| Jeszcze jedna próba Dziomka | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Dziomek
Liczba postów : 1850 Wiek : 102
| Temat: Jeszcze jedna próba Dziomka Nie Kwi 06, 2014 10:00 am | |
| Wyzywam tutejszego lidera na walkę o odznakę. |
|
| |
Cedric
Liczba postów : 693 Wiek : 28
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Nie Kwi 06, 2014 10:50 am | |
| Daj znać kiedy będziesz chciał walczyć i możemy zaczynać : ) |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Nie Kwi 06, 2014 12:35 pm | |
| Jestem gotów na starcie z liderem posiadającym same duchy. Przygotowałem już trzy pokeballe z pokemonami, których tutaj użyję. Teraz tylko czekam na pokemona lidera. |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Nie Kwi 06, 2014 12:37 pm | |
| Stanąłeś w kwadracie przeznaczonym dla trenera oczekując przyjścia lidera. Ten pojawił się po kilku chwilach. Szedł pewnym krokiem w twoim kierunku, głowę miał spuszczoną. Dopiero gdy zajął swoje miejsce uniósł swój wzrok i skierował go na ciebie - jego spojrzenie było zimne. Lekko się uśmiechnął i poprawił swój szalik. - Naprawdę sądzisz, że jesteś w stanie mnie pokonać? Po tych słowach lider zaśmiał się cicho. - No dobra.. zobaczymy na co cię stać. W tym momencie pojawił się sędzia, który zajął swoje miejsce. - Lider wystawia pierwszego pokemona. Wyzywający ma prawo do zmiany pokemona raz na rundę, walka odbywa się w systemie 3 na 3. Wygrywa ten, który pokona wszystkie pokemony przeciwnika. Zaczynajmy. Morty chwycił pokeball i chwilę potem pojawił się przed nim Gastly. - No to do dzieła. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Nie Kwi 06, 2014 12:43 pm | |
| Spodziewałem się, że lider zacznie od swego najsilniejszego stworka, wiec nieco zaskoczył mnie jego wybór. Postanowił także go zaskoczyć i wybrałem Meowth. -Kociuszko, przywitaj go słabym atakiem i złap go później w zęby gryzieniem! |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Nie Kwi 06, 2014 12:52 pm | |
| Meowth rozpoczęła od zdecydowanej ofensywy i chciała już na początku chwycić ducha, ale ten wzleciał bardzo wysoko przez co był bezpieczny. Twój pokemon nie był w stanie mu zagrozić bezpośrednimi atakami. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Nie Kwi 06, 2014 12:55 pm | |
| Zachęć go do zlecenia niżej Słabym Atakiem. Daj mu znać że chcesz mu coś pokazać, a jak podleci to walnij go i złap Gryzieniem, żeby już nie próbował uciekać. |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Wto Kwi 08, 2014 4:36 pm | |
| Gastly nie dał się nabrać na tą sztuczkę i dalej wesoło latał sobie po niebiosach. - Ja mam czas i tak nie mam nic lepszego do roboty. Kombinuj dalej. Być może taktyka Morty'ego wydawała się być absurdalna, ale udawało mu się tym zrobić jedno - wyprowadzał cię z równowagi. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Wto Kwi 08, 2014 5:01 pm | |
| -Spoko, mamy czas. Kociuszka, usiądź sobie i odpoczywaj, ten duch jest jakiś tchórzliwy, że boi się podlecieć do małej kotki. A jak tylko spróbuje podlecieć, to wyjedź mu z kopniaka zapewnieniem i złap w zęby chrupaniem.-starałem się, by nie było po mnie widać irytacji zaistniałą sytuacją. |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Czw Kwi 10, 2014 7:26 pm | |
| Gastly dalej jednak pozostawał na niebo i nawet nie miał zamiaru się zbliżać do twojego pokemona. - Jak nie chcesz walczyć to oszczędź mi czasu. To nie mi zależy na wygranej tylko tobie, ja atakować nie będę. Odrzekł z pogardą lider. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Pią Kwi 11, 2014 4:46 pm | |
| -Wracaj Meowth, bo duszek tchórzy przed tobą i nie podejdzie bliżej.-schowałem Kociuszkę, po czym sięgnąłem po pokeball z ognistym stworem. -Magmortar, zamknij ducha w wirze ognia i ustrzel go Ognistym Strzałem! |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Sob Kwi 12, 2014 2:29 pm | |
| - A więc tak? Lider wydał się być zaciekawiony twoją zmianą pokemona. Po chwili Magmortar wykonał atak i Gastly nie zdołał uniknąć. - Przebij się przez to! Gastly ruszył do przodu i przebił się przez wir ognia mocno się przy tym parząc. - Nocny cień. Duch podleciał bardzo blisko i trafił dchowym ciosem prosto w oczy kura przerywając atak. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Sob Kwi 12, 2014 6:14 pm | |
| Magmortar, podleciał blisko, wiec walnij go słabym atakiem! Jak tylko spróbuje cię zaatakować, to rób unik i kontruj płomiennym wybuchem! |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Sro Kwi 16, 2014 11:02 pm | |
| Magmortar wykonał wszystko jak należy i po chwili Gastly runął na ziemię niezdolny do walki. - Gastly jest niezdolny do walki. Ogłosił sędzia. Morty nawet się tym nie przejął. Bez słów wycofał swojego pierwszego pokemona po czym rzucił pokeball z kolejnym. - Ruszaj Haunter! |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Czw Kwi 17, 2014 5:24 pm | |
| Teraz będzie o wiele ciężej. Zamknij go w wirze ognia i popraw miotaczem płomieni! Jak tylko spróbuje skontrować twój ruch, to szybko wypuść zasłonę dymną i zmień pozycję! |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Pią Kwi 18, 2014 9:47 pm | |
| - Kula cienia! Duch wycofał się do tyłu starając się jak najszybciej opuścić wir. I udało się. Wtedy to twój pokemon posłał miotacz płomieni, ale ten wpadł na kulę cienia, która pochłonęła ognisty atak. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Sob Kwi 19, 2014 2:43 pm | |
| -Ognisty strzał i kontruj jego ataki miotaczem płomieni! jak tylko się zbliży, przywal słabym atakiem! |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Pon Kwi 21, 2014 10:02 am | |
| Ognisty strzał został z łatwością ominięty przez drugiego pokemona lidera, za chwilę doszło jednak do prawdziwej wymiany ognia. Kurczak co jakiś czas celnie trafiał miotaczem płomieni, ale jego rywal nie pozostawał mu dłużny i niemalże bombardował przeciwnika kulą cienia. Nie było teraz nawet mowy by wykonać słaby cios. - Haunter mylący promień! |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Pon Kwi 21, 2014 2:53 pm | |
| -Magmortar mylący promień! Później rozświetl sale słonecznym dniem, duch powinien nie czuć się dobrze w jasności! |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Wto Kwi 22, 2014 10:17 pm | |
| Oba pokemony wykonały mylący promień i co ciekawe oba trafiły konfudując swojego rywala. Pokemony przez jakiś czas krzątały się bezsensu niczym oszalałe, ale w końcu doszły do siebie. Magmortar próbował wykonać słoneczny dzień, ale wtedy oberwał ciosem cienia - to nie był najlepszy moment na tego typu akcje. |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Sro Kwi 23, 2014 7:58 pm | |
| Teraz ustrzel go ognistym strzałem i kontruj jego ataki miotaczem płomieni! |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Nie Kwi 27, 2014 1:04 pm | |
| Haunter wystrzelił kulę cienia i trafił nią prosto w brzuch Magmorata. Ten zgiął się, ale po chwili oddał ognistym strzałem i na dokładkę dołożył miotaczem płomieni. - Haunter jest niezdolny do walki. Zwycięża Magmortar! Pokemon lekko dyszał, ale dalej się trzymał, udało mu się rozprawić z drugim rywalem. - Pokaż się Gengar! |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Nie Kwi 27, 2014 6:35 pm | |
| Świetnie Magmortar, puść ognisty wir w gengara, może dasz radę go oparzyć! Później poślij mu swój najsilniejszy ognisty atak-ognisty strzał! |
|
| |
Cedric
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Wto Kwi 29, 2014 7:05 pm | |
| Magmorat posłał wir, ale duch bardzo sprawnie się odsunął w tył i cios nie dopadł do niego. Kurczak chciał dołożyć kolejną akcję, ale nie żdążył ponieważ w tym momencie za fali ognia, którą sam wytworzył wyleciało kilka kul cienia, które dość dotkliwie go raziły - były one zdecydowanie mocniejsze niż te serwowane przez poprzedniego pokemona. - A teraz puls cienia! |
|
| |
Dziomek
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka Sro Kwi 30, 2014 4:37 pm | |
| Zablokuj ognistym strzałem i podpiecz duszka miotaczem płomieni! |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Jeszcze jedna próba Dziomka | |
| |
|