|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Cedric
Liczba postów : 693 Wiek : 28
| Temat: Re: Pomysły Graczy Nie Paź 12, 2014 9:56 pm | |
| Jak dla mnie to ten STAB ssie xd Sam potrafię ocenić stan pokemona na podstawie własnej wyobraźni i raczej większość sędziów też zrobi to lepiej samemu niż tym gunwem. |
|
| |
Roxie
Liczba postów : 1293 Wiek : 24
| Temat: Re: Pomysły Graczy Pon Paź 13, 2014 3:38 pm | |
| |
|
| |
Samael
Liczba postów : 1512 Wiek : 33
| Temat: Re: Pomysły Graczy Pon Paź 13, 2014 5:48 pm | |
| Nie wiem czym się sracie, ja do tej pory nie wiem co to ten stab i go nie używam, więc . . . |
|
| |
Crystal
Liczba postów : 630
| Temat: Re: Pomysły Graczy Pon Paź 13, 2014 6:31 pm | |
| Jeśli o to chodzi w anime też zawsze takie ataki trafiały. Jeśli chodzi natomiast o STAB jest on do usunięcia, ale ataki które zawsze trafiają? Tutaj jestem na nie. |
|
| |
Sin Cara Admin
Liczba postów : 1389 Wiek : 30
| Temat: Re: Pomysły Graczy Pon Paź 13, 2014 7:22 pm | |
| Chcecie żeby STAB zniknął? No i fajnie to Aure wymyślił i po nim zostało dla mnie też lepiej bez tego. Pierwsze też słyszę, że mamy ciosy które zawsze trafiają. Nigdy tego nie stosował nikt, raz miał Sam dostać jeszcze od Sola opiernicz dostać, bo Aurusiowi nie udał się Dzielny Ptak, który niby zawsze trafia. Chuja trafia, u nas nie ma ataków, które zawsze trafią, bo tak to można wydłubać swojemu pokemonowi oczy, a on i tak by trafiał. Po coś te Zasłony Dumne itp są więc... ataków, które zawsze trafiają nie ma. |
|
| |
Matt
Liczba postów : 983 Wiek : 26
| Temat: Re: Pomysły Graczy Pon Paź 13, 2014 7:26 pm | |
| Ataki które zawsze trafiają... nie ma takich - takie moje zdanie. STAB może zostać. Dla mnie to dość logiczne, że pokemon elektryczny zada silniejszy cios typu elektrycznego, niż jakiś tam wodny. Ale powiedzmy, że zostawiam to sędziom do obgadania, mi to wisi, można grać i bez tego ^^ |
|
| |
Kamol
Liczba postów : 303
| Temat: Re: Pomysły Graczy Pon Paź 13, 2014 7:32 pm | |
| Co do STABU to mam zdanie takie jak Ced żadnych obliczenia nie są tu potrzebne. A ataki które zawsze trafiają ...... nieeee Podsumowując po co zmieniać dobrze naoliwioną maszynę |
|
| |
Roxie
Liczba postów : 1293 Wiek : 24
| Temat: Re: Pomysły Graczy Pon Paź 13, 2014 7:37 pm | |
| Ataki, które zawsze trafiają nie są realistyczne, więc je usunąć, a STAB nie jest nam potrzebny. |
|
| |
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| Temat: Re: Pomysły Graczy Pon Paź 13, 2014 8:46 pm | |
| Mi staby nie przeszkadzają,a nawet uważam je za sensowne,bo naturalne jest to ze pokemon typu roślinnego na silniejsze ataki tego typu. Po cos te typy sa. A co do celności ataków,to 100procent przy ataku nie oznacza ze zawsze trafi,oznacza tylko ze trafi na pewno gdy nic nie bedzie mu przeszkadzało. Spotkałem sie z tylko jednym atakiem,który zawsze trafia-prędkość. Tłumacze go sobie tak,ze wytworzone gwiazdki zawierają w sobie cos magnetycznego,co sprawia ze sa przyciągane przez pokemona,który jest najbliżej(pomijając użytkownika). Dlatego ten atak trafi nawet jakby pok nic nie widział. Oczywiście gdy przeciwnik sie schowa za kamieniem lub pod ziemię,to atak nie trafi,tak samo jak rakiety z naprowadzanięm:) podsumowując,niczego bym nie zmieniał. |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Pomysły Graczy | |
| |
|
| |
|