|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Riley Admin
Liczba postów : 836 Wiek : 26
| Temat: Re: Sponge II Pią Kwi 11, 2014 5:55 pm | |
| Kiedy tylko Wormadam dotknęła SaffariBalla i schowała się w nim. Idąc dalej, w oddali zauważyłeś jakiegoś motyla latającego pod laskiem. |
|
| |
Sponge
Liczba postów : 332
| Temat: Re: Sponge II Pią Kwi 11, 2014 6:24 pm | |
| Uradowany spotkaniem motyla, prędko przeskanowałem go pokedexem. Następnie bez zbędnego zamieszania, spokojnie przybliżyłem się do pokemona. -Witaj, jestem Sponge. Odpowiedziałem z przyjaznym uśmiechem. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 9:30 am | |
| Motyl był zbyt daleko aby zeskanować go pokedexem. Gorzej dla ciebie ponieważ zaczął lecieć w stronę lasu. Jeśli się nie pospieszysz, to możesz stracić go z oczu i nie spotkać więcej. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 9:57 am | |
| Prędko pobiegłem w jego stronę, cały czas w ręce trzymając skanujące urządzenie. Za wszelką cenę nie mogłem stracić pokemona z oczu. Przyśpieszyłem jeszcze bardziej. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 2:10 pm | |
| Udało ci się uchwycić pokedexem pokemona. Urządzenie powiedział ci, że to Venomoth, jednak ten dalej prowadził cię wgłąb lasu. W oddali przed pokemonem ujawniała się łączka. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 2:13 pm | |
| -Muszę go złapać. Odarł w głębi siebie i przyśpieszył jeszcze szybciej, na ile pozwalało mu ciało. Chciał dogonić pokemona i zrobić wszystko, aby ten dołączył do Spongea. Na dodatek tego, w lesie mogły czyhać inne pokemony robaki, które były celem Sponga. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 2:27 pm | |
| Pokemon wreszcie zauważył Cię i się zatrzymał, jednak ty niesiony prędkością, nie mogłeś zatrzymać się tak szybko. Uderzyłeś się w głowię i zemdlałeś. Kiedy się ocknąłeś byłeś w towarzystwie motyla i innych pokemonów. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 2:36 pm | |
| -Ouuu, co mnie tak boli. Złapałem się za głowę, a dopiero po krótkiej chwili zorientowałem się, że jestem przez kogoś obserwowany. Spojrzałem w górę i ujrzałem ganianego pokemona, który wraz z innymi bacznie się mi przygląda. -Nie mam zamiaru zrobić wam krzywdy, spokojnie. Odparł z lekkim uśmiechem. -Czy możecie mi powiedzieć, co się stało? Mało pamiętam, biegłem biegłem i nagle pustka. Zaśmiałem się. W międzyczasie próbowałem zyskać sympatie pokemonów, a także dowiedzieć się przy pomocy pokedexa co to za gatunki. ------------------------------- Zajączek zostawił jajko z typami: Woda/Lot/Kamień |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 2:40 pm | |
| Pokemony pokazały ci, że uderzyłeś się w głowę. Skanując pokemony, wiedziałeś już że jest tu Venomoth. Poza nim pokedex wskazał ci Helioptila, Watchoga, Farfretch'da. Wszystkie przyglądały ci się bacznie obserwując twoje ruchy. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 3:00 pm | |
| -Dziękuje. Odpowiedziałem przyjaźnie, po czym wznowiłem rozmowę. -Przybyłem tutaj w poszukiwaniu pokemonów, które zechciałyby podróżować ze mną i zdobywać doświadczenie. Spędzać radośnie czas, trenując i zdobywając nowe tytuły. Może chcielibyście do mnie dołączyć? Wyjąłem safari balle i ułożyłem je na dłoni, oferując pokemonom przyłączenie się do mojej drużyny. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 3:16 pm | |
| Venomoth zaczął radośnie latać dookoła twojej głowy, a Helioptile wskoczył ci w ramiona i radośnie się przymilał do ciebie. Farfrwetch'd i Watchog mieli jakieś opory. Nie ufali ci za bardzo. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 3:30 pm | |
| Tak też jak najprędzej złapałem dwa pokemony. Lekko dotknąłem je safari ballem i uradowany schowałem balle do torby. -Nie miejcie mi za złe, ale między nami nic dobrego nie wyniknie. Widzę, że mnie nie lubicie. Szkoda. Tymczasem ja muszę już iść, dzień jest coraz krótszy. Cześć wam! Odpowiedział i pomachał ręką na pożegnanie. Cały czas będąc w lesie, spróbowałem poszukać innych pokemonów. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:03 pm | |
| Olałeś dwa pozostałe pokemony i ruszyłeś dalej. Nie zrobiło to na nich większego wrażenia i odeszły w drugą stronę. Próbując wyjść z lasu znalazłeś się nad małym oczkiem wodnym z krystalicznie czystą wodą. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:06 pm | |
| No cóż, widząc oczko postanowiłem tam podejść. Gdybym spotkał jakiegoś pokemona, skanuje go pokedexem. Moim celem nie było złapanie pokemona wodnego, ale kto wie. Może coś mi się odmieni, a może akurat znajdę tam upragnionego robaka. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:08 pm | |
| W wodzie pływały dwa stworki. Po ich zeskanowaniu dowiedziałeś się, że to Ludvisc i Buizel. Oba pokemon beztrosko pływały sobie w letniawej wodzie, świetnej do pływania. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:12 pm | |
| Ominąłem wodne pokemony i podążałem dalej, ruszyłem w kierunku stabilnego gruntu, gdzie mógłbym spotkać upragnione pokemony. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:16 pm | |
| Idąc dalej udało ci się znaleźć jakiś kokon siedzący na drzewie. Spał sobie na gałęzi. Chrapał bardzo mocno, najwidoczniej był bardziej zmęczony. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:18 pm | |
| -A co my tu mamy... Wyjąłem z plecaka pokedex i prędko zeskanowałem kokon na drzewie. Chciałem jak najprędzej dowiedzieć się co to za pokemon. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:25 pm | |
| Pokedex powiedział ci, że kokon śpiący na drzewie to tak naprawdę śpiący robaczek który nazywa się Scatterbug. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:29 pm | |
| Okropnie się cieszyłem, że spotkałem tego pokemona. Najgorsze było to, że nie miałem okazji go poznać, porozmawiać z nim i zobaczyć jakim jest pokemonem ponieważ ten spał. Tym razem chciałem nawiązać ze stworkiem większą więź. Wspiąłem się na drzewo i spokojnie przyblizyłem do pokemona. Na razie czekałem, aż ten się obudzi. Nie chciałem go przestraszyć. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:33 pm | |
| Pokemon gdy tylko się obudził przestraszył się ciebie. Uznał cie za pokefila który tylko czeka na swoją ofiarę. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:36 pm | |
| Mógłbym złapać pokemona gdy ten spał, ale nie zrobiłem tego. Nie chciałem nawiązać z nim płytkiej relacji, która byłaby sztuczna. -Nie martw się, nie mam złych zamiarów. Dostrzeglem jak smacznie śpisz, a że nie chciałem Cię obudzić.. Jestem Sponge.Odpowiedziałem, zachowując dystans, aby nie przestraszyć pokemona. Na prawdę zależało mi na super relacji i poznaniu pokemona. -Masz ochotę coś zjeść? Uniosłem dłoń, na której miałem ziarenka poke karmy. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:47 pm | |
| Pokemon podejrzliwie na ciebie patrzył. Starał się cie wysłuchać, ale nie mógł się jeszcze uspokoić. Kiedy dałeś mu poke karmę ochłonął i zjadł. Teraz czeka na twój ruch. |
|
| |
Sponge
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 4:54 pm | |
| -To może powtórzę. Uśmiechnąłem się do pokemona. Zauważyłem w nim inteligentne stworzenie, które nie jest naiwne i głupiutkie. -Jestem Sponge i poszukuję pokemonów, które chciałby do mnie dołączyć. Szczególnie poszukiwałem Ciebie. Chciałbym zdobyć twoje zaufanie, co mam zrobić abyś się do mnie przekonał? Zapytałem i ponownie lekko się uśmiechnąłem. |
|
| |
Riley Admin
| Temat: Re: Sponge II Sob Kwi 12, 2014 5:01 pm | |
| Pokemon wahał się co do ciebie, ale w końcu stwierdził, że może ci zaufać. Kiwnął głową potakująco i czekał na to co zrobisz. |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Sponge II | |
| |
|
| |
|