy.
- Cholera.... cholera... cholera....
Biegłem cicho przeklinając pod nosem. Nie chciałem skończyć tego tak szybko i do tego w tak beznadziejny sposób. Już niedaleko. Już blisko, dam radę, muszę włożyć w to całe serce i biec jak najszbyciej. Jestem chudy i wysoki, mam warunki do biegania.... Nie dam się złapać tej przeklętej burzy! Nie pokrzyżuje mi ona moich planów złapania tego pokemona, za bardzo chciałem go pochwycić.
Powrót do góry Go down
Shi

Shi

Male Liczba postów : 372

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:38 pm

Dźwięki wydawane przez burzę piaskową tylko utwierdziły w podejrzeniach Shi'ego, że może to być sprawka jakiegoś pokemona, który opanował jakąś dziwną kombinację ruchów elektrycznych z Sandstormem.
- Nawet jeśli, to mu nie podołam. - Łatwowierny swoim myślom białowłosy, postanowił nie oglądać się za siebie i dalej pędzić ścieżką, co było równoznaczne z adrenaliną, pod której wpływem starał się wzmóc własne osiągi prędkościowe, zwiększając wysiłek włożony i szybkość biegu. Zwłaszcza, że cel wydawał się z każdym metrem coraz bliższy, po prostu nie mógł się poddać w takim momencie, nawet nie zauważył, że jeden członek grupy trenerów już odpadł.
- Oby to, co tam znajdę, było warte mojego zdrowia. Biegnij, Shi! - Myślami, jak zwykł się motywować, tak uczynił i to tym razem. Po chwili zaczął biec niczym shinobi z rękoma z tyłu niby lotki, a głową zadartą wysoko do przodu. Jego bokken dalej spoczywał w dłoni i w miarę możliwości się nim odpychał lub torował drogę przez co większe zaspy piaskowe, które przeszkadzały i spowalniały mężczyznę.
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:42 pm

Śniąc zastanawiałem się dlaczego jazda na Voltorbaie nie udała się tak jak gościowi z anime.

Patrz 11:30 Wyścig pokemon odc 33
Powrót do góry Go down
Samael

Samael

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:51 pm

Tam p[o nim biegał geniuszu a nie sobie siadał, no na logikę to kul;a co sie toczy a nie sie ślizga. Kiedy Dziomke sie budził z guzem na głowie biegła w jego stronę trójka znajomych mu osób. Kiedy byli już bardzo blisko skumał, że tuż za nimi jest burza a on sam oparty jest o skały widziane wcześniej z daleka. Wziął więc wstał i się za nie schował a za nim reszta chłopaków. W tym oto momencie burza przeszła przez skały. A w oku cyklonu, trzymając się skał ujrzeliście walczące dwa wielkie pokemony. Jeden był czarny, a drugi biały i przypominały z wyglądu smoki. Po tym widoku urwał sie wam film, a kiedy zaczęliście sie dusić to go wznowiliście. Podnieśliście sie wyłaniając swoje nędzne ciała z warstwy piasku i nie byliście jedyni. Obok was ukryli się bowiem jacyś inni ludzie z wielbłądami, pewnie to oni wiejąc stworzyli ścieżkę. Wszystko pięknie ładnie tylko . . . gdzie Voltrob Dziomka ???
Powrót do góry Go down
Matt

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:53 pm

Rozglądam się niepewnie. Szukam wskazówek, dalszych celów poszukiwań.
-Co tu się dzieje?
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:54 pm

Przyznałem w myślach rację narratorowi i zacząłem się rozglądać. O kurna, Voltorba mi wcięło. Pewnie zatłukł tamte dwa smoki i spierdzielił, ale na wszelki wypadek zacząłem głośno go wołać.
Powrót do góry Go down
Shi

Shi

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 7:59 pm

Shi był rozczarowany, że pokemony, które walczyły ze sobą w oku cyklonu nie zostały z nimi dłużej, bowiem sam miał chrapkę by dołączyć się do pojedynku ze swoimi pupilami, co oczywiście wiązało się z oczywistą porażką, ale pozwoliłoby białowłosemu, który miał teraz w swoich farbowanych włosach pełno piachu, z resztą nie tylko tam, pozwoliłyby mu się sprawdzić, a może za pomocą pokedexa zeskanować bestie, by w przyszłości na nie zapolować.
- Mówi się trudno, khe khe. - Powiedział, wstając wypluwał piasek. Rozejrzał się od razu się zaniepokoił, że mają do czynienia z terrorystami, zwłaszcza, że była to pustynia. Pokrótce jednak szybko zorientował się, że ludzie z wielbłądami nie mają przy sobie broni, przynajmniej nie tej współczesnej i bardziej przypominają tych za czasów Jezusa. Podszedł do nich, powitawszy się po islamsku, zapytał:
- Powiecie mi coś więcej o zjawisku, którego doświadczyliśmy? Mam na myśli te walczące ze sobą pokemony, jakoby smoki. - Czekał na odpowiedź z ciekawością.
Powrót do góry Go down
Cedric

Cedric

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:04 pm

Zrobił się z tego wielki galimatias. Na chwilę straciłem przytomność. W końcu jednak ją odzyskałem i znalazłem się gdzieś przysypany piach. Mimo zmęczenia udało mi się wyczołgać na powierzchnię. Otzrepałem się z piachu i wtem zobaczyłem, że nie jesteśmy jedynymi, których porwała burza. Oprócz nas byli tutaj jacyś dromadzi z wielbłądami. *czym do licha są wielbłądy? to jakiś pokemon?* W każdym razie postanowiłem do nich podejść, może oni wiedzą coś więcej.
- Witajcie panowie. Wszystko w porządku? Co tu się do licha działo! Czy wiecie może coś na ten temat?
Powrót do góry Go down
Samael

Samael

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:10 pm

Na życzenie Shi'ego ludzie z wielbłądami wyciągnęli broń i właśnie z niej do was mierzyli.
- We are Alkaida, hende ho basterds!!!
Na wołanie Dziomka jakieś iskry wydobywały się z piasku, który sie porusza. Jednym słowem, albo dwoma, ruchome piaski.
Powrót do góry Go down
Cedric

Cedric

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:16 pm

Oj nie wyglądało to dobrze. Postanowiłem wykorzystać tą sytuację na swoją korzyść i zachować się jak rasowy oportunista, którego zresztą mianem sam się określałem.
- Allah panem, Allah wielki!
Padłem na kolana i zacząłem bić pokłonu przed arabusami. Miałem nadzieję, że w ten sposób uda mi się wkupić w ich łaski i przynajmniej na ten moment będę bezpieczny. W końcu ich zadaniem jest tłuc niewiernych, a nie wszystkich napotkanych podróżnych. Nie widziałem sensu w udawaniu bohatera w tej sytuacji, mogłem bowiem łatwo zarobić tutaj guza. Co zrobi się dalej to się zobaczy, ale póki co to jest najlepsze co mogę uczynić.
Powrót do góry Go down
Shi

Shi

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:17 pm

- As-salāmu `alaykum! - Nie wiedzieć skąd, Shi instynktownie powiedział coś po arabsku, by załagodzić stosunki z ludźmi pustyni. Po kryjomu schował ręce pod płaszcz i jedną sięgnął pokeball ze swoim Klinkiem żeby wylazł i schował się za jego plecami niepostrzeżenie. Nie miał wyboru musiał użyć tego właśnie pokemona z uwagi na rozmiar.
- Potraktuj tych terrorystów Elektrycznym Szokiem! Musimy ich obezwładnić, Klink. - Zlecił stalowemu podopiecznemu, a drugą wolną ręką sięgnął po bokken i miał zamiar obezwładnić oprawców w razie niepowodzenia Klinka, bądź powodzenia jego pokemona, gdy sparaliżowani prądem będą jeszcze w szoku.
- To będzie idealna okazja by zabrać im broń i wielbłądy, po czym sprzedać za okrągłą sumkę. - Pomyślał.
Powrót do góry Go down
Matt

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:20 pm

Matt podniósł ręce do góry.
-Spokojnie, tylko spokojnie - powiedział do arabusów, uśmiechając się delikatnie.
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:22 pm

Wyciągnąłem przed sobą dłoń z pokeballem pokemona i próbowałem go odwołać. Później grzecznie podnoszę ręce i zastanawiam sie gdzie terroryści mają swój skarbiec.
Powrót do góry Go down
Samael

Samael

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:27 pm

Shi wmieszał sie w walkę z arabami i kule latały wszędzie, tak jak ataki jego poka, było nieciekawie. Reszta miała okazje wykorzystać zamieszanie i zwiać, a pok Dzionmka nie dało sie odwołać, trzeba za nim wskoczyć albo go odkopać chyba. Jesteście koło formacji skalnej i widać w niej jakaś dziurę, z której dochodzą cichutkie odgłosy nieznanego pochodzenia, zagłuszane teraz przez wystrzały z broni. Róbta co chceta i jedzcie kebaby!
Powrót do góry Go down
Cedric

Cedric

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:31 pm

Udało mi się uniknąć bezsensownej konfrontacji z Arabami i dotarłem do jakiejś skały zza której słyszałem dochodzący pisk. Czy to pokemon, którego szukałem? Wszystko wskazywało na to, że tak. Musiałem tylko tam się dostać.
- Pokaż się Cryogonal!
Złapałem się mojego pokemona i mocno się go przytrzymałem w dziwny sposób siadając na jego grzbiecie.
- Wzleć nad tą skałę i przeleć na drugą stronę!
Chciałem przedostać się na drugą stronę aby móc zbadać co takiego kryje się za nią. Być może właśnie uda mi się spotkać pokemona, którego szukam. Miałem nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli.
Powrót do góry Go down
Shi

Shi

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:34 pm

- Klink! Zębaty Miażdżyciel! Rozwalimy ich! - Odnosząc wrażenie, że pierwszy atak typu elektrycznego Klinka nie załatwił sprawy, zlecił mu taki, który tą sprawę załatwić powinien. Sam zaś trzymał w ręku bokken, próbując nim w połączeniu w zręcznym wykonywaniu uników, uciec przed ostrzałem i stać za swoim stalowym podopiecznym.
- Może dla odmiany zawalczylibyście swoimi pokemonami? - Zapytał zły i bez przekonania w rygu bitewnym, licząc, że nim odpowiedzą to jego Klink niczym shuriken zetnie oprawców z nóg za pomocą specjalnego ruchu. Nie miał czasu orientować się w terenie, acz zauważył, że jego umowni towarzysze podróży natrafili na jakąś okazję, z której po tryumfie i on może skorzysta.
Powrót do góry Go down
Matt

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:35 pm

To Matt cichaczem ucieka do tej dziury, puki trwa zamieszanie.
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:36 pm

Kłade sie na ziemi, uprzednio przywiązując się do czegos i prubuje odkopac swego stwora. Cały czas krzyczę do niego aby probował wyrwac się z piachu za pomocą iskry.
Powrót do góry Go down
Samael

Samael

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:41 pm

Shi rozwalił arabów, ale jeden upadajac mimowolnie oddał strzał który go mocno zranił. Zmartwiony sytuacją pokemon porwał wielbłąda i wrzucił na niego swojego trenera po czym ruszył do szpitala! Dziomek wpadł w ruchome piaski i spotkał się po drugiej stronie ze swoim pokemonem. Teraz jest w jakiejś podziemnej jaskini i nie widzi wyjścia.

Tymczasem Cedric i Matt buszują w nowokrytycznym tunelu idąc na słuch za odgłosami. Niestety droga sie rozdziela na prawo i lewo.

Shi odpada.
Powrót do góry Go down
Matt

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:42 pm

Idę w lewo.
Powrót do góry Go down
Dziomek

Dziomek

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitimeNie Lut 01, 2015 8:45 pm

Halo, jest tu kto? Potrzebuję pomocy. Mam przy sobie troche karmy i wody. Chętni się podziele.- krzyczałem i przy pomocy latarki poszukiwałem wjscia.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Wieczna Pustynia   Wieczna Pustynia - Page 4 Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Wieczna Pustynia

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 4 z 5Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokemonEternal :: Archiwum :: Archiwum :: Eternal vol 2.0 :: Eteria-