PokemonEternal
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksLatest imagesRejestracjaZaloguj

Share

Domek SM

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
Idź do strony : Previous  1, 2, 3
AutorWiadomość
Roxie

Roxie

Female Liczba postów : 1293

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 12:18 am

-Nie jestem pewna czy można wziąć coś z namiotu, ale możemy to jutro zobaczyć.
Potem wzięłam moje jagody i podeszłam do Wabika pokazując mu pierwszą z nich i mówiąc:
-Te jagody są na zatrucia.
Potem wzięłam następne i powiedziałam:
-A te są na paraliż.
Wzięłam następne jagody i powiedziałam:
-A te z kolei są na porażenia.
Potem wzięłam ostatnie,.których było najmniej i powiedziałam:
-Tych używa się na rany, a reszta jest trująca.
Powrót do góry Go down
Wabik

Wabik

Male Liczba postów : 695

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 12:24 am

Dokładnie przyglądał się wszystkim owocom. Nie chciał nic przeoczyć. Za każdym razem brał jagode do ręki, sprawdzał jej powierzchnię, wielkość, kolor i czy wydziela jakiś zapach. Nie miał zamiaru w czasie wyzwania podać swojemu sojusznikowi trującą kulkę, zamiast tej, która miała uśmierzyć ból.
- Dziękuję. Jutro się podzielimy, a tym czasem ja idę spać. Dobranoc. Do jutra. Kolejne wyzwanie zmusi nas do współpracy i skorzystania z stołówki. Mam nadzieję, że las ma jeszcze coś dla nas. - po tych słowach wskoczył na swoją prycz i udał się do krainy snów.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 12:28 am

Uśmiechnęłam się i powiedziałam ziewajac:
-Dobranoc.
Potem schowała Lucario do pokeballa i sama położyłam się spać.
Powrót do góry Go down
Matt

Male Liczba postów : 983

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 9:54 am

I nadszedł piękny, ciepły poranek. A może niekoniecznie taki ciepły? Nawet jeśli w okolicy było ciepło, to wewnątrz tego domku było podejrzanie chłodno. Matt powoli podniósł się z pryczy. Tak bardzo niewygodnie, och jak niewygodnie. Tak czy inaczej... nikt poza nim jeszcze nie postanowił się obudzić, ten jednak nie chciał już spać. Po prostu wstał, ogarnął się i cicho wyszedł z domu. Cicho... stawiał kroki cichutko, jeden po drugim. Aż w końcu delikatnie i przymknął drzwi, będąc już prawie po drugiej stronie. Coś bardzo kusiło go, aby tymi drzwiami trzasnąć i pobudzić wszystkich... takie tam obozowe żarty. Generalnie jednak stwierdził, że nie będzie takim potworem i pozwoli reszcie jeszcze trochę spać. Przecież nie chce brać udziału w kolejnym wyzwaniu razem z armią żywych trupów.

Ostatnio zmieniony przez Matt dnia Sob Maj 03, 2014 10:00 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Sophie

Sophie

Female Liczba postów : 206

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 9:58 am

Przeciągnęłam się na pryczy, szczęśliwa, że oto nadzszedł kolejny dzień. No i kolejne zadanie! A jeszcze razem z przyjaciółmi mieliśmy zrobić wypad do lasu, więc może uda mi się zyskać drugiego członka dróżyny? To by dopiero był fuks!
Pełna dobrych myśli zczołgałam się z pryczy i zauważyłam, że wszyscy jeszcze śpią. Nie chciałam nikogo budzić, więc szybko się przebrałam w łazience i usiadłam z psowrotem na pryczy, czytając książkę. Ciekawe, kto najwcześniej wstanie?
Trzeba obgadać nasz wypad do las. Ciekawe, ile chętnych się znajdzie z całej naszej grupy?
Przykryłam się lekkim i cienkim kocykiem, i zagłębiłam się w lekturę.

o! Matt wstał jeszcze pezed wszystkimi innymi. Uśmiechnęłam sie do niego i pomachałam. Widać, że też miał dobry nastrój.
Powrót do góry Go down
Matt

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 10:00 am

A jednak coś zatrzymało chłopaka przed wyjściem z pomieszczenia. Obudziła się też Sophie.
-Cześć. Chodź może coś zjeść. Co myślisz o podróży do lasu z samego rana? Może znajdziemy coś ciekawszego, kiedy wszyscy jeszcze śpią? - zapytał cicho, spoglądając na resztę, jeszcze śpiących ludzi.
Powrót do góry Go down
Sophie

Sophie

Female Liczba postów : 206

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 10:07 am

Skinęłam radośnie głową, ale zaraz skrzywiłam się, przypominając sobie "śniadanie" tutaj. No ale cóż, siły trzeba mieć do wyzwań. Wstałam więc z pryczy i razem z chłopakiem tuszyłam do stołówki. Wypuściłam też Tranquilla, by rozptostował skrzydła. Poke ptak też był pełen energi.
Spojrzałam na resztę grupy, czy aby na pewno wszyscy śpią i ktoś nie chce iść z nami. Ale wszyscy odsypiają wczorajszą imprezę. No, niech się wyśpią! Każdymusi być woełni sił.

Ostatnio zmieniony przez Sophie dnia Sob Maj 03, 2014 10:12 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Go down
Matt

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 10:10 am

I Matt także ruszył do stołówki. Aż odruchu wymiotnego dostawał na samą myśl o tym co za chwilę przyjdzie mu jeść. On także wypuścił swoją podopieczną - Venipede. Robaczek też musi rozprostować odnóża. Zaczęła się toczyć radośnie wokół Matta i po chwili razem ruszyli do stołówki.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 11:10 am

Obudziłam się i rozejrzałam się dookoła, większość osób jedzcie spała, ale brakowało mi Matta i Sophi. Pewnie poszli coś zjeść. Pomyślałam wstając z łóżka i kierując się do łazienki, aby się ogarnąć. Gdy z niej wróciłam sama poczułam się głodna, więc cichutko na palcach wyszłam z domku, aby nikogo nie obudzić. Powoli i cicho zamknęłam drzwi i udałam się de stołówki.
Powrót do góry Go down
Wabik

Wabik

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 6:17 pm

Chłopak siedział na werandzie i tam oczekiwał kolejnego wyzwania, które miało się odbyć w najbliższym czasie. W dłoniach trzymał pokeballa z swoim wiernym podopiecznym i pusty już woreczek, który pozostał po monetach. Wabik niczego nie wyrzucał, wierzył, że nawet najgłupszy przedmiot może mu w bliższej lub dalszej przyszłości uratować skórę. Zastanawiał się kogo nominuje do opuszczenia wyspy,. kiedy nadejdzie taka potrzeba.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 6:28 pm

Szłam sobie powoli i spokojnie w stronę naszego domku i przyglądałam się dokładnie całemu otoczeniu. Po kilku minutach dotarłam do wejścia do domku. Na werandzie siedział sobie Wabik. Postanowiłam się z nim przywitać:
-Hej
Powrót do góry Go down
Wabik

Wabik

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 6:35 pm

- Witaj Rox. - odpowiedział znajomej, która wyrwała go z przemyśleń. Wymusił na jej widok delikatny uśmiech.
- Gotowa do kolejnego starcia z Wibrującymi Patratami? Ciekawe czym dzisiaj szalony organizator nas uraczy? - zapytał w sumie sam siebie. Następnie przesunął się w prawo, by zrobić miejsce towarzyszce. Należy przyznać, że bardzo ją polubił. Nawet w czasie zimowej akademii tyle nie rozmawiali co na wyspie.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 6:41 pm

Uśmiechnęłam się do Wabika i usiadłam koło niego. A potem powiedziałam:
-A właśnie mam dla ciebie twoje jagody.
Powiedziałam i dałam Wabikowi 1 jagode na zatrucie, 2 jagody na paraliż, 2 jagody na porażenia i kilka trujących.
-Resztę twoich jagód ma Matt
Powrót do góry Go down
Wabik

Wabik

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 6:46 pm

Chłopak z uśmiechem odebrał swoją część jagód. Chociaż Roxie o nim pamiętała i była uczciwa, bowiem razem zdobyli te owoce, omal nie ocierając się o groźnego Ursaringa broniącego swoich dzieci.
- Co Ty na to, aby już iść na miejsce wyzwania? - zapytał wstając i wyciągając do niej dłoń w geście pomocy.
- Dajmy z siebie wszystko. - zacisnął pięści i ruszył na miejsce zbiórki.
Powrót do góry Go down
Roxie

Roxie

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitimeSob Maj 03, 2014 6:50 pm

-Tak możemy już iść.
Powiedziałam przyjmując pomocną dłoni Wabika i wstałam, a potem poszłam razem z Wabikiem na miejsce wyzwania
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Domek SM - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Domek SM   Domek SM - Page 3 Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Domek SM

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 3 z 3Idź do strony : Previous  1, 2, 3

Similar topics

-
» Domek WP

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
PokemonEternal :: Archiwum :: Archiwum :: Eternal vol 1.0 :: Wyspa Pokemonowej Porażki :: Splashujące Magikarpie-