|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Sin Cara Admin
Liczba postów : 1389 Wiek : 30
| Temat: Pomysły Graczy Czw Mar 06, 2014 12:01 am | |
| Jeżeli ktoś chce coś świeżego wnieść do gry, to może podzielić się tutaj, w tym temacie, na łamach forum. |
|
| |
Samael
Liczba postów : 1512 Wiek : 33
| Temat: Re: Pomysły Graczy Sro Mar 26, 2014 8:14 pm | |
| Wskrzeszenie Hodowców !
Nie jako stały zawód, a dodatkowe źródło dochodu. Byłby jeden temat w którym gracze by ustalali miedzy sobą szczegóły pracy i wpisywali by tam zalecenia końcowe. Jak pracują hodowcy to wszyscy dobrze wiemy, ale skasowano zawód ze względu na wynagrodzenia i nagłe wykokszenie pokemonów u świerzaków, tak więc coś z tym trzeba zrobić. No to posłuchajcie mojej propozycji. Hodowcy płacili by za treningi w ich zagrodzie w zależności od liczby posiadanych ataków przez podopiecznego. Np: 1-3 ataki = 5zł za dzień 4-5 ataki = 4zł za dzień 6-9 ataków = 3zł za dzień 10 i wyżej = 2zł za dzień
Hodowca z klientem ustalają między sobą szczegóły i wynagrodzenie, a po skończonych treningach wynagrodzenie jest odejmowane od klienta, odliczane od powyższej rozpiski i przyznawane hodowcy. Czyli ile utargują tego co na plus to tyle w kieszeni. Jakby jakiś hodowca opuścił jeden lub więcej dni hodowli to płaci za opóźnienia z własnej kieszeni.
Co wy na to ? |
|
| |
Maverixx
Liczba postów : 243 Wiek : 28
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Mar 27, 2014 12:51 am | |
| Jestem za. Zawsze jakiś nowy (stary) zawód do gry i ciekawe urozmaicenie. |
|
| |
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Mar 27, 2014 12:32 pm | |
| Też jestem za. Przy okazji zmniejszy się ilość gotówki na forum:) |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Mar 27, 2014 12:38 pm | |
| Bo o to mi głównie chodziło |
|
| |
RicoChet
Liczba postów : 295 Wiek : 30
| Temat: Re: Pomysły Graczy Pią Mar 28, 2014 7:17 pm | |
| mam pozwolenie, by tu pisać.
jestem za. |
|
| |
Crystal
Liczba postów : 630
| Temat: Re: Pomysły Graczy Pią Mar 28, 2014 9:14 pm | |
| Jestem jak najbardziej za. Coraz bardziej tyłka do tego mi się nie chce ruszać. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Pomysły Graczy Nie Mar 30, 2014 5:50 am | |
| Warto byłoby jeszcze ustalić że każdy może na miesiąc przyjąć i oddać do hodowli tylko jednego pokemona. |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Pomysły Graczy Nie Mar 30, 2014 1:11 pm | |
| E tam równy miesiąc, powiedzmy, że po oddaniu do hodowli nie może wysłać tam innego pokemona, dopóki nie zakończy z pierwszym treningów po hodowli. Pasi ? |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Pomysły Graczy Nie Mar 30, 2014 6:30 pm | |
| |
|
| |
Cedric
Liczba postów : 693 Wiek : 28
| Temat: Re: Pomysły Graczy Wto Kwi 01, 2014 6:23 pm | |
| Tylko by nie było, że u danego hodowcy ciągle będzie trenował tylko jeden trener, a reszta będzie czekała w wiecznej kolejce. Trzeba to jakoś rozgraniczyć by dostęp do tego dobrodziejstwa był w miarę sprawiedliwy. |
|
| |
Sin Cara Admin
| Temat: Re: Pomysły Graczy Wto Kwi 01, 2014 7:03 pm | |
| No i git. Wprowadzamy. Ewentualne zmiany czy cuś to drobne w cenie się zrobi, ale ogólnie akcept. Trzy razy tak czy jak tam chcecie. |
|
| |
Mephisto
Liczba postów : 327 Wiek : 25 Skąd : Okolice Łodzi
| Temat: Re: Pomysły Graczy Wto Kwi 08, 2014 10:17 pm | |
| PF za treningi.
Po prostu: niektórzy piszą dosyć obszerne treningi, niekiedy jak w przypadku chociażby Matta a'la opowiadania. I pomyślałem właśnie czy, aby przy podsumowaniu nie można by było ich nagrodzić PF? W końcu starają się, wkładają w to serce, a napisanie kilku takich bardziej rozbudowanych treningów trochę czasu zajmuję, więc takim osobom według mnie mini-nagroda za podtrzymanie tej fabuły się należy. :-) |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Pomysły Graczy Wto Kwi 08, 2014 11:03 pm | |
| |
|
| |
Morfina
Liczba postów : 470 Wiek : 31 Skąd : Wolne Miasto - Gdańsk
| Temat: Re: Pomysły Graczy Sro Kwi 09, 2014 5:21 am | |
| Hodowca: za, ale już przeszedł PF za trening: ja nie widzę problemu, ale na moje, to jest to sprawa Sina, czy mu się będzie chciało ogarniać. Niby dużo nie ma takich osób, ale kto wie, czy się nie zmotywują D: Więc ja tam siedzę częściowo cicho :3 |
|
| |
Sin Cara Admin
| Temat: Re: Pomysły Graczy Sro Kwi 09, 2014 7:45 pm | |
| PFy za treningi nie. Jeśli ktoś pisze trening raz na jakiś czas to może sobie na takie długie pozwolić i wtedy przychylniej patrzę na takie niż na tę sama ilość, ale w krótkiej wersji. Więc na nie, a PFy i tak możecie już nabić prawie za wszystko. |
|
| |
Cedric
Liczba postów : 693 Wiek : 28
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Kwi 17, 2014 6:22 pm | |
| Pomysł Cedrica:
Pokemon dwutygodnia musi znajdować się w wizytówce, bądź boxie osoby aktywnie grającej na forum. Większość poków z tego dnia nikt nie ma, więc po co się w ogóle w to bawimy? Albo serio nagradzamy, albo w ogóle to usuńmy bo to nie ma żadnego celu.
Kto jest za? |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Kwi 17, 2014 6:30 pm | |
| Ja jestem na NIE. Najuczciwiej jest jak Sin losuje spośród wszystkich poków. Za mało nas jest aby tak robić jak proponuje Ced. Zbyt często byśmy dostawali ataki za darmo. Na atak trzeba sobie zasłużyć dużym wysiłkiem lub bardzo dużym szczęściem. |
|
| |
Riley Admin
Liczba postów : 836 Wiek : 26
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Kwi 17, 2014 8:18 pm | |
| Jestem na NIE Tak samo jak Dziomek twierdzę, że byłoby wtedy za dużo darmowych ataków. Trzeba się wysilić w treningach żeby coś osiągnąć. To jest właśnie charakter naszego forum, który odróżnia je od zwykłych PBF. |
|
| |
Samael
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Kwi 17, 2014 9:39 pm | |
| Ja jestem na TAK, pieprzycie o wysiłku, a jak Sin nagle wyskoczył z armią starterów trawiastych to nic nie mówiliście. Chcemy ligę szybko a nie po iluś latach jak ostatnio, do tego potrzeba wykoksowanych poków. |
|
| |
Szogun
Liczba postów : 179
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Kwi 17, 2014 9:49 pm | |
| |
|
| |
Maverixx
Liczba postów : 243 Wiek : 28
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Kwi 17, 2014 10:10 pm | |
| Również jestem na tak |
|
| |
Mephisto
Liczba postów : 327 Wiek : 25 Skąd : Okolice Łodzi
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Kwi 17, 2014 10:21 pm | |
| |
|
| |
Sponge
Liczba postów : 332
| Temat: Re: Pomysły Graczy Czw Kwi 17, 2014 10:21 pm | |
| Całe zamieszanie związane z atakami jest zwyczajnie nie na miejscu. Tak jak Sam napisał, nic dodać nic ująć Jestem na tak. |
|
| |
Kamol
Liczba postów : 303
| Temat: Re: Pomysły Graczy Nie Paź 12, 2014 8:55 pm | |
| Czas na mój pomysł ^^ : Do rzeczy nie widzę sensu w tym STABie według mnie powinniśmy wrócić do starego trybu który opierał się tylko na efektywności ataku. Te ciosy co zawsze trafiają to też głupota która usztucznia grę. Jak dla mnie powinniśmy wrócić do dobrego i bardziej realistycznego, starego trybu gry bo to nas odróżniało od innych PBF. A co wy na to ? |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Pomysły Graczy | |
| |
|
| |
|