|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Roxie
Liczba postów : 1293 Wiek : 24
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 12:18 am | |
| -Nie jestem pewna czy można wziąć coś z namiotu, ale możemy to jutro zobaczyć. Potem wzięłam moje jagody i podeszłam do Wabika pokazując mu pierwszą z nich i mówiąc: -Te jagody są na zatrucia. Potem wzięłam następne i powiedziałam: -A te są na paraliż. Wzięłam następne jagody i powiedziałam: -A te z kolei są na porażenia. Potem wzięłam ostatnie,.których było najmniej i powiedziałam: -Tych używa się na rany, a reszta jest trująca. |
|
| |
Wabik
Liczba postów : 695 Wiek : 26
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 12:24 am | |
| Dokładnie przyglądał się wszystkim owocom. Nie chciał nic przeoczyć. Za każdym razem brał jagode do ręki, sprawdzał jej powierzchnię, wielkość, kolor i czy wydziela jakiś zapach. Nie miał zamiaru w czasie wyzwania podać swojemu sojusznikowi trującą kulkę, zamiast tej, która miała uśmierzyć ból. - Dziękuję. Jutro się podzielimy, a tym czasem ja idę spać. Dobranoc. Do jutra. Kolejne wyzwanie zmusi nas do współpracy i skorzystania z stołówki. Mam nadzieję, że las ma jeszcze coś dla nas. - po tych słowach wskoczył na swoją prycz i udał się do krainy snów. |
|
| |
Roxie
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 12:28 am | |
| Uśmiechnęłam się i powiedziałam ziewajac: -Dobranoc. Potem schowała Lucario do pokeballa i sama położyłam się spać. |
|
| |
Matt
Liczba postów : 983 Wiek : 26
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 9:54 am | |
| I nadszedł piękny, ciepły poranek. A może niekoniecznie taki ciepły? Nawet jeśli w okolicy było ciepło, to wewnątrz tego domku było podejrzanie chłodno. Matt powoli podniósł się z pryczy. Tak bardzo niewygodnie, och jak niewygodnie. Tak czy inaczej... nikt poza nim jeszcze nie postanowił się obudzić, ten jednak nie chciał już spać. Po prostu wstał, ogarnął się i cicho wyszedł z domu. Cicho... stawiał kroki cichutko, jeden po drugim. Aż w końcu delikatnie i przymknął drzwi, będąc już prawie po drugiej stronie. Coś bardzo kusiło go, aby tymi drzwiami trzasnąć i pobudzić wszystkich... takie tam obozowe żarty. Generalnie jednak stwierdził, że nie będzie takim potworem i pozwoli reszcie jeszcze trochę spać. Przecież nie chce brać udziału w kolejnym wyzwaniu razem z armią żywych trupów.
Ostatnio zmieniony przez Matt dnia Sob Maj 03, 2014 10:00 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Sophie
Liczba postów : 206 Wiek : 27 Skąd : Mars
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 9:58 am | |
| Przeciągnęłam się na pryczy, szczęśliwa, że oto nadzszedł kolejny dzień. No i kolejne zadanie! A jeszcze razem z przyjaciółmi mieliśmy zrobić wypad do lasu, więc może uda mi się zyskać drugiego członka dróżyny? To by dopiero był fuks! Pełna dobrych myśli zczołgałam się z pryczy i zauważyłam, że wszyscy jeszcze śpią. Nie chciałam nikogo budzić, więc szybko się przebrałam w łazience i usiadłam z psowrotem na pryczy, czytając książkę. Ciekawe, kto najwcześniej wstanie? Trzeba obgadać nasz wypad do las. Ciekawe, ile chętnych się znajdzie z całej naszej grupy? Przykryłam się lekkim i cienkim kocykiem, i zagłębiłam się w lekturę.
o! Matt wstał jeszcze pezed wszystkimi innymi. Uśmiechnęłam sie do niego i pomachałam. Widać, że też miał dobry nastrój. |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 10:00 am | |
| A jednak coś zatrzymało chłopaka przed wyjściem z pomieszczenia. Obudziła się też Sophie. -Cześć. Chodź może coś zjeść. Co myślisz o podróży do lasu z samego rana? Może znajdziemy coś ciekawszego, kiedy wszyscy jeszcze śpią? - zapytał cicho, spoglądając na resztę, jeszcze śpiących ludzi. |
|
| |
Sophie
Liczba postów : 206 Wiek : 27 Skąd : Mars
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 10:07 am | |
| Skinęłam radośnie głową, ale zaraz skrzywiłam się, przypominając sobie "śniadanie" tutaj. No ale cóż, siły trzeba mieć do wyzwań. Wstałam więc z pryczy i razem z chłopakiem tuszyłam do stołówki. Wypuściłam też Tranquilla, by rozptostował skrzydła. Poke ptak też był pełen energi. Spojrzałam na resztę grupy, czy aby na pewno wszyscy śpią i ktoś nie chce iść z nami. Ale wszyscy odsypiają wczorajszą imprezę. No, niech się wyśpią! Każdymusi być woełni sił.
Ostatnio zmieniony przez Sophie dnia Sob Maj 03, 2014 10:12 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
| |
Matt
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 10:10 am | |
| I Matt także ruszył do stołówki. Aż odruchu wymiotnego dostawał na samą myśl o tym co za chwilę przyjdzie mu jeść. On także wypuścił swoją podopieczną - Venipede. Robaczek też musi rozprostować odnóża. Zaczęła się toczyć radośnie wokół Matta i po chwili razem ruszyli do stołówki. |
|
| |
Roxie
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 11:10 am | |
| Obudziłam się i rozejrzałam się dookoła, większość osób jedzcie spała, ale brakowało mi Matta i Sophi. Pewnie poszli coś zjeść. Pomyślałam wstając z łóżka i kierując się do łazienki, aby się ogarnąć. Gdy z niej wróciłam sama poczułam się głodna, więc cichutko na palcach wyszłam z domku, aby nikogo nie obudzić. Powoli i cicho zamknęłam drzwi i udałam się de stołówki. |
|
| |
Wabik
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 6:17 pm | |
| Chłopak siedział na werandzie i tam oczekiwał kolejnego wyzwania, które miało się odbyć w najbliższym czasie. W dłoniach trzymał pokeballa z swoim wiernym podopiecznym i pusty już woreczek, który pozostał po monetach. Wabik niczego nie wyrzucał, wierzył, że nawet najgłupszy przedmiot może mu w bliższej lub dalszej przyszłości uratować skórę. Zastanawiał się kogo nominuje do opuszczenia wyspy,. kiedy nadejdzie taka potrzeba. |
|
| |
Roxie
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 6:28 pm | |
| Szłam sobie powoli i spokojnie w stronę naszego domku i przyglądałam się dokładnie całemu otoczeniu. Po kilku minutach dotarłam do wejścia do domku. Na werandzie siedział sobie Wabik. Postanowiłam się z nim przywitać: -Hej |
|
| |
Wabik
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 6:35 pm | |
| - Witaj Rox. - odpowiedział znajomej, która wyrwała go z przemyśleń. Wymusił na jej widok delikatny uśmiech. - Gotowa do kolejnego starcia z Wibrującymi Patratami? Ciekawe czym dzisiaj szalony organizator nas uraczy? - zapytał w sumie sam siebie. Następnie przesunął się w prawo, by zrobić miejsce towarzyszce. Należy przyznać, że bardzo ją polubił. Nawet w czasie zimowej akademii tyle nie rozmawiali co na wyspie. |
|
| |
Roxie
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 6:41 pm | |
| Uśmiechnęłam się do Wabika i usiadłam koło niego. A potem powiedziałam: -A właśnie mam dla ciebie twoje jagody. Powiedziałam i dałam Wabikowi 1 jagode na zatrucie, 2 jagody na paraliż, 2 jagody na porażenia i kilka trujących. -Resztę twoich jagód ma Matt |
|
| |
Wabik
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 6:46 pm | |
| Chłopak z uśmiechem odebrał swoją część jagód. Chociaż Roxie o nim pamiętała i była uczciwa, bowiem razem zdobyli te owoce, omal nie ocierając się o groźnego Ursaringa broniącego swoich dzieci. - Co Ty na to, aby już iść na miejsce wyzwania? - zapytał wstając i wyciągając do niej dłoń w geście pomocy. - Dajmy z siebie wszystko. - zacisnął pięści i ruszył na miejsce zbiórki. |
|
| |
Roxie
| Temat: Re: Domek SM Sob Maj 03, 2014 6:50 pm | |
| -Tak możemy już iść. Powiedziałam przyjmując pomocną dłoni Wabika i wstałam, a potem poszłam razem z Wabikiem na miejsce wyzwania |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Domek SM | |
| |
|
| |
|